Jaky kompakt do 10 000Kč???

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Tak jsem našel toho IXUSe 70 za myslim taky docela slušnou cenu ZDE - Kč 5099,- vč. DPH

Znáte někdo tenhle obchod? To už by měl být normální shop s CZ záručákem - tzn. 2 roky záruka v AWH ne? Rozdíl proti pixmanii - cca. necelé 4 stovky (což mi za to nestojí)...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

proboha...... mobilarena má pěkně zlý reference. pár lidí tam koupilo dobře, ale jinak hafo z nich ukrutný stížnosti. nekoupil bych tam ani rohlík.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

kámoš snima byl u soudu :lol:

jinak ceny maj dobrý, ale daj se sehnat za obdobný jinde
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

jaj - tak to jste mě vyděsili... takže tam asi ne... (proč se s nima soudí? - mohu-li to vědět).
Sakryš, tak kde to mám koupit. Vánoce už tlučou na dveře a já mám prd místo dárků....
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Cau lidi :) Taky budu kupovat na vanoce fotak a chtel bych se zeptat jestly mate nekdo zkusenosti s timto olympusem?? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49076 Olympus Mju 790SW. Nehci nejaky profi fotak ale fotak s ktery bude do kapsy a udelam s nim pekny fotky do alba :)
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ještě žádnej olympus mi nepředvedl nic normálního, a na olympusy začínám bejt alergickej.

Alert: pokud ti jde o názor tak já říkám Olympus nebrat. spíš kouknout jestli se někde nedá pořídit starej sony DSC-W50 pokud chceš něco do kapsy.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

2Alert03:
Nevím jestli přesně s tímto modelem. Ale jedinou zkušenost s aparátem této řady mám, když jsme fotili dceru pod vodou při plavání kojenců. Na to je dobrej. Na to, že je to pod vodou, to udělalo (s bleskem :| ) docela v poho fotku...
Takže záleží co od toho čekáš. Jinak si myslim, že umístění objektivu vpravo nahoře není z nejšťastnějších...

-----------

Tak jsem našel IXUS 70 (black :-( ) na novefoto.cz za docela zajímavou cenu: Kč 4760,- ... ZDE

Co vy na to? I tenhle obchod nebrat?
mates_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mates_ »

Alert03 píše:Cau lidi :) Taky budu kupovat na vanoce fotak a chtel bych se zeptat jestly mate nekdo zkusenosti s timto olympusem?? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49076 Olympus Mju 790SW. Nehci nejaky profi fotak ale fotak s ktery bude do kapsy a udelam s nim pekny fotky do alba :)
Přesně jak řekl crashPC, Olympus bych nechtěl ani zadarmo :) Stačí si přečíst nějaký recenze a budeš mít jasno. Doporučuju ti Canon PowerShot A560, není sice nejmenší, má takový madlo, ale to mi perfektně sedne do ruky. Za cenu okolo 4000 je to super koupě :wink:
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No tak jsem nakonec koupil Canon IXUS 70. Co se týká designu a velikosti - spokojenost na 150%. Je tak maličkej, že si na ruku fakt radši navlíkám ten provázek, protože se bojim, že mi díky své titěrnosti z rukou vypadne.

Co se týká barevného podání, tak mi přijde, že je o něco lepší než Olympus (zkoušel jsem C-765 a FE-210) a je hodně blízko podání DSLR 350D. Zcela deklasoval 6Mipx BENQ C640 - ale toho Benqa deklasuje myslím každej, protože pro něj je oražová mikina čistě zlutá...

Co se týká šumu, tak tam už takové nadšení nepanuje. Je to 7,1Mpix na čipu 1/2,5" (což už je 1Mpix přes doporučené rozlišení). Přesto se ale může s 6Mpix přístroji směle rovnat. Při:
- ISO 80 je šum téměř nepostřehnutelný
- ISO 100 se už při zobrazení na 100% začne tu a tam objevovat (ale pouze v případě, že ho vyloženě hledáte)
- ISO 200 považuju za poslední reálně použitelný ISO. Šum už je patrnej, ale stále není rušící.
- ISO 400 je už opravdu nouzovka, když potřebuju něco zachytit a na kvalitě mi moc nesejde. Rozhodně bych s ISO 400 nefotil fotky do alba
- ISO 800 je už zcela nepoužitelný, protože v podstatě celá fotka je jeden velký šum
- ISO 1600 - v tomto případě se nedá už hovořit o fotografii (pouze možná o jakýsi nejapný pokus o impresionistické ztvárnění světa)

Co překvapilo, že pro nenáročného uživatele nabízí spoustu zajímavých a život ulehčujících funkcí - panoramatické snímky (pomoc při napojování snímků), při prohlížení se obrázek (byť focený horizontálně) převrací podle natočení fotoaparátu při prohlížení - zbytečnost, ale potěší)... atd... je toho dost.

