Rychlost behu RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Deexer
Začátečník
Začátečník

Rychlost behu RAM

Příspěvek od Deexer »

Ahoj

chci se zeptat jak je to s ramkama jestli vadi kdyz jeden typ ramek bezi na 533Mhz a druhy na 800Mhz mam desku MSI K9N Neo V2 a ja nevim na kolik Mhz mi bezi ty pameti co tam mam kdyz sem to zkousel v CPUZ (tak nevim jestli to je ono v SPD-MaxBandwidth mam v zavorce 333) coz je divny pac deska potporuje od 533/667/800 tak proc by tam vyrobce daval takle pomali pameti ale rikam nevim jestli to bylo ono

//edit Wilik - presun z s939 desek + upraven nazev
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

V CPU-Z je aktualni rychlost pameti zobrazena zalozce "Memory", zalozka "SPD" ukazuje jake rychlosti pamet podporuje od vyrobce.

Kazdopadne pamet v systemu by mela bezet rychlosti nejpomalejsi z nich, tj. kdyz mas 1ks 533MHz a 1ks 800MHz, tak by obe mely bezet na 533MHz.

Mj. udaje 333 MHz udava fyzickou rychlost, tj. u DDR pameti je to de facto 667 MHz.
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Aha tak to j tak jeste teda otazecku kdyz teda nevim kolik to je teda dejme tomu ze to bude 677 Mhz tak vadi to kdyz dam jine ramky (dual) s frekvenci treba 800Mhz nebo to je sumak?
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

jo jeste jsem zapoeml mam (nezname akorad vim vyrobce Kingstom jinak netusim porad tu Mhz) DualChannel a chci si ted prave koupit dalsi DualChanell ramky a prave resim jakou Mhz samorejme ze bych rad 800Mzh ale prave jestli to nebude vadit tem druhejm
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Je uplne jedno jestli v dualu pobezi (a teoreticky by nemel byt duvod aby nebezely) 2 ks s tim, ze kazdy ma jinou maximalni rychlost. Samozrejme musi bezet na max. toho pomalejsiho kusu. Totez plati pro jakekoli dalsi pridavani pameti - klidne jdou prikoupit rychlejsi s tim, ze nyni pobezi pomaleji - podle stavajicich pameti.
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Aha tak dik tak defakto kdyz si nezjistim na kolik mi jedou ty ramky co tam mam tak akorad vyhodim zbytecne penize treba za 800Mhz
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Jeste sem se chtel zeptat na posledni vec kdyz uz budu kupovat RAM tak kolik mi veme Windows XP(home edition) ram? abych se neunes euforiiji a nekupoval jich zbytecne moc ja sem slysel snad ze lze aplikovat jen do 3GB
Odpovědět

Zpět na „Paměti“