-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Horysek > ake mas teplot v Case mas ju uzavretu v stoliku mas v nej ventulaciu ?
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- HORYSEK
- Nováček

-
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HORYSEK -> ja mam standartne v klude na GPU 40C ale musis zapnut riva tuner a zaznamenavat si teplotu pri hrani a pribezne sa pozerat na jadro ake ma teploty , popripade sa ti moze karta byt s nejakym inym zariadenim na IRQ preruseni a nemusi potom behat spravne spus poziet fakt tie teploty a IRQ ci nemas obsadene este 
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- HORYSEK
- Nováček

-
mam pocit, ze rano jsem na Everestu mel taky cca 40 stupnu, ted to fakt je ve stadiu kdy to nejde precist, rozsypana cisilka, prijde mi divne ze ta grafarna uz ani nesviti, jestli uz je dead nebo fakt nevim:( co navrhujes ? dat tam jinou (pujcenou) a posolichat nejak bios? nebo co s tim?
jinak chci jeste prozkouset nej. moznosti nez to dam do reklamacky a budu tyden (treba) cekatt 
- HORYSEK
- Nováček

-
Tak jsem zkusil vymenit tu graf. kartu, misto te (podle me uz vadne Radeonky 2600XT) jsem dal kamosovu GeForcku 7300 a zatim jede bez problemu,...tu Radeonku jsem zapojil u nej a stejny efekt rozsypanych pismenek a nestability, taky mu na desce nesviti, takze je asi dead, nechapu jen cim se to mohlo stat, jestli vadny kus nebo ze by opravdu nekompatibilita s motherboardem?(ASUS M2N-E, kdyztak napiste jestli nekdo mate stejne komponenty , stejnou desku,...takze zitra poslu grafarnu na reklamacku do Alzy, jen doufam, ze to muj problem vyresi a nebude to opravdu tou nekompatibilitou, dik za kazdy postreh,..
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: problem s ATI RADEON 2600XT na ASUSu M2N-E
esli ti to pomuze ,tak mam HD 2600 xt ddr4 od safíru a vsechno maka normalne... zakladni desku mam M2NPV-VMHORYSEK píše:Ahoj, pomozte pls. Mam tyto komponenty v PC: Dual-Core Athlon A64 X2 5200+, 2krat DDR2 1GB 800MHz A-Data,deska ASUS M2N-E,zdroj Fortron ATX 400W,HD Samsung 320GB, graf. Radeon 2600XT. Pul dne po sestaveni jel PC bez problemu, pak zacal zatuhavat stylem - cerna obrazovka - zadny video signal, pritom PC porad jel, problem se vyresil zprvu restartovanim, potom mi uz zacal pomalu deformovat obraz, i v biosu a pri startu spatne zobrazeni, po otevreni case - grafarna nesviti (driv modre svitila), pritom vetrak se na grafarne toci a nezdalo se ze, by byla karta prehrata, podotykam, ze jsem nic netaktoval, jen nainstaloval Win XP Profes., Office a bezne programy typu Acrobat Reader, Irfan View apod,...je fakt, ze jsem stahoval ovladace z netu na tu grafarnu ze stranek ATI, pak i ovl. na ten ASUS. Problem nezmizel ani po zmene Biosu na default, problem zasel tak daleko ze i po zaponuti uz neni poradne citelny ani bios, ani prvotni vypisy pri startu, pomozte pls, nesetkal se s tim nekdo? jak na to? Diky
- matluba
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, můžete mi někdo poradit ? pořídil jsem si 2600 Pro AGP Sapphire v popiskách je psáno že má 600/1000, ale mě se stále hlasí pouze 600/500. nevíte čím to může být ??
viz. http://www.alza.cz/sapphire-ati-radeon- ... d80938.htm
viz. http://www.alza.cz/sapphire-ati-radeon- ... d80938.htm
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- matluba
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- goor111
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
!!!Problém s novým PC!!!
