Mam problem s novym pocitacom v zostave:
- Case ML-5435 s Fortronom 400W
- MB GIGABYTE M56S-S3
- CPU AMD ATHLON 64 X2 5600+
- 2x1GB KINGSTON 800MHz
- 320GB WD Caviar 16MB SATA2
- GIGABYTE GF8600GTS 256MB DDR3 128bit DVI pasívna
- DVDRW LG GSA-H66N (SATA)
Pocitac sa pri hrani hier casto vypina alebo mrzne. Vypnutie bez akychkolvek varovnych signalov (ziadne rozpadnutie textur, spomalenie systemu) a bez nejakej chybovej hlasky po opatovnom zapnuti. Aby nastartoval, musim vytiahnut sietovy kabel (takze mozno prepatie, skusal som aj inu zasuvku, ale robi to iste). Ked zamrzne, tak sa zaloopuje zvuk, chvilu sa da este trhane pohybovat mysou a potom zamrzne uplne.
Windows XP som preinstaloval asi 3krat aj so vsetkymi kritickymi zaplatami k 12. 2007, skusal som rozne ovladace (originalne z balenia od komponentov, najnovsie z netu), flashol som BIOS MB, ale nic nepomaha.
Zostava nie je taktovana, teploty su v zatazi GK okolo 80, procesor okolo 50, MB 50-60, HDD 40. Voltaz nekolise (na vystupe, co sa deje vnutri zdroja neviem). Skusal som ten Orthos, pri prvom pokuse sa komp vypol asi po 15 minutach, pri druhom bezal bez problemov viac ako hodinu. Mam pocit, ze sa vypina, kym sa "nezahreje". Potom uz len mrzne, aj to som zatial postrehol iba pri 3d hrach (poriadne opatchovanych, ovladace grafiky su posledne dostupne WHQL)
Dost ma to mrzi, lebo pocitac ako taky ma velmi dobry vykon. V com by mohla byt este chyba, resp. na ktoru cast hardwaru to tipujete?
novy pocitac sa vypina a mrzne (MB GIGABYTE M56S-S3)
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- murmur
- Nováček

-
- Stano K.
- Středně pokročilý

- murmur
- Nováček

-
Ventilatory su vpredu 12cm, vzadu 9.2 cm a na boku (fuka na GK) 12cm (vsetko ArcticCooling). Praveze na teplotu to netypujem, na meranie pouzivam Everest, davam si robit kontinualny log, ale komp kludne padne aj ked su teploty uz 20 minut rovnake. A ako som povedal, vypina sa viac, ked este nie je zahriaty, potom skorej mrzne.
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus si spustit nejaky zatezovy test pro procesor a pro pameti a nechat to tak hodinu bezet, pritom se totiz nepuziva grafika, kterou by jsi mel aspon behem toho testu dobre chladit, pac vim ze i kdyz nejsou zatizene, tak hrejou slusne. No a pokud ti to nespadne, nebo nezatuhne, tak otestovat grafiku s timhle chlazenim, treba ve hre kde ti to padalo. Taky muzes zmerit jednotlive napetove vetve, jestli ti moc nekolisa napeti, to uz by zas mohlo byt treba zdrojem. A taky zkus chledit ten cipset, nejakym fukarem.
Treba Everest Ultimate edition, ma takovy test. A myslim ze i HotCPU, nebo neco takoveho je na to delano specialne.
Samozrejme behem testu nezapomen sem tam mrknout na teploty (max, min, average).
Tot vse.
Treba Everest Ultimate edition, ma takovy test. A myslim ze i HotCPU, nebo neco takoveho je na to delano specialne.
Samozrejme behem testu nezapomen sem tam mrknout na teploty (max, min, average).
Tot vse.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat