Lite-ON DH-20A3P se chová podivně

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
owce
Nováček
Nováček

Lite-ON DH-20A3P se chová podivně

Příspěvek od owce »

Přestože jsem PC lama, v týdnu jsem si koupil DVD-RW mechaniku do svého obstarožního stroje. Koupil jsem OEM verzi, jelikož jsem věřil svým schopnostem normálně technicky založeného jedince :roll: , a asi opravněně, mechanika se po připojení normálně načetla. To že se přihlásila jako CD-rom by mi ani tak nevadilo, horší bylo to že nepřečetla pálená média Verbatim DVD-R 16x i jedno jediné DVD+R 16x které mám, napsala že je prázdná. Ale dala DVD+R 8x od Memorexu. Také byl problém s jedním originálem. CD četla bez problému, dokud jsem nezkusil takové to malé poloviční CD(software od přehravače) :x . Zde nebyl zase žádný výsledek. Takže jsem projížděl zdejší forum a zjistil jsem že se tu vyřešilo dost problémů použitím 80ti žilového kabelu. Další den jsem ho tam teda dal, ale vše zůstalo při starém. Jen se režim UDMA 2x vylepšil na UDMA 4x. Taky jsem poprvé pálil s Ashampoo(teda jen kopíroval). Vše se bez problému vypálilo, ale výpal na Verbatimu DVD+r 16x mechanika nepřečetla. Stolni přehrávač načetl bez problému. Potom jsem tedy vyzkoušel mechaniku v jiném PC, které je o dost víc výkonné (nevím možná je tu souvislost). Mechanika přečetla vše naprosto bez problémů, i třeba dost zubožené CD-RW(díry v datové vrstvě jsou poměšně závažnou závadou, navíc jsem na CD nešáh od léta 06). Takže je jasné že je to v kompu :( . Hned jsem vymazal starforce(doteď nedělal problémy), ale všechno furt stejné. Takže jsem mohl zkusit nabootovat CD s Ubuntu, abych poznal jestli je chyba ve Windows nebo v pc. Jenže tu byl další problém. Když jsem měl ještě ten 40ti žílovej kabel, zkoušel jsem zapojit původní CD-RW mechaniku i novou dvd zároveň. Dioda na základní desce ale jen problikla, takže jsem si řekl že je to slabým zdrojem (235W). Ale s 80žílovým to najednou šlo. :? Doteď jsem měl DVD jako mastera, ale teď jsem ho dal jako slave. Krom toho že se mechanika konečně pojmenovala jako DVD-RAM, nic se nezměnilo. Ale v ubuntu mechanika konečně přečetla všechny originály, i Verbatima DVD+R a to malý CD dala. Problem s DVD-R se přeformuloval, už konečně zjistila DVD v mechanice, dokonce že je to -R. Ale hlásila že je prázdné. Takže jen částečný úspěch. Ale, musím říci že ty Verbatimy jsou vypáleny rychlostí určitě menší než 4x, a to vše na jedné mechanice v notebooku. Ale když to na jinem pc je přečetla bez problému :? . Potom sem tedy přehodil master a slave zase jak to bylo, zase se pojmenovala CD-ROM, ale ve windowsech to najednou přečetlo to DVD+R i ty CD-RW a i tu originalku. Zmensené CD přečetla ze 6 pokusu asi 2krát. A u tech DVD-R mi to hlásí E:/ není přístupný, nesprávná funkce. Předtím to psalo že je mechanika prázdná. System mám Win XP Home SP2, zákl. deska K7S6A s chipsetem SiS 745, ta původní mechanika je LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8240B. Cleanpack už jsem zkoušel, nic to nenašlo. Odebírání ide řadiče jsem taky zkoušel, nic. Díky za jakoukoli pomoc... :)
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Doporučuji ti zkusit reinstal windows. Bude to dělat nějaký software.

Ta hláška: "E:/ není přístupný, nesprávná funkce" se mi taky někdy zobrazí.Stačí na tu mechaniku v Tento počítač kliknout pravým tlačítkem, potom klikonout na vlastnost, záložka zápis a povolit zápis.
owce
Nováček
Nováček

Příspěvek od owce »

No, ale asi proto, že se mi v mechanika zobrazí jako CD-ROM, tak mám v záložkách na výber jen "Obecné,Přehrát automaticky,Hardware"...Do reinstalu se mi nechce, protože to nešlo ani v ubuntu...Ale nevím jestli je tu možnost přenesení nastavení mechaniky z windows do ubuntu. V ubuntu mi mechanika napíše že je dvd-r prázdné...
owce
Nováček
Nováček

Příspěvek od owce »

Ale tahle možnost přenastavení by mohla být někde v registrech, jenže bohužel nevim kde to hledat... :cry:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“