Bios Problém s Flashnutím

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bios Problém s Flashnutím

Příspěvek od GamerCZ »

Zdravím všechny chtěl bych si koupit nový procesor Intel E6850 ale moje deska Asus P5W DH Deluxe má verzi biosu 1901.Problém je v tom že deska tyto procesory podporuje až v biosu 2103.To by takový problém nebyl,ale co se nestalo,prvně jsem chtěl udělat flash přes Asus update system win Wista ultimate 64bit,problém je v tom,že při instalaci vyhoďilo že nemám asus desku.Tak jsem si stáhl freedos udělal jsem boot cd,ale freedos nepodporuje Sata mechaniky pouze IDE.Proto budu rád ža každý přispěvek od vás předem děkuji. :(
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

K upgradu BIOSu základní desky nepotřebuješ mít přístup na harddisk. Použij návod od Asusu zde:

http://support.asus.com/technicaldocume ... uage=en-us

Jinak řečeno, vytvoř si bootovací disketu z winXP (win98) a na ní nechej pouze soubory io.sys, msdos.sys a command.com. Pak na disketu nahraj soubor AFUDOS.EXE a samotný BIOS. Po nabootování jen spusť flashovací program s parametrem jména nového BIOSu (viz návod).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
geemko
Nováček
Nováček

Příspěvek od geemko »

ale doska by mala podporovat Flash cez USBcko takze new bios nahod na niaky USB kluc pusti PC pri starte stlac Alt + F2 aa malo by sa to spustit :) GL nic nezarucujem ale malo by to tak slapat
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

geemko píše:ale doska by mala podporovat Flash cez USBcko takze new bios nahod na niaky USB kluc pusti PC pri starte stlac Alt + F2 aa malo by sa to spustit :) GL nic nezarucujem ale malo by to tak slapat

Díky moc prvně mi tento postup nevalil protože jsme musel přejmenovat stahnutý bios z P5W-DH-ASUS-Deluxe.ROM na P5WDH.ROM a už to šlapalo diky moc hoši za rady :)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“