Jako druhý nebo spíš třetí fotoaparát do rodiny (vyloženě do kabelky či nápsní kapsy myslím, že je skvěle použitelný). Nemožnost nastavit tučně clonu a čas (nebo jsem to zatím neobjevil) jej zcela vylučuje ze hry, co se složitější expozice týká.

P.S.: tenhle foťáček umí natáčet video v rozlišení 640x480 do kontejneru AVI (kodek: Motion JPEG) a musím říct, že mě překvapilo, jak dobře to video vypadá.... za video (byť je to u fotoaparátu vlastně hloupost) by měl tenhle IXUS dostat 10 z 10 bodů...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak hlavně že se líbí. Já si myslim že si Canon už takový základní věci hlídá, a dbá na to aby to byl foťák a ne pěkné stříbrné cvakátko, coby doplněk vedle MP3ky.

s těma citlivostma a šumem tam je to opravdu nic moc. megapixely jsou megapixely. Olympusy jsou ale stále horší :razz:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Canon má obecně slušné video,a pokud je i velká karta,tak je to vcelku použitelné.Dobrá je i nízká komprese MJPEG,která sice žere hodně místa,ale po překonvertování třeba přes H.264 jde dosáhnout daleko lepších výsledků než u fotoaparátů,které se chlubí Divx.Akorát nechápu,proč se mi u modu 640x480/30fps vypíná video asi po 9-ti minutách-proč nejde natočit kontinuálně do kapacity karty.Při 320x240 to jde a záznam se nepřeruší.Tyhle omezení mě u Canonu dost serou.Věci,které by fungovat mohly,ale nefungují,protože výrobce nechce.Přitom je to prkotina,kterou "ošetřuje" firmware foťáku.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

NobodyLovesMe: už nějakou chvilku hledám nějakej program/editor, ve kterym bych se na FW foťáku mohl kouknout, ale zatim jsem nenašel nic funkčního a bezpečnýho.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Kreši,já ti věřím,ty na to máš :lol:
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

hanz - ma nakoupily mobily od operátorů a pak je prodávaly nebo tak nějak

s těma ISO je to taky věc, ale co dneska už dokážou vyřešit na snímači 1/2,5", tak je to luxus... Ale furt je to na... Ja mam na EVF až ISO 1000, ale je to tak nepoužitelný, v porovnání na mé DSLR s ISO "H" 3200, tak furt je 3200 mnohem lepší než ten 1000 na snímači 1/2,5". Ono hlavně pak vyšší isa už nejsou jen o šumu, ale rypou obraz celkově, hlavně na těhlech menších snímačích, vše nad ISO200 je už takový divný.

videa - na videa mohu absolutně doporočit fotoaparáty od SONY, prestižní obraz, kvalita výborná (rozlišení a fps), a video je v avi (nebo mpeg, teď nevim, ale hlavně neni to ten mov co pak konvertem obraz dorypete...)
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

mam olympus mju720sw, dle specifikace ma rozmery senzou 1/2.3, rozliseni 7mpx. je to vhodne rozliseni na takovej malej senzor, nebo radeji fotit na 5mpx( bohuzel 6mpx nemuzu nastavit). diky za odpovedi
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

durod píše:mam olympus mju720sw, dle specifikace ma rozmery senzou 1/2.3, rozliseni 7mpx. je to vhodne rozliseni na takovej malej senzor, nebo radeji fotit na 5mpx( bohuzel 6mpx nemuzu nastavit). diky za odpovedi
Ono to funguje tak,že i když nastavíš 5MPix tak foťák požije celou plochu CCD a teprve až potom downsampluje na těch 5.Tahle technika je použitelná maximálně tehdy,když máš malou kartu nebo už ti na ní nezbývá místo.V opačném případě je lepší udělat zmenšeninu přímo v počítači.Já mám senzor 1/2.5 na 7Mpx a šum na 80 ISO je v pohodě i při prohlížení 1:1.Hodně záleží na procesoru,zpracování obrazu přímo ve foťáku.Olympusy na tom v poslední době moc dobře nejsou.Když použiješ nějaký prohlížeč/editor,který má funkci "batch resize" dosáhneš lepších výsledků.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

....

