nehra mi DVD na 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
paniOko
Nováček
Nováček

nehra mi DVD na 5.1

Příspěvek od paniOko »

Ahojte

mam, taky problem ze ked dam dvd disk ktory je nahraty v 5.1 do mechaniky, a spustym v Win.media centre {WMP} nejde mi subwofer. Rovnako ani pri inych DVD prehravocouv pre Vistu.

V control paneli realtek HD mam vsetko ok nastavene, test vsetkych reproduktorou je v poriadku s kazdeho ide zvuk aky ma.

Niektore DVD concerty idu spravne ale u vacsiny mi nejde subvofer, a pritom viem na 100percent ze je koncert, alebo film nahraty v 5.1.

Chalani vdaka vopred.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Pokud ti některé koncerty jdou správně a jiné ne, tak není chyba ani v hardwaru, ani v přehravači, ale ve špatné volbě audiotracku. Mnohá hudební (a nejen) DVD mívají zvukové stopy byť ve stejném jazyce nahrány v různých formátech, často (zvláště u koncertů) jsou přítomny jak stereo PCM 2.0, tak DD 5.1 tak DTS současně. Výběr příslušné audiostopy je možný obvykle v menu DVD při spuštění, tak lze audiotracky plynule měnit v přehravači během performance.

Jiná je situace s pirátskými DVD, které při ripování mohou často o některou z audio stop přijít a ponechat si pouze tu s nejmenším datovým objemem, tedy PCM stereo 2.0. Tam pak stěží očekávej projev 5.1 :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“