Koupil jsem si nové PC s grafárnou gigabyte HD2600XT 256Mb....
No a když jsem ho poprvé zapnul, tak jsem vklidu zacal instalovat systém, ale jakmile jsem behem instalace XP-cek musel restartovat kompa, tak mi zezrnil obraz....
Ale kdyz jsem to pak doinstaloval, tak jsem zjistil vic....
Kdyz PC restartuju, nebo vypnu a behem chvile zase zapnu, tak mi zezrni obraz a neni nic videt... Vidim jen naznaky jak nabiha system a najednou se restartuje PC a monitor prestane uplne reagovat...
Tak vypnu, zapnu....
No a kdyz to parkrat vypnu a zapnu, tak je ovraz v poho a kdyz to dojede do windows, tak mi vyskoci okno, ze prej pricinou nestability systemu byly asi ovladace HD2600XT....
Ale ty blby nemuzu mit kdyz se to jebalo uz pri instalaci XP-cek.....
Ale kdyz PC vypnu a za delsi dobu zapnu, tak se vzdy spusti v poho na prvni pokus a zaparim si spokojene BIOSHOCK, OBLIVION, atp..... Nevite pls cim to muze byt? HEEEEEEEEELP
PS.: to zezrneni obrazu pri spousteni je okamzite.... Proste ani vterinu nic neviudim... Zrnity je to uz na ty obrazovce kde se ukazuje CPU a ramka
Help, pls 
No a když jsem ho poprvé zapnul, tak jsem vklidu zacal instalovat systém, ale jakmile jsem behem instalace XP-cek musel restartovat kompa, tak mi zezrnil obraz....
Ale kdyz jsem to pak doinstaloval, tak jsem zjistil vic....
Kdyz PC restartuju, nebo vypnu a behem chvile zase zapnu, tak mi zezrni obraz a neni nic videt... Vidim jen naznaky jak nabiha system a najednou se restartuje PC a monitor prestane uplne reagovat...
Tak vypnu, zapnu....
No a kdyz to parkrat vypnu a zapnu, tak je ovraz v poho a kdyz to dojede do windows, tak mi vyskoci okno, ze prej pricinou nestability systemu byly asi ovladace HD2600XT....
Ale ty blby nemuzu mit kdyz se to jebalo uz pri instalaci XP-cek.....
Ale kdyz PC vypnu a za delsi dobu zapnu, tak se vzdy spusti v poho na prvni pokus a zaparim si spokojene BIOSHOCK, OBLIVION, atp..... Nevite pls cim to muze byt? HEEEEEEEEELP
PS.: to zezrneni obrazu pri spousteni je okamzite.... Proste ani vterinu nic neviudim... Zrnity je to uz na ty obrazovce kde se ukazuje CPU a ramka
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ze by nejaky problem s grafikou? Ale ne fakt, posli sem cely popis sestavy, komplet, jestli jeste stojis o radu. TZN: CPU,RAM,GPU,ZDROJ,MNOZSTVI HDD
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- goor111
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, ikdyz jsi jeste opomel udat svuj zdroj, kterym to vse napajis, tak ja mel se svou x1950pro, uplne stejny problem. Vyresil to nakonec novy, doufejme i kvajitni zdroj. Po nejakem case nepretrziteho provozu odesla i grafika na tomto zdroji, myslim ze pameti to nejak nedaly, proste byla ausus, jestli ji nacl nekvalitni zdroj, nebo uz byla od vyroby to nevim, kazdopadne je to problem a vzit ji na reklamaci coz je asi nejjednodussi, a pokud jim pojede, tak vzt rovnouj kvalitni zdroj.
EDIT: Jen doplnim. Jestli jsi to kupoval uz postavene, tak je ta bedna a komplet co v ni je na reklamaci, takze v tom pripade to vzit cele, pac by se mohli skubat.
Pokud jsi to stavel na kolene, tak bych jeste prozkouse jestli vsechno sedi, treba grafika ve slotu, atp...
EDIT: Jen doplnim. Jestli jsi to kupoval uz postavene, tak je ta bedna a komplet co v ni je na reklamaci, takze v tom pripade to vzit cele, pac by se mohli skubat.
Pokud jsi to stavel na kolene, tak bych jeste prozkouse jestli vsechno sedi, treba grafika ve slotu, atp...
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
- Weber
- Začátečník

