M-Audio Revolution 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Monster_cs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

M-Audio Revolution 5.1

Příspěvek od Monster_cs »

Chtěl bych se zeptat jestli je zvukovka lepší než XFI Extreme Gamer.
Chci ji na poslech mp3, hry, filmy. Bude připojena na sluchátka Sennheiser PC160 a na repro Genius Home Theater 5.1 tak díky za názory.

A funguje M-Audio pod Vistama 32bit?
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

nebude... vyznam ma len ak to myslis s hudbou vazne, a mas zodpovedajucu audiosustavu... /co genius 5.1 nie je/

okrem toho, v hrach ti budu chybat akcelerovane funkcie creative a s vistou ma tusim m-audio problemy...
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

též jí musim timhle způsobem pohanět.... jinak k těmhle reprákům jsou obě až až.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Re: M-Audio Revolution 5.1

Příspěvek od zdenekxy »

Monster_cs píše:A funguje M-Audio pod Vistama 32bit?
Pokud je mi známo M-Audio stále ovladače pro Vistu nevydalo. A jejich vydání je v nedohlednu :x
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

M-Audio vydalo beta drivery pro Vistu 32-bit. Takže kdo má chuť, může zkusit :)
http://www.m-audio.com/index.php?do=sup ... bc06&OS=45
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Zkoušeli jste někdo ty nové drivery na Windows Vista? Chci si koupit nějakou šikovnou zvukovku na audio/video, hry ke Genius SW-HF 5.1 5000, zatim jedu na integrované, ale když se všude nadává na kvalitu integrovaných zvukových "karet", tak na tom třeba něco bude :)
Po kratším rozhodování mezi X-Fi a Revolution 5.1 jsem se přiklonil právě k té druhé možnosti, mám ale v plánu upgrade na Windows Vista a ty ovladače které nedávno vyšly jsou označené jako beta, takže jsem lehce skeptický - nerad bych investoval do hw se kterým pak akorát budou problémy...
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Revo zrovna moc na hry dělaná není. Nevím, jak moc ji budeš na hry využívat...
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Tak řekněme že hraní her je z celkového času u počítače tak 25% a v těch zbývajích 75%, ať už dělám cokoliv, poslouchám hudbu. Když se rozhoduju X-Fi vs. Revolution 5.1, tak jde vlastně o to, jestli budu mít pár FPS navíc vs. lepší zvuk, že jo? Proto bych šel špíš do Revolution, ale problém je s tou podporou ve Windows Vista - betaverze ovladačů nepůsobí příliš přesvědčivě a vzhledem k tomu, že na Win XP byla celou dobu jenom jedna verze driverů někdy z roku 2004, skoro bych se ani nedivil, kdyby na Visty žádná "ostrá" verze nevyšla. Další věc je taky jak moc je znát rozdíl mezi X-Fi a Revolution na těch Geniusech - já nemám představu, ať se vyjádří někdo kdo s tím má zkušenost.
Koukal jsem na CZC, že M-Audio Revolution 5.1 a Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer jsou za naprosto stejnou cenu, tak raďte :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

na tvoji soustave mezi nima rozdil nepoznas, takze bet X-Fi
.
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

Zdravim, mam ted nove tuto kartu, a mam nasledujici problem. zapojil sem to coax, abych mel digitalni zvuk. podle me se to jako celkove, basy a zvuky zlepsilo, je to takovy cistejsi, ale muze to bejt sugestivni. ovsem nejde mi nastavit DTS nebo Dolby Digital, a vazne nevim proc. asi nejak si musim pohrat s nastavenim, ale nevim:(,

vite nekdo? diky
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

the_macik píše: zapojil sem to coax, abych mel digitalni zvuk.
podle me se to jako celkove, basy a zvuky zlepsilo, je to takovy cistejsi, ale muze to bejt sugestivni. ovsem nejde mi nastavit DTS nebo Dolby Digital, a vazne nevim proc. asi nejak si musim pohrat s nastavenim, ale nevim:(,

vite nekdo? diky
Tak to přepoj na "analog" proboha.Stejně D/A převodníky na kartě jsou beztak kvalitnější než ty,které jsou v reprácích.Digitální zvuk je nesmysl :roll: Jediná výhoda takového propojení je v ušetřených kabelech a rozhodně se nevyplatí provozovat digitální propojení přes tuto kartu,když to obstará skoro každý integráč.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

the_macik píše:Zdravim, mam ted nove tuto kartu
Muzes mi prosim zmerit delku karty? Diky
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

NobodyLovesMe píše:Digitální zvuk je nesmysl :roll: Jediná výhoda takového propojení je v ušetřených kabelech a rozhodně se nevyplatí provozovat digitální propojení přes tuto kartu,když to obstará skoro každý integráč.
Doufám, že tohle nemyslels globálně, ale jen pro jeho případ se Z-5500..... :?
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Aspon píše:
NobodyLovesMe píše:Digitální zvuk je nesmysl :roll: Jediná výhoda takového propojení je v ušetřených kabelech a rozhodně se nevyplatí provozovat digitální propojení přes tuto kartu,když to obstará skoro každý integráč.
Doufám, že tohle nemyslels globálně, ale jen pro jeho případ se Z-5500..... :?
No,samozřejmě.A digitální zvuk je z principu nesmysl,protože každý ví,že na výstupu bude stejně vždycky analog.Ty snad používáš digitální propojení karty se zesilovačem?Asi ne,protože nemáš digitální zesilovač nebo externí D/A převodník.Ty Z-5500 bych s integráčem připojil digitálně,naopak s dobrou kartou je potřeba je zapojit analogově,protože digitální signál může být sebekvalitnější,ale ve výsledku bude stejně "degradován" převodníky v Z-5500.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Ale já mám externí DA převodník :lol:, Revo mi pak slouží jen pro bezztátový transport dat do převodníku, který je samozřejmě už propojený analogově se zesilovačem.
A co se týka digitálního propojení s těma Z-5500, taky si myslím, že analogová část bude lepší u Reva než u Logitechů, proto je zbytečné propojovat je digitálně.
Edifier R1700BTs
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

me je jedno, jestli to bude kvalitnejsi, tak jako tak asi pojedu na analog, ale chci to vyzkouset, jestli poznam rozdil.
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Aspon píše:Ale já mám externí DA převodník :lol:, Revo mi pak slouží jen pro bezztátový transport dat do převodníku, který je samozřejmě už propojený analogově se zesilovačem.
A co se týka digitálního propojení s těma Z-5500, taky si myslím, že analogová část bude lepší u Reva než u Logitechů, proto je zbytečné propojovat je digitálně.
No jo,nevšiml jsem si podpisu.No,ty už jsi audiofil a tvá sestava je cenově někde jinde než bedničky k PC.V tom druhém se shodneme a já vlastně od začátku neříkám nic jiného.Myslím,že už to můžeme uzavřít.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“