Vyplati se Raptor?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

karf píše:2ElCondor: pokud v Autocadu 2002LT zmáčknu "uložit" tak je nepoužitelnej do doby, než to uložení dokončí
pokud v SolidEdgi v17 zmáčknu "uložit" tak je nepoužitelnej do doby, než to uložení dokončí.
Totéž word, excel, Pro/e...Vše je na Windows xp pro sp2 32bit.

Ano. Možná bych se bez něho obešel. Možná bych si i zvykl na to čekání. Ale kdybych takhle přistupoval ke všemu, tak v té práci nic neudělam a snad bych i začal pít kafe. Pro mě je prostě každý kus hw z pracovní stanice (pentium-d 960, 4gb resp 3.3gb, 2x74gb, 2 24"lcd) přínosem.
Souhlas, ale tohle je chyba Windows XP. V tomto konkrétním případě řešíš Raptorem problém, který by správně vůbec neměl existovat.

Trošku z jiného soudku. Disk je nejpomalejší součást PC. Proč tedy Windows XP swapují na disk, přestože je půlka RAM prázdná? HDD se pak místo skutečné práce věnuje zbytečnému swapování. Takových zbytečných absurdit je celá řada. Kdyby tohle Widle nedělaly, třeba bys Raptora vůbec nepotřeboval, a koupil si , já nevím, třeba lepší Grafiku na hry... :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jsi si jistý, že za to můžou xp? Neni to spíš "chyba" nebo featurka daného programu?
Problém se swapem se dá řešit buď tak, že bude swapovat na flešku, druhý disk nebo nebude swapovat vůbec - stačí swap vypnout a hotovo.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

karf píše:Jsi si jistý, že za to můžou xp? Neni to spíš "chyba" nebo featurka daného programu?
Problém se swapem se dá řešit buď tak, že bude swapovat na flešku, druhý disk nebo nebude swapovat vůbec - stačí swap vypnout a hotovo.
To že se s PC nedá pracovat, protože program XYZ něco dělá je vždy chyba OS. OS řídí počítač a OS přiděluje programům HW prostředky. :wink: Program využje jen to co dostane.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ElCondor píše:
karf píše:Jsi si jistý, že za to můžou xp? Neni to spíš "chyba" nebo featurka daného programu?
To že se s PC nedá pracovat, protože program XYZ něco dělá je vždy chyba OS. OS řídí počítač a OS přiděluje programům HW prostředky. :wink: Program využje jen to co dostane.
Si nerozumíme. Pokud v autocadu mam otevřenej výkres (20-30MB třeba) a uložím ho, tak můžu dělat jinde ale v autocadu nic dělat nemůžu, dokuď se neuloží.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

ElCondor píše: PS.: Tohle vlákno má racionální název:
vyplatí se Raptor?
A né něco ve stylu:
Já jsem king, koupil jsem si Raptora a vy ostatní jste nuly! A kdo nemá Raptora nerozumí jak funguje HDD
Ty si kazdymu zde nutil svuj rychlej Seagate ja ne.Rekl jsem nekde jste nuly,ja jsem king mam Raptor?Ne.Ja budu vzdy pouzivat XP pac me vyhovuji,o Linux zajem nemam.S MacOSem delam v praci uz 14let.Dekuji ani o Meka zajem nemam.Raptor me zrychlil beh win,jsem spokojeny,ano udelal jsem si radost.Vyhovuje?
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

godlike píše:
ElCondor píše: PS.: Tohle vlákno má racionální název:
vyplatí se Raptor?
A né něco ve stylu:
Já jsem king, koupil jsem si Raptora a vy ostatní jste nuly! A kdo nemá Raptora nerozumí jak funguje HDD
Ty si kazdymu zde nutil svuj rychlej Seagate ja ne.Rekl jsem nekde jste nuly,ja jsem king mam Raptor?Ne.Ja budu vzdy pouzivat XP pac me vyhovuji,o Linux zajem nemam.S MacOSem delam v praci uz 14let.Dekuji ani o Meka zajem nemam.Raptor me zrychlil beh win,jsem spokojeny,ano udelal jsem si radost.Vyhovuje?
Ocituji ti některé tvé komentááře:
godlike píše:
ElCondor píše: 1) Absolutně tichný a v podstatě neslyšitelný je Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 250GB ST3250410AS
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000E91
Přitom má velmi vysoký výkon a v některých oblastech předčí i Raptora.
Super skvely vanocni vtip.
:-D
godlike píše:
ElCondor píše:dneska 500-750GB disk. Kdyby si koupil levný 320GB disk, a použil první 1/4disku - 75GB - dostaneš se na této partition k příastupové době +/- 6ms!
Hele Kondore uz nehul.
Obrázek ObrázekObrázekObrázek Obrázek
:-D
godlike píše:Pokud lamka cte naivni grafy a nema srovnani(nemel disk nikdy v ruce) neni co resit.Kup si svoje ultramegarychly Seagaty a nevotravuj. :razz:
Ano Raptor se fakt nevyplati pokud mam pc na serfovani po netu+ICQ :wink:

