Zdravím, mám doma dva PC s deskou ASUS K8V-X SE a ani na jednom nejsem schopen rozběhat SATA disky. Zkoušel jsem disk Seagate Barr. 7200.9 120GB (SATA300,NCQ) a WD800JD (80GB, SATA150). Při instalaci Windows XP a použití driverů z CD od desky mi to nahlasí, že v PC nejseu žádné disky. Nejdříve jsem si myslel že to bude problém konkrétního kusu, ale to stejné se objevuje i v druhém případě. Zajímavé je, že v BIOSu nelze nastavit bootování ze SATA, prostě jakoby tam něco takového vůbec nebylo. Na desce žádný jumper spojený s tímto rozhraním není a BIOS je také správně nastavený. Kde tedy může být chyba?
Tento problém je již vyřešen, takže pro ty, které by potkal v budoucnu:
Čipset VIA VT8237, který je u této desky použit nepodporuje SATAII disky, takže se na nich musí jumperem zapnout SATAI režim, potom vše funguje bez problémů.
//edit Wilik - upraven nazev
ASUS K8V-X SE
Moderátor: Eddward
- Filt
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- wonknu
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční SATA na ASUS K8V-X SE - vyřešeno
Kde se musí zapnout SATA 1 režim? Na disku? Já koupil WD 160GB SATA II a jumper na prohození nemá. Co s tím? V biosu volba pro SATA vůbec není, takže až seženu fungující disketovku, chci nabootovat ovladače pro SATA-RAID a zkusím to.
SATA II je přece zpětně kompatibilní se SATA I ne? Teda alespon u Western Digital je myslím. Hitachi se musí přepnout přes Hitachi HDD Tool, jinak o ničem takovým nevím.
SATA II je přece zpětně kompatibilní se SATA I ne? Teda alespon u Western Digital je myslím. Hitachi se musí přepnout přes Hitachi HDD Tool, jinak o ničem takovým nevím.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus