Nemuzu si zvyknout na nove repra....
Moderátor: CageJ
- gonsa
- Začátečník

-
Nemuzu si zvyknout na nove repra....
Nejspise to bude znit divne ale nemuzu si pomoc...
Poridil jsem si 2.0 repra Genius SP HF2000X a nemuzu si na ne nejak zvyknout...Nevim mozna je to tim ze jsem prechazel z LOGITECH X-120 a tem skok je znatelny..ale zdasemi ze z toho vychazi uplne jiny zvuk nez ten na ktery jsem byl zvykly..Nerikam, ze horsi ale nejak si na ten zvuk nemuzu zvyknout...Mozna je to tim ,ze kvuli maxi velikosti genisusu mam jednu na stole a druhou za sebou v regalu, predtim sem mel obe pred sebou na stole...
Spise se Vas chci zeptat, kdyz jste prechazeli z bedynek na lepsi bedny tak zda-li jste si vykli na novy zvuk rychle a nebo jestli Vam to trvalo a nebo jestli jste to vzdali a vratili se k predchozimu kousku...
Poridil jsem si 2.0 repra Genius SP HF2000X a nemuzu si na ne nejak zvyknout...Nevim mozna je to tim ze jsem prechazel z LOGITECH X-120 a tem skok je znatelny..ale zdasemi ze z toho vychazi uplne jiny zvuk nez ten na ktery jsem byl zvykly..Nerikam, ze horsi ale nejak si na ten zvuk nemuzu zvyknout...Mozna je to tim ,ze kvuli maxi velikosti genisusu mam jednu na stole a druhou za sebou v regalu, predtim sem mel obe pred sebou na stole...
Spise se Vas chci zeptat, kdyz jste prechazeli z bedynek na lepsi bedny tak zda-li jste si vykli na novy zvuk rychle a nebo jestli Vam to trvalo a nebo jestli jste to vzdali a vratili se k predchozimu kousku...
- srna
- Středně pokročilý

ja budu mozna malinko OT, ale kdyz jsem si stavel bedny kopie techdle tak jsem se po zapnuti zdesil...hralo to priserne....dej tem bednam nejakej cas az se zahrajou (100 hodin) navic kazdy bedny znej trochu jinak 

- crashPC
- Mírně pokročilý

- srna
- Středně pokročilý

treba ma jedno ucho dopredu a druhy dozaducrashPC píše:tdalší věc je že sis teda asi měl koupit menší, protože stereo je stereo a ne to co s tim děláš za prasečiny ty...
na stereo je potreba aby ty bedny byly dal od sebe, ve stejny vejsce a idealne aby pred sebou mely stejny akusticky prostredi....coz je obcas tezky dosahnout...

- NobodyLovesMe
- Začátečník

Na té vzdálenosti záleží,ale bedny dál od sebe jen pokud má větší pokoj,v menší místnosti musí být bedny naopak blíž.Já jsem svého času přecházel z Ozaki DT500 na Altec Lansing CS21 zvykl jsem si rychle,rozdíl ve zvuku byl velký.Buď si zvykneš a nebo polaď ekvalizér zvukové karty.
/Možná bych na tvém místě koupil nějaké stojany.Kdysi jsem kupoval ty kovové s betonovým podstavcem z Ikea asi za 600 a jsou ok.
/Možná bych na tvém místě koupil nějaké stojany.Kdysi jsem kupoval ty kovové s betonovým podstavcem z Ikea asi za 600 a jsou ok.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- srna
- Středně pokročilý

- gonsa
- Začátečník

-
Reproduktory mam rozmistene takto proto, ze mam maly stul a obe repra by se mi na stul nevlezly (teda respektive vlezly ale uz bych mel na stole velmi stisnene podminky). Budu si porizovat novy stul takze pak by to melo byt OK ale i kdyz je mam u sebe tak si na ten zvuk nemuzu nejak zvyknout....S ekvalizerem jsem si samozrejme hral ale ke kyzenemu efektu to nevedlo..
Mam Sound Blaster X-Fi audio Extreme
Mam Sound Blaster X-Fi audio Extreme
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nemuzu si zvyknout na nove repra....
tak to je urcite hodne subjektivni, me to trva uz pul roku a jeste jsem si uplne nezvyklgonsa píše:Spise se Vas chci zeptat, kdyz jste prechazeli z bedynek na lepsi bedny tak zda-li jste si vykli na novy zvuk rychle a nebo jestli Vam to trvalo a nebo jestli jste to vzdali a vratili se k predchozimu kousku...
prechazel jsem z provizornich plastaku na kterych jsem prezival z nouze asi 3 roky na M-Audio Studiophile DX4 VIZ ZDE
u rockovych songu ktere prilis casto neposloucham jsem z tech bednicek uneseny, obcas narazim na neco co uz dle meho nazoru s prehledem prilis nezvladaji (nap. Apocalyptica), ale u toho co jsem mel vice naposlouchano jsem obcas spokojeny ale obcas mi jejich prednes nesedi a prijde az moc sterilni
To mam z toho ze mam vse naposlouchane na prehistorickem walkmanu s Koss The Plug bez equalizeru, nebo na spolubydlicovych Geniusech HT 5.1, oboji bylo priserne prebasovany a na poslech sterea nevhodny, z tech repro proste v nekterych pisnickach lezou zvuky co jsem v zivote neslysel
ale pomalu si zvykam a moje dojmy jsou cim dal tim vice pozitivni, je urcite lepsi byt zpocatku nespokojeny a nasrany a postupne jim prichazet na chut nez obracene, treba u tech Geniusu HT 5.1 ktery si koupil spolubydlici nastalo po par mesicich radostneho krepceni krute vystrizliveni, zatimco dotycny si stale uziva tech svych tuc-tuc bum-bum a vibrujicich skel v oknech, s druhym spolubydlicem jsme oba radeji skoncili u 2.0 a u slova "subwofer" nam vstavaji vlasy hruzou
Naposledy upravil(a) UFo dne čtv 27. pro 2007, 16:14, celkem upraveno 1 x.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že největší rozdíly při přechodu z x.1 sestav, kde jsou použité malé satelitky, na sestavu s větším středobasem, je v podání středního pásma, které se u těch x.1 sestaviček nevyskytuje (čest vyjímkám).
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Správně je doporučované aby vzdálenost mezi reproduktory byla zhruba polovina vzdálenosti mezi reproduktory a posluchačem a samozřejmě aby výškový reproduktor který je nejvíce směrový byl ve výšce uší posluchače nebo pomocí náklonu na ně směřoval.srna píše: na stereo je potreba aby ty bedny byly dal od sebe, ve stejny vejsce a idealne aby pred sebou mely stejny akusticky prostredi....coz je obcas tezky dosahnout...
Reproduktory s posluchačem mají samozřejmě tvořit rovnoramenný trojúhelník.
To rozmístění reproduktorů jeden dopředu a druhý dozadu je samozřejmě totální prasečina a z té nemůže vzniknout slušný zvuk.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- crashPC
- Mírně pokročilý