To byly jen něteré z tvých jak všichni uznají konstruktivních příspěvků věci. ANO celou dobu mi tady naznačuješ, jaká jsem "lama" (pochybuju, že víš co to znamená) a přitom ani nevíš, z čeho e počítá přístupová doba. Kdyby ti to tu nevysvětlil někdo jiný, asi se se mnou hádáš doteď :wink:
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

karf píše:
ElCondor píše: To že se s PC nedá pracovat, protože program XYZ něco dělá je vždy chyba OS. OS řídí počítač a OS přiděluje programům HW prostředky. :wink: Program využje jen to co dostane.
Si nerozumíme. Pokud v autocadu mam otevřenej výkres (20-30MB třeba) a uložím ho, tak můžu dělat jinde ale v autocadu nic dělat nemůžu, dokuď se neuloží.
Tak za to může AutoCAD. V dnešní době jsou běžné multisession aplikace. Proč to AutoCAD neumí je mi záhadou. On je mi vůbec celý AutoCAD záhadou. :o
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Běžné? SolidEdge v17 (asi 2 nebo 3 roky starý soft) takhle ukládá. Nová verze 20 taky. Všechny programy z Office taky. Pro/e 2 i 4 taky. Catia taky. :wink:
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

karf píše:Běžné? SolidEdge v17 (asi 2 nebo 3 roky starý soft) takhle ukládá. Nová verze 20 taky. Všechny programy z Office taky. Pro/e 2 i 4 taky. Catia taky. :wink:
No já to už nebudu dále rozvádět, protože by se zde strhl flame jako řemen na zcela jiné téma. Běžné neznamená všechny a nemusí jich být ani nutně většina. Ona valná čast aplikací taky vyžaduje například běh pod administrátorským účtem, a nemusím tady vykládat, že je to idiocie nejtěžšího kalibru. Blbě napsané aplikace, byly, jsou a budou... Na tom se nic nezmění. :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kde jsem napsal :
Já jsem king, koupil jsem si Raptora a vy ostatní jste nuly! A kdo nemá Raptora nerozumí jak funguje HDD ?
Opet se muzeme vratit k debate zdali je pro beh win(ne linuxu) vhodnejsi Raptor nebo beznej 7200ot disk?Proc me chces presvedcit o opaku kdyz to mam realne vyzkouseny?
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

godlike píše:Kde jsem napsal :
Já jsem king, koupil jsem si Raptora a vy ostatní jste nuly! A kdo nemá Raptora nerozumí jak funguje HDD ?
Opet se muzeme vratit k debate zdali je pro beh win(ne linuxu) vhodnejsi Raptor nebo beznej 7200ot disk?Proc me chces presvedcit o opaku kdyz to mam realne vyzkouseny?
"Vhodnější"? Co to je? To je přesně to. Zobecňuješ všechno jenom podle sebe. Pro někoho je nejdůležitější třeba ticho. Jak pro něj můž být Raptor (pod Win) vhodnější???

Ale dobrá. Přijmu tvoji egocentrickou myšlenku, že nejvhodnější = nejvýkonější
Pak je Raptor nejvhodnější pro jakýkoli počítač, protože prostě je nejvýkonější! Ovšem tobě doporučuji přečíst si název fóra, ve kterém diskutuješ. O vhodnosti, či výkonosti tam není ani zmínka. Fórum se jmenuje krapet jinak, a v tom bude možná zakopán pes. :wink: [/i]
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No kdyz rve raptory do komplu dell, tak asi jo, ale jen do workstation, takze pro narocny 3D aplikace (cad) asi jo, ze ....
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

Lolitka píše:No kdyz rve raptory do komplu dell, tak asi jo, ale jen do workstation, takze pro narocny 3D aplikace (cad) asi jo, ze ....
Mo jasne. Raptor se vyplati pokud delas s Databazema nebo pri jine cinnosti, kdy nacitas hromady malinkatych souboru. Pro normalni domaci vseobecne pouziti je to zbytecny luxus, ktery nema racionalni oduvodneni. Tim ale nerikam, ze si ho nikdo nemuze koupit. Kdyz mu to udela radost, proc ne. :wink:

Jinak, ja bych si taky Raptora mozna koupil, ale zatim mi vzdy bylo lito tech penez a tak jsem si radsi poridil 2x WD5000AAKS. Spise cekam na SSD.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No tak jeste asi nektery hry, kdyz se nacitaj ruzny kravinky - to muze taky zasadne zrychlit a taky spousteni nektery programu.

