Vyplati se Raptor?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
S.p.i.r.i.T ®
Nováček
Nováček

Příspěvek od S.p.i.r.i.T ® »

som stastnym a musim povedat ze aj spokojnym majitelom raptora, najprv som mal jednu 74ku, potom som si nato kupil dalsiu a dal to do raidu, to uz je ina kava 8) mam natom system a Hry a rychlost je paradna, samozrejme NAJLIMITUJUCEJSIM faktorom su peniaze, nie kazdy da 10litrov za 140GB, ale keby nemam tie prachy, tak by som urcite isiel do 36GB raptora na system a dalsieho HDD na DATA, potom mozes robit aj take veci ako napalovat DVD 16kou a hrat popritom Half Life 2 :D:D, samozrejme hra a system musi byt na raptore...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

No me u Raptora vadi hlusnoct...Tako neprijemne chrapotani a to jsem si koupil si myslim kvalitni Case Antec...
Nejde raptor nejak zklidnit ??
ostatni disky neslysim...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

gonsa píše:No me u Raptora vadi hlusnoct...Tako neprijemne chrapotani a to jsem si koupil si myslim kvalitni Case Antec...
Nejde raptor nejak zklidnit ??
ostatni disky neslysim...
ostatní disky mají totiž dvojnásobný seek. je to něco za něco.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
valdauf
Nováček
Nováček

WESTERN DIGITAL Raptor 74GB, SATA NCQ

Příspěvek od valdauf »

Raptora mám uloženého v těchto blokách a je ticho!!!! Mohu jen doporučit.

Obrázek
CPU:AMD Phenom II X4 Black Edition 965 (3917 MHz) - Asus Crosshair IV Formula
Kingston HyperX 8GB BlackEd. (kit 2x4GB) 1600MHz - GPU:ATI Radeon HD 4890 1GB DDR5
System:WD Velociraptor 150Gb - 3x Seagate Barracuda 7200.11 3.5" 1.5TB
Windows 7 Ultimate CZ 64bit - Corsair TX750W - Saitek Eclipse II USB - Logitech X-540 -
Gigabyte 3D Mercury vodní chlazení - Noctua NF-S12B FLX
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Jak se jmenuje ten blok,pls ??
valdauf
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdauf »

Kingston HyperX 8GB BlackEd. (kit 2x4GB) 1600MHz - GPU:ATI Radeon HD 4890 1GB DDR5
Windows 7 Ultimate CZ 64bit - Corsair TX750W - Saitek Eclipse II USB - Logitech X-540 -
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak to neni nic pro me ja mam skrin z bezsroubkovym uchyvenim...
valdauf
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdauf »

Já taky,to přeci není problém.Jen to zacvakneš,nemusíš to šroubovat. :)
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

A fakt nejde slyset ??
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Tak taky přidám svůj postřeh.dneska mi dorazil WD Raptor 74GB.Obednal jsem k nemu i Silentmaxx HDD silencer.Disk je rekl bych o dost tižší než WD 2500Ks co jsem mel předtim jestly to dela ten BOX nevím ale asi na tom má taky nějaký podíl.Do Silentmaxxu se vleze naprosto vpohode a bez nejmenšího problému.

Instalace Windows velmi rychlá a bez sebemensiho problemu.

Aktualni teplota na HDD 36C

chlazeno tímhle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37538

Provozováno na MB Asus M2N-E X25600@3,3Ghz,2Gb RAM A-DATA Extreme Edition.
valdauf
Nováček
Nováček

Příspěvek od valdauf »

Zaplníš ho tak na 60% a pak teprve bude rachot.Prostě těch 10000 otáček musí být někde znát!
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Zatim jsem lidi z raptoru velice zklaman...Hluk je neunosny a ta rychlost taky neni zrovna zazracna..Myslel jsem si ze buidu moci delat dve narocne veci na tom disku najednou aniz by se nejak prace zpomalila ale omyl..Kdyz rozbaluji najednou dva ruzne archivy na raptoru tak krome sileneho hluku jeste ta rychlost silene klesa a nebo treba vypalovani z raptoru a rozbalovani archivu najednou,taky neco sileneho..vyrovnavaci pamet nedokaze tak rychle davat data vypalovacce k vypalovani a to diky toho ze bezi i dekomprimace...
Zatim jsem velmi zklaman a rikam si ze jsem penize vyhodil z okna..Ted budu ten disk nejspise prodavat....A to jsem si myslel,ze jsem si proidil kvalitni case ktery by mi tlumil hluk (Antec P182) a ono h.vno..Diksk jefakt silene hlucny...
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

vis on e raptor skoro normalni disk neni to nic ultra mega vykoneho na to si kup spis SSD diskove pole (jinak raptora sem chvili pouzival kdys sem ho mel puceneho a vcelku je pohodlnejsi prace s win)
NB:Acer Aspire V3 571G
dragon2001
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dragon2001 »

