Problem so Samsung SyncMaster 245B

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mike_sushi
Nováček
Nováček

Problem so Samsung SyncMaster 245B

Příspěvek od mike_sushi »

Zdravim, riesime tu taky problem, ani za nic nevieme na to prist:

Kupil som si novy monitor Samsung SyncMaster 245B - 24" 1920x1200. Pripojil som ho k PC cez DVI, ale po zapnuti vobec nechyti signal, pocujem ako nastartuje Win, ale LCD nereaguje. Ked pripojim naspat stary 19", tak funguje bez problemov. Este som skusal pripojit obe LCD naraz, no vtedy nefunguje ani 19ka ani 24ka. Ten novy nie je vadny, lebo som ho skusal na druhom PC (P4, 7800GS), kde funguje bez problemov.

Zostava:
Asus P5B Deluxe
Intel Core2 Duo E6850
Corsair XMS2 2x1024
8800GTX

Budem vdacny za akekolvek rady :sad:
MB: ASUS P5B Deluxe | CPU: Intel Core2 Duo E6850 | RAM: 2x1024 Corsair XMS2 800MHz | VGA: MSI 8800GTX | HDD: WD2500KS 250GB + WD5000AAKS 500GB | KBD: Logitech G15 | Myš: Razer DiamondBack Plasma Limited Edition | PSU: Enermax Liberty 600W
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Ja mel ten problem taky, ale nevim čim to bylo. Jestli ti to furt vyhledává signál, tak zkus pořádně zkontrolovat DVI kabel, mi tam blbě držel a myslím, že to bylo tím. Moc ti s tim neporadim, protože si ho musim nadělit a počkat do pondělí. :oops:
Vypnout uplně počítč a zapnout si zkoušel? Ja měl takovy banalní problem, ale nevim kde přesně.
mike_sushi
Nováček
Nováček

Příspěvek od mike_sushi »

Uz to riesim odvcera, tak tych vypnuti/zapnuti bolo dost :), skusal som dat aj kabel z tej starej 19ky, ale LCD takisto nefungoval.
Dostal som aj radu ze si mam nastavit Auto Source na Manual, ale tiez nic.

Este predchvilou som skusal s nastavenym Auto Source: Manual zapojit obidva, 19ka isla, ale akonahle nabehlo graficke prostredie Winu, tak nesla uz ani ta.

/edit:
Nakoniec sa mi to podarilo so zapnutym Auto Source na Manual a s novym kablom :)
Diky aj tak a prajem prijemne sviatky a Vesele Vianoce :)
MB: ASUS P5B Deluxe | CPU: Intel Core2 Duo E6850 | RAM: 2x1024 Corsair XMS2 800MHz | VGA: MSI 8800GTX | HDD: WD2500KS 250GB + WD5000AAKS 500GB | KBD: Logitech G15 | Myš: Razer DiamondBack Plasma Limited Edition | PSU: Enermax Liberty 600W
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Mohl bys sem napsat jak si spokojený nebo nespokojený s tímto monitorem? popř. napiš počet vadných bodů....
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Já ho sice dostanu až zítra :oops: ale zkoušel sem ho. Docela sem se bál pozorovacích úhlů a vadných pixelů. V testu v CHIPu dopadl docela dobře a za ty prachy. :)

Obraz moc posuzovat nemůžu. Zůstal sem čučet s otevřčenou hubou, protože to LCD co mi tu stojí mnoho let má nečo za sebou a v té době to taky nebylo to co dnes. Ty barvy mi přišly super. Teď mě ukamenujete, že na MVA a podobny to nema, to asi ne (spíš určitě ne), ale :up:

Pozorovací úhly. Při normální práci nic nepoznáš, ze strany to taky problem nebude, ze spod je to slaby, barvy se ztrácí rychle, ale kdo by na to hleděl zespod.

Co se ergonomie týče, tak mi to přijde dostatečné. Dá se naklápět k dopředu a dozadu. Jde jednoduše na nožičce zvednout nahoru. Nejde natáčet do stran. Ale stejně nevim co bych s tim dělal. Trochu problém sem měl s přiděláváním kabelu, ten DVI tam šel hodně blbě. A na stole sem neměl moc místa.

Jinak ani jeden vadný pixel :)
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Dík za kladné reference, mně tento monitor příjde až asi 27. prosince... tak se také podělím se svými zkušenostmi...
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Takže monitor jsem zatím zevrubně odzkoušel... je bez vadných bodů :-) , pozorovací úhly jsou na to, že jde o TN celkem Ok, hlavně při pohledu z boku, ale ze spodu je to slabší...S barvama jsem také spokojen. Takže si myslím, že jde při ceně 11300 Kč s DPH o opravdu dobrou koupi.
Shadowruner
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shadowruner »

Vcera som kupil tento monitor 245B. Mam grafiku ATi Radeon 9700. Tento monitor mi nechce vobac ist na DVI. Skusal som dva DVI kable a aj nastavit autosource z auto na manual a vobec to nechce s nim ist. Pricom na starom BENQ 17 to na DVI napr. islo. V zastrceni DVI konektorov by nemal byt problem, lebo som to tam narval ako sa dalo a aj zaskrutkoval. Snad mi niekto poradi
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

Je tady někdo z Brna a má tento monitor?Strašně rád bych ho viděl, ale bohužel není možnost, láká mě těch 24" , ale recenze na internetu jsou celkem rozporuplný...
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

schali píše:Je tady někdo z Brna a má tento monitor?Strašně rád bych ho viděl, ale bohužel není možnost, láká mě těch 24" , ale recenze na internetu jsou celkem rozporuplný...
Co tě přesně zajímá? Mohl bych ti něco zjistit.
Nic
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

spajk píše:
schali píše:Je tady někdo z Brna a má tento monitor?Strašně rád bych ho viděl, ale bohužel není možnost, láká mě těch 24" , ale recenze na internetu jsou celkem rozporuplný...
Co tě přesně zajímá? Mohl bych ti něco zjistit.

video a hry, u videa me zajima zda tam neni nejakej sum, jestli to nemaze nedela duchy apd., no a u her me zajima taky ten ghosting a jestli se v nich objevuje rozdvojovani hran. dik
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Mno pokusím se ti to zjistit, jestli budu mít čas. Neslibuju nic na 100% ale ty filmy bych zvladnout mohl.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“