Problém s harddiskem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Šetr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s harddiskem

Příspěvek od Šetr »

Zdravim. Mám takovej problém. Mám poslední dobou problémy nejspíš s hdd často se zasekává, někdy windowsy hoděj i modrou obrazovku, ale tam zas píšou něco s paměťma, tak teda moc nevim, jestli to třeba nebude nějakym zvýšenym napětim, nebo tak něco. každopádně ve smartu to vypadá nějak takhle:
Obrázek

odchází mi hdd, nebo je to jen nějaká banalita, která se dá spravit.
díky za každou radu...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Chladíš ten HDD nějakým větráčkem?
Šetr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šetr »

Ne, nechladim ho ničim. Občas se mi stane, že při zapínání to před bootovánim zahlásí, že to nemůže najít disk, ať to restartuju...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Tak zaprvé by jsi měl chladit HDD.To,že ti to píše při bootu,že nemůže najít HDD jsem vyřešil novým kabelem,asiby překlesanej.Zajeť do biosu na detekci HDD,jestli ho máš nastavenej na auto.
Šetr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šetr »

No tak dneska sem to po dlouhym přemlouvání zase zapnul (při načítání se to vždycky vyplo) a smart ukazuje už trochu víc problémů, teplota zvýšená nebyla, jelikož je to hned po startu...

Obrázek

Jinak mádm desku ASUS P5GD1 PRO a nevim jesti mám v biosu to co ty říkáš... Mám tam akorát to jak si nastavuju z čeho budu bootovat a na 1. místě disketovku, na druhym hdd a na třetim cd-romku..ale to by mělo bejt správně...

Takže myslíš že novej kabel jo? Asi ten SATA kabel, jestli se tak jmenuje že...prostě ten kterej vede k MB.

EDIT: teď koukám a moje teplota CPU je 80°!!! co s tim, nikdy před tim sem to neměl maximálně 75 při zátěži, te´d 80 bez zátěže..chladič sem kontroloval, nechce to vyměnit pastu??? díky za odpověď
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Ta teplota je opravdu masakr!!!!!!!!!Co máš za procesor?Chtělo by projet HDD scandiskem,jedná se tedy o SATA disk,když píšeš o sata kabelu.Zkus nahodit SMART z EVERESTU nebo SPEEDFANU.Jaké je stáří HDD?Seagety jsem používal,ale byla u nich velká teplota,tak jsem přešel na Samsungy a ty jsou krásně studené.U toho procesoru určitě tu pastu vyměň.
Šetr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šetr »

Tak stáří je 2roky a kousek, je to sata disk 80Gb, ale to asi neni to podstatný. U toho procesoru to nebude tak horký, everest mi píše 81° během dvou vteřin píše zas 72°, to bude dobrý. Mám Celerona D 331 2,66Ghz přetaktlýho na 3,41Ghz. Mám tam boxovej chladič (plánuju koupit nákej lepší) ale hned po přetaktování sem testoval stabilitu a teplota šla max na 72°, tak nevim. Jinak jak mam nahodit smart z everestu, nebo jak si to myslel...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

V Everestu,když najedeš na nosiče dat,tak tam je ten Smart,pak je tu ješte Speedfan,který ti měří teplotu CPU,desky,HDD a také ukáže Smart HDD.
Šetr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šetr »

no tak teď to mám bez chyb, od tý doby co jsem to dneska nastartoval tj. ve 12hod, tak se mi to ani nevyplo, ani to nic nehlasi, jen to CPUčko, ale to je jen náká chyba everestu...
tady je screen smartu v everestu:
Obrázek

jinak myslíš, že bych si měl ten sata kabel koupit novej, kdyby se to zas nak vys*alo?
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Zatím bych to nechal být.Začal bych to řešit,až se objeví problém.Ale na to monitorování teplot používej spíšeji ten Speedfan.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“