HP Pavillion 6690 - problém se zdrojem a otáčky ventilátorů

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

HP Pavillion 6690 - problém se zdrojem a otáčky ventilátorů

Příspěvek od JanHavlicek »

Zdravím,

mám tu teďka jeden notebook - HP Pavillion 6690, úplně nový, systém Vista Home Premium

Ovšem vyskytlo se pár problémů

1. zdroj vydává divné zvuky. Je to velmi nepříjemné a po pár hodinách z toho rozbolí hlava. Možná ty zvuky znáte, vydávají ho některé nabíječky na mobilní telefony, ale po chvilce to přestane. Tady jsou slyšet pořád. Takové to "elektrické chrastění"

2. počítač neuvěřitelně řve. Pořád se pouští větrák na vysoké otáčky, ač k tomu není důvod. Everest píše, že CPU má přes 40°C, každé jádro, ale PC je prakticky studený. Již jsem zkusil optimalizovat OS - vyházel všechno ze startupu, vypnul plno služeb od HP, Cyberlink atd... a nic. Přemýšlel jsem, že nahodím Visty přímo z instal. DVD, ty od HP se mi pořád nějak nezdají, ale ještě musím vyzkoumat strukturu té recovery partition, abych to nějak nerozházel a ono to pak nešlo obnovit.

Nesetkal jste se s nějakým z těchto problémů někdo u pavillionů ? Přivítám jakoukoliv radu a názor. Díky.

BIOS je poslední, drivery by měly být také
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Paviliony piskaj....zejmena pri chodu na baterii-ale to neni problem zdroje, ale nejakyho menice uvnitr booka

ja mam DV6550 a obcas to piska(nepravidelne, neprijemne), a podle ohlasu lidi co je maj je to asi problem cely rady

s prehrivanim problemy nemam(book je ticho)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ja vim, o tom jsem taky cetl. To ale neni tento pripad. Neprijemne zvuky jdou primo ze zdroje, ne z notebooku. Pokud zdroj odpojim od zasuvky, samozrejme to prestane
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nemuze to elektricke chrasteni zpusobovat spatne zastrcenej (vadnej) kabel 230V ->oblouk

pokud chapu dobre to elektricke chrasteni
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Druhej problém jsem měl se svým Compaqem - větrák byl furt zaplej a na plný koule - nebyl jsem sám a HP to řešilo výměnou desek, na kterejch byl špatnej termistor (asi moc věřili dodovateli a ten dodal šmejdy)...

Každopádně doporučuju "standardní" postup - zčekovat jestli nějakej proces nežere moc systémovejch prostředků - to si ale předpokládám udělal, pak bych ještě zkusil nějakou live edici linuxu (to je přece jen rychlejší a nedestruktivní postup - oproti odstraňování celejch Windows), jestli to bude dělat to samý a když jo, tak kontakt na podporu a šup na reklamaci... Poslední Pavillion (notebook), co jsem měl v ruce (dv6580ec) byl v tomhle ohledu v cajku, takže nevím...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

2 srna: no napájecí kabel jsem zkoušel ze zdroje vytahovat a zapojovat několikrát, bez úspěchu. Vyměnit celý kabel jsem zatím nezkoušel. Určitě zkusím jenom co ho seženu. Snad až v pondělí.

2 Don Martinez: procesy jsem samozřejmě kontroloval, ale nic podezřelého neobjevil. Dneska mám v plánu hodit do notebooku svůj starší WD disk, na který nainstaluju Visty rovnou z DVD, tak uvidíme.
honza31
Nováček
Nováček

Notebook HP Pavilion dv6690 (GV263EA)

Příspěvek od honza31 »

Zdar, jak se ti jinak líbí ten notebook (dv6690)? Našel jsem ho za 22k a uvažuju o koupi..)) Vypadá skvěle - má slušnou grafiku, 2GB ramky, o HP jsem slyšel chválu, ale s tím pískáním jsi mě trochu nalomil :-)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No co se týče zdroje, tak už to není tak hrozné, nějak se srovnal, nebo jsme se přizpůsobili, nevím :D

Co se týče větráku a celkově chlazení, tak nic nepomohlo. Dle notebookreview.com je to zkrátka vlastnost pavilionů. Řvou. Mnoho lidí kvůli tomu Paviliona prodalo a asi bych udělal to samé. Já ho ale nepoužívám. Údajně to dřív nedělaly, ale protože se přehřívaly, tak HP vydalo novější BIOS, kde větráky běží prakticky pořád a tím jim odpadly problémy s reklamacemi vyhořelých zákl. desek.

2 honza31: ale jo, HP notebooky jsou kvalitní, bohužel zřejmě jen business modely. Paviliony nestojí za nic. Záleží, co od notebooku potřebuješ, ale já bych si dneska místo něj koupil raději třeba Lenovo R61 s WSXGA+ displejem
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“