Ahoj
chci se zeptat jak je to s ramkama jestli vadi kdyz jeden typ ramek bezi na 533Mhz a druhy na 800Mhz mam desku MSI K9N Neo V2 a ja nevim na kolik Mhz mi bezi ty pameti co tam mam kdyz sem to zkousel v CPUZ (tak nevim jestli to je ono v SPD-MaxBandwidth mam v zavorce 333) coz je divny pac deska potporuje od 533/667/800 tak proc by tam vyrobce daval takle pomali pameti ale rikam nevim jestli to bylo ono
//edit Wilik - presun z s939 desek + upraven nazev
Rychlost behu RAM
- Deexer
- Začátečník

- Wilik
- Administrátor

V CPU-Z je aktualni rychlost pameti zobrazena zalozce "Memory", zalozka "SPD" ukazuje jake rychlosti pamet podporuje od vyrobce.
Kazdopadne pamet v systemu by mela bezet rychlosti nejpomalejsi z nich, tj. kdyz mas 1ks 533MHz a 1ks 800MHz, tak by obe mely bezet na 533MHz.
Mj. udaje 333 MHz udava fyzickou rychlost, tj. u DDR pameti je to de facto 667 MHz.
Kazdopadne pamet v systemu by mela bezet rychlosti nejpomalejsi z nich, tj. kdyz mas 1ks 533MHz a 1ks 800MHz, tak by obe mely bezet na 533MHz.
Mj. udaje 333 MHz udava fyzickou rychlost, tj. u DDR pameti je to de facto 667 MHz.
- Deexer
- Začátečník

- Deexer
- Začátečník

- Wilik
- Administrátor

Je uplne jedno jestli v dualu pobezi (a teoreticky by nemel byt duvod aby nebezely) 2 ks s tim, ze kazdy ma jinou maximalni rychlost. Samozrejme musi bezet na max. toho pomalejsiho kusu. Totez plati pro jakekoli dalsi pridavani pameti - klidne jdou prikoupit rychlejsi s tim, ze nyni pobezi pomaleji - podle stavajicich pameti.
- Deexer
- Začátečník