Příspěvek od maXXmilian »

Zdravim. Takze otazka jednoducha... jaky kompakt do 10000? :D

Rad bych neco co se mi vejde "do kapsy". Zaroven jsem clovek ktery chce fotak vytahnout, zapnout cvaknout a mit solidni foto. Neco malo jsem precetl tady a vybral jsem nasledujici .... prosim poradte co by bylo pro me optimalni.

S focenim a fotoaparaty nemam zadne nez vylozene uzivatelske zkusenosti, takze doufam ze mi poradite.... cenu bych videl tak max. za 6 tisic. (prozatim mam zkusenosti s levnymi fuji a olympusem (kamaradi, rodice) a ty fotky me docela desi.....)

A co jsem vybral:
Panasonic DMC-FX10EG-K černý
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000CXY

Sony DSC-W55B černý
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000FPS

Canon Digital IXUS 75 stříbrný
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000D3Z

Canon Digital IXUS 80 IS stříbrný
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000GRQ

Panasonic DMC-TZ2EG-K černý
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000DHR

Pokud jde o nejake dalsi vlastnosti, vubec by mi nevadilo kdyby fotak zvladal i nejake rozumne video. Vubec netusim jestli je lepsi mit fotoaparat na lion nebo radsi tam cpat baterky...

Predpokladam ze ten nejdrazsi z vyberu je taky nejlepsi, ale me spis zajima nejlepsi pomer cena/vykon. Poku by jste mi doporucili uplne jiny, rad vas poslechnu, ale prosim zduvodnete mi v cem je lepsi nez mnou uvedene.
Diky za rady...

//edit - jeste by me strasne zajimalo jestli je k necemu ten stabilizator obrazu?!

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

crashPC píše:ještě žádnej olympus mi nepředvedl nic normálního, a na olympusy začínám bejt alergickej.

Alert: pokud ti jde o názor tak já říkám Olympus nebrat. spíš kouknout jestli se někde nedá pořídit starej sony DSC-W50 pokud chceš něco do kapsy.
to jenom proto, ze ses ***** a jediny co uznavas je Canon.

Olympusy E-410, E-510 jsou super fotaky za super cenu, drzel si je vubec nekdy? E-3 je taky skvela, nevim co furt pi*ujes. Kdybych si mel koupil fotak kolem 10000, bude to prave Olympus E-410 Kit, protoze zadny kompakt (natoz stary Sony) mu nesaha ani po kotniky a ostatni zrcadlovky stoji dvojnasobek.

BTW - porovnani toho "malyho 4/3 cipu" k apsc!

Obrázek

Pro 98% lidi je to jedno, protoze to NIKDY nepoznaj.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jo, jsem ***. tos to vyřešil.

to druhý tvrzení je uplně zcestný. Canonista jsem, ale Nikon,Pentax,Panasonic, Hasselblad, ty uznávám. totiž si na nic nehrajou.
Olympus SP-510 jsem měl předtím než jsem kupoval zrcadlovku. Když jsem jí vybíral, měl jsem v ruce i 410ku a 510ku a pro zkoušku SP550UZ.

řeknu ti že mě nedokázalo víc vytočit to že ten foťák na maximálnů zoom nebyl schopnej fotit ani na ISO 50, o reklamní masáži s ISO 3200 ,4000 a 6400 nemluvě, další zhovadilost třeba to že pokud chtěl člověk fotit manuálně, tak si ostřením zazdil clonu nebo čas, a tak jsem zas musel bloudit v menu abych mohl teda nastavit čas, a mohl bych pokračovat, kolik pos*avek ty hajzli od olympusu vymysleli. Se zrcadlovkama je to lehce lepší, ale furt je to ten nejhorší, low-end, kterej je opět masírovanej reklamou, a z malé velikosti fotoaparátu s dobré světelnosti objektivů dělaj bůhví co, přitom se to v reálu naho*no drží, a světelný skla hooooorko těžko doháněj ten průser kterej udělali doprasením těch low-end, ještě menších senzorů. Prostě za tohle Olympus neuznávám za konkurenci. to je uplně jiná kategorie, kterou se zrcadlovkama nehodlám srovnávat.

k tomu senzoru - malej, a ještě dojebanej. :D
ano, 98% lidí nic nepozná, proto je kucí od Olympusu okradou. V tescu se malej černej "profi look" foťáček dobře prodává. stejně jako párky za 3,50...

maXXmilian: co se kompaktů táýká, fandim strašně moc Fuji.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ano, Olympus může za to, že si neumíš vybrat foťák, který by odpovídal tvým potřebám. Amen. :sarcasm:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“