Windows Vista a Digi kamery

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows Vista a Digi kamery

Příspěvek od Zamek »

Zdravim, po delsi dobe jsem chtel do PC natahnout vanocni video z kamer Panasonic NV-DA1 a Panasonic NV-GS200.No a najednou zjistim ze mam dosti velky problem a to takovy ze mi na 2 ruznych PC nefacha asi firewire ci co.Na mem PC (konfigurace v podpise) je OS Vista Ultimate x64 a ani jeden firewire ze dvou nereaguje (zadni na desce a predni od Case, v biosu je vse povoleno) na zadnou kameru. Asi pred pul rokem mozna dele jsem pouzival XP SP2 Pro a tam jelo vse OK (obe kamery ihned komunikovaly s Win).U otce je Vista Home Premium 32bit a na dece P5N-E je jeden firewire a taky nereaguje zadna kamera, tenhle PC je asi 3 mesice stary a nikdy predtim jsem tam kamery nezkousel.Vubec nechapu proc to nejde, ze by kamery nejely s Vistama? BLBOST co.Ze by odesel DV kabel??? :cry:
Diky moc za rady stastnej novej rok.
Naposledy upravil(a) Zamek dne stř 26. pro 2007, 19:41, celkem upraveno 1 x.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Nevím jak Visty x64, ale na 100% vim, že firewire pod Vistama x86 fungují v pohodě - mám to ozkoušené na své kameře a je to taky Panasonic, akorát že NV-GS140....
Otázkou je, jestli máš vůbec IEEE1394 ve Vistách nainstalovaný. Jestli ho jehoVisty vůbec rozpoznali a popř. nainstalovali mu nějakej driver. Podívej se do správce zařízení, jestli tam máš něco takovýho jako já:

Obrázek

Jestli to tam takhle nějak máš, tak buď máš špatně zapojený (nebo omylem odpojený) nějaký kablík z toho front konektoru. Nebo odešel konektor vzadu na desce (což by byl pech, protože ten je sichr), nebo máš špatnej kabel nebo kameru a nebo... to je ještě v něčem jiném (např. máš kameru přepnutou do správného režimu pro kopírování záznamu do PC - u mého Panasonicku je to to režim "přehrávání" - nikoli "PC").
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zamek »

Takze nainstalovany to je na obouch, u otce je to stejny jak u Tebe a u me trochu jiny (misto toho VIA nejaky Texas Instruments).Na kamere byl prehravaci mod, takze to je mi jasny.Zkusim se mrknout do kompa, jestli opravdu nemam blbe zapojen firewire kabel na desce (pochybuji), ale nechapu proc nejdou ty zadni integrovany jak na mem PC 1 tak na PC 2.Kamerama to doufam neni, ze by obe prestaly komunikovat s PC se mi nezda, pak jedine ze by ten kabel, ale to taky nechapu, co by se na nem mohlo pokazit, riznuty atd neni. :x Od ty doby co to fachalo se zmenilo par veci v mem kompu: OS XP na Visty x64, Bios (ze by vadila Beta?), pamet z 2 na 4GB tot asi vse.Nic me nenapada a jsem z toho mrzuty.Taktovani CPU asi taky nebude mit vliv.Oba PC jsou OC, muj vidite v podpise a otce jsem lehce zvedl z 2GHz na 2.5

edit: Takze ted jsem dorazil od znameho a na jeho PC s Windows XP nesla NV-GS200 (tu druhou starsi jsem nebral), zkusil jak muj DV kabel tak jeho (muj fachal s jeho kamerkou naprosto OK, takze zde problem neni).Takze mozna bude neco s kamerama, ale nechapu co!!!!!!!!!!!!!!!!!
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“