:( zdarec měl jsem jeden raptor 36,7 GB a pak i druhý /test RAID0/ vse chodilo jak ma ale ten HLUK!!! fakt děsný už nikdy nic takovýho nechci a taky to bohuzel nebylo zas tak moc znat na vykonu.Tak jsem je rozprodal a pokoj...chce to počkat....10000 ot je lakave ale nestoji to za to.....
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Ku!1k píše:vis on e raptor skoro normalni disk neni to nic ultra mega vykoneho na to si kup spis SSD diskove pole (jinak raptora sem chvili pouzival kdys sem ho mel puceneho a vcelku je pohodlnejsi prace s win)
Asi tak. Lepší by mohl být ten nový s 16mb pamětí a vyplatí se často defragmentovat!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ElCondor
Začátečník
Začátečník

NE! Raptor se dnes NEVYPLATI!

Příspěvek od ElCondor »

Pokud se člověk podívá na skutečné reálné testy aplikací, je přínos Raptoru 0,00hovno-nic.

http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3061&p=9

Syntetické testy jsou nesmysly bez reálného využití 8)

takže: NE Raptor se NEVYPLATÍ
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Pokud lamka cte naivni grafy a nema srovnani(nemel disk nikdy v ruce) neni co resit.Kup si svoje ultramegarychly Seagaty a nevotravuj. :razz:
Ano Raptor se fakt nevyplati pokud mam pc na serfovani po netu+ICQ :wink:
valdauf
Nováček
Nováček

PC Tuning - Western Digital Raptor

Příspěvek od valdauf »

Zhodnocení z 8.7.2007 PC Tuning - Western Digital Raptor

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0

Pokud chcete nebo potřebujete co nejvyšší výkon a nevadí vám, že si za něj podstatně připlatíte, pak jsou tyto disky určeny právě pro vás. Za velký peníz dostanete disk, který nemá v oblasti SATA disků konkurenci. Přemožitele najde až mezi SCSI disky s 15 000 otáčkami za minutu, ale ceny těchto disků jsou samozřejmě několikanásobně výše. Řada Raptor je určena především do serverů a pracovních stanic, kde se hledí především na výkon (databáze, práce s videem, grafikou či hudbou) a disková kapacita není prioritou.V herním počítači bude přínos Raptoru téměř nulový, a proto raději pokukujte po discích s kapacitami 500-750GB, kde budete mít dostatek prostoru pro své filmy, mp3 a hry. Pokud chcete mít kombinaci dvou disků, kde například 36GB Raptor bude obstarávat systém a programy a jako úložný prostor bude sloužit další pomalejší ale o mnoho větší disk.

P.S Myslím že nezbývá než souhlasit!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PC Tuning - Western Digital Raptor

Příspěvek od karf »

valdauf píše:V herním počítači bude přínos Raptoru téměř nulový
To je celkem logické. Raptor je pevný disk. S výpočty fyziky a vykreslováním grafiky nemá nic společného, proto je jeho přínos v herním počítači nulový...pokud ovšem někoho neotravuje dlouhé načítání, ukládání atd...pak už tak nulový nebude.
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

godlike píše:Pokud lamka cte naivni grafy a nema srovnani(nemel disk nikdy v ruce) neni co resit.Kup si svoje ultramegarychly Seagaty a nevotravuj. :razz:
Ano Raptor se fakt nevyplati pokud mam pc na serfovani po netu+ICQ :wink:
Nepoužívej slovo Lama pokud nevíš co znamená.

A jen pro klid tovjí duše, měl jsem možnost pracovat i s SCSI disky, takže Raptorem mě v žádném případě neoslníš. A pořád tvrím, že se Raptor nevyplatí :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“