-
Zdravim,
chystám se k výměně chladiče na Sapphire HD 2600XT AGP na Arctic Cooling Accelero S2 a mám dotaz, kde na kartě najdu regulátory napětí a jaké mají označení? Prý se dost hřejou, tak bych na ně nalepil nějaké chladiče.
Předem díky.
Jinak v AMD GPU Clock Tool to ukazuje kolem 51°C, max. 60°C. Nejhorší je, že už při jakémkoli pohybu obrazovky (např. posuvníkem ve wordu, Opeře, atd.) se větrák roztočí na 100% a přitom teplota je stále kolem 50°C.
chystám se k výměně chladiče na Sapphire HD 2600XT AGP na Arctic Cooling Accelero S2 a mám dotaz, kde na kartě najdu regulátory napětí a jaké mají označení? Prý se dost hřejou, tak bych na ně nalepil nějaké chladiče.
Předem díky.
Jinak v AMD GPU Clock Tool to ukazuje kolem 51°C, max. 60°C. Nejhorší je, že už při jakémkoli pohybu obrazovky (např. posuvníkem ve wordu, Opeře, atd.) se větrák roztočí na 100% a přitom teplota je stále kolem 50°C.
- Weber
- Začátečník

-
Dnes jsem spustil AtiTool 0.27b, dal Show 3D View a po cca 3 min. dosáhla teplota s orig. chladičem v AMD GPU Clock Tool 63°C a monitor neměl signál.
Pomohl jen tvrdý reset. AVG chlupaté krychle - 229 FPS
Nic jsem nepřetaktovával tzn. 800/700MHz.
Je to normální, nebo je to na reklamaci? 3D Marky 01, 05, 06 OK. Předem díky.
Edit: Accelero S2 namontováno + Fan Noctua NF-S12, max. teplota 40°C . Rušim výše uvedené dotazy.
Pomohl jen tvrdý reset. AVG chlupaté krychle - 229 FPS
Nic jsem nepřetaktovával tzn. 800/700MHz.
Je to normální, nebo je to na reklamaci? 3D Marky 01, 05, 06 OK. Předem díky.
Edit: Accelero S2 namontováno + Fan Noctua NF-S12, max. teplota 40°C . Rušim výše uvedené dotazy.
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Weber > aky mas prietok vzduchu v bedni ? ak tam nejaky je a ake mas vzavetej bedni teploty? pokial ju mas vrazenu v nejakom stoliku obklopenou drevotrieskou alebo niecim inym tak sa necuduj ze sa prehrieva. skus otvorit bednu a skusit to tak
popripade skus namontovat na chladic ventilator 12stku najlepsie noctua su tiche a vykonne 
- Holda
- Středně pokročilý

muze mi nekdo poradit, jak rozchodit TV-Out na 2600Pro? Marne tu s tim bojuju. Normalne dam S-Video do karty a na druhy strane do TV. Tam chyba neni, na predchozi karte to tak chodilo. Pak zapnu CCC, Display manager, tam je TV detekovana, ale jakmile dam Enabled, tak problikne obraz, zasedla ikona obrazovky 2 "chyti spravnou barvu" ale behem 1s zase zesedne...
Nevite nekdo co s tim?
Nevite nekdo co s tim?
.
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Holda > nemas nahodou HD2600Pro AGP verziu ak ano problem je v ovladacoch a TV zatial nikto v nativnzch ovladacoch nerozbehal riesi to az teraz vydany HotFix8.1
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=114196
skus uvydis
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=114196
skus uvydis