Vista - změnit způsob přihlašování/odhlašování

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
fourbalus
Nováček
Nováček

Vista - změnit způsob přihlašování/odhlašování

Příspěvek od fourbalus »

Zdravím,
potřeboval bych se ve Vistách (verze Ultimate 64bit) zbavit těch barevných obrazovek při přihlašování, uzamknutí PC nebo vypínání PC. Něco podobného je i v XP - tam to ale lze jednoduchým přepnutím v ovládacích panelech (uživatelské účty - změnit způsob přihlašování a odhlašování - používat úvodní obrazovku) vypnout.
Tím mám na mysli že chci klasická okna jako tomu bylo u Windows 2000 s uživatelským jménem a heslem při přihlasování a uzamknutí PC.

Jde to nějak udělat? Pročetl jsem si pár článků o Vistách a zatím jsem na to nenatrefil.

Díky.
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

bojím se, že MS zas něco vylepšil...
windows help píše:In Windows XP, the Welcome screen could be turned on or off. In this version of Windows, the Welcome Screen can't be turned off. Fast User Switching is turned on by default.
na firmě máme doménu, XP stanice se do ní hlásí pomocí standardní obrazovky, ale WV ukazují "welcome screen". takže to asi nepude vypnout a když jo, tak těžce. ale možná ostatní něco najdou[/quote]
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Win+R -> "secpol.msc" -> Místní zásady -> Možnosti zabezpečení -> Interaktivní přihlašování: Nezobrazovat naposledy použité uživatelské jméno -> Povolit
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
fourbalus
Nováček
Nováček

Příspěvek od fourbalus »

Diky, sice to neni presne to co jsem si predstavoval, ale je to lepsi nez predtim.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Nemělo by dojít k přepnutí hnet po přihlášení AD ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“