1HDD, 2Desky

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Tagy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

1HDD, 2Desky

Příspěvek od Tagy »

Ahoj všem, potřebuju radu.
Přišla mi domů deska (bazar) a potřebuju ověřit její funkčnost.
Nestačí mi jen post biosu, ale chci zkusit nainstalovat OS.

Mám druhé pc, komponenty pasují na obě desky, tedy chci vše zpřeházet na tu novou desku a zkusit nainstalovat XP.
Ale zároveň nechci příjít o stávající systém, představa úmorného doinstalovávání všech aplikací...

Na HDD mám druhý (5GB) oddíl, na který bych chtěl nainstalovat zkušebně druhý OS.
Zajímalo by mě jak se zachová instalátor XPček, jak to znám, přepíše mi MBR, a první instalaci OS pak až přehodím z5 neuvidí a bude chtít bootovat z druhého OS(5GB) tedy následující restart na reakci změny základní desky (chipsetu).

Jak to tedy udělat, aby se zas bootovalo z původně nainstalovaného OS?
tady je link co jsem našel:
http://www.adminxp.cz/windows2000/index ... ew&aid=46/

Stačí editovat soubor boot.ini?
Zálohovat původní boot.ini a nahradit nový boot.ini tím starým?
Bude to tak fungovat nebo je něco špatně, dík všem :-)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Pokud je jeden Windows nainstalován a budeš instalovat druhý na druhý oddíl, tak instalace rozezná že je tam již jeden systém nainstalován a udělá výběr botování. Při startu PC se pak zobrazí výzva na zvolení operačního systému který si přeješ spustit.
Nejjednodušší bude si před instalací dalšího OS zálohovat Boot.ini a pak po otestování tento Boot.ini zase nahrát zpět a ten další oddíl s testovacím OS jednoduše smazat.
http://support.microsoft.com/kb/289022/cs
Boot. ini se nachází na disku C a pro jeho zobrazení musíš povolit zobrazování skrytých souborů a souborů chráněných operačním systémem.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Tagy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tagy »

Přesně to jsem potřeboval vědět :) Dík moc :oops:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“