Nicmene si taky myslim, ze to zrychleni je v domacich podminkach uplne neznatelne a nevyuzitelne.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

ElCondor píše: Pak je Raptor nejvhodnější pro jakýkoli počítač, protože prostě je nejvýkonější!
Huraa,konecne jsme se hnuli z mista.Tudiz prijimas myslenku,ze Raptor je nejvykonejsi resenim v platforme win?Ano?Ne?Ty si koupil WD?No fuj.Vzdyt tvuj favorit 250GB Sea je preci tak rychly v sekvencnim cteni a zapisu.Ja stale nechapu,proc kazdymu vnucujes myslenku,ze Raptor ma smysl pouze pri pri praci s malymi soubory?Neni to pravda,uz jsem linej po 101x se opakovat.Znatelne rychlejsi start aplikaci,instalace aplikaci,(nepopsatelna,neuchopitelna) sviznost win.Mam to realne vyzkousene,na rozdil od planeho teoretizovani.Jinak tvuj odpor k win si strc za kloubouk.Linuxare a applisty ja hazim do jednoho kose 3% fanatiku.Na ocguru se prodavaji nove Raptory.Samozrejme s mensi zarukou.1900kc za 74GB uz zni velice lakave.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

Me prijdou na mim quadcore, 4GB ram, bez swapu, aero s vyplima vsemoznyma efektama a 2* samsung HD501LJ reakce a beh windows uplne, ale uplne stejne rychlej jako s raptorem, vsechno co spustim se objevi hned, vsechno reaguje hned, ani nevim jak by to jako vubec mohlo byt rychlejsi. Je pravda, ze raptora sem mel toho o generaci starsiho nez ty co se prodavaj ted, mozna je to tim no. Nabihani windows jsem nestopoval, ale na raptoru me prijde o trochu pomalejsi - nicmene nejsem v domene a nemam antivir a miliardu a pul veci po spusteni, pak by to mozna bylo jinak.

EDIT: raid1
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

godlike píše:
ElCondor píše: Pak je Raptor nejvhodnější pro jakýkoli počítač, protože prostě je nejvýkonější!
Huraa,konecne jsme se hnuli z mista.Tudiz prijimas myslenku,ze Raptor je nejvykonejsi resenim v platforme win?Ano?Ne?Ty si koupil WD?No fuj.Vzdyt tvuj favorit 250GB Sea je preci tak rychly v sekvencnim cteni a zapisu.Ja stale nechapu,proc kazdymu vnucujes myslenku,ze Raptor ma smysl pouze pri pri praci s malymi soubory?Neni to pravda,uz jsem linej po 101x se opakovat.Znatelne rychlejsi start aplikaci,instalace aplikaci,(nepopsatelna,neuchopitelna) sviznost win.Mam to realne vyzkousene,na rozdil od planeho teoretizovani.Jinak tvuj odpor k win si strc za kloubouk.Linuxare a applisty ja hazim do jednoho kose 3% fanatiku.Na ocguru se prodavaji nove Raptory.Samozrejme s mensi zarukou.1900kc za 74GB uz zni velice lakave.
Vidím, že ty skutečně neumíš slušně diskutovat. Asi ti to budu muset vysvětlit jak ve čtvrté pomocné,

1. Raptor mám výhodu jedině při čtení malých souborů - obecně dat rozházených pod isku. Pokudbuseš číst velké soubory, nejlépe nefragmentované, Raptora stračí do kapsy každý moderní disk, díky sekvenčnímu čtení, protože právě velký na soubor je sekvenční čtení (hromada dat po kupě).

2. Nevím co máš za konfiguraci, ale pokud máš omezený rozpočet, tak je hned několik možností, do kterých když investuješ, počítač bude rychlejší (RAM, CPU,.....)

3. Můj favorit Seagate ST3250410AS jeskutečně velmi vysoce hodnocený disk. Ovšem zdúraznil jsem tu několikrát, že je to v podlední době jediný (podle me) dobrý model od Seagatu.

4. Mnohokrát jsem řekl, že dlouhodobě preferuji WD, a kupuju-li 500GB disk, těžko mě uspokojí disk 250GB.

5. Jak už ti tady kolega řekl přede mnou. Kdyby sis místo Raptora peníze vrazil do RAM a CPU, rozdíl moc nepoznáš, nehledě na to, že zrychlíš na mnohem podstatnějších místech. Nejsem tady sám, kdo to tvrdí.

6. K tématu fanatických uživatel OS se zde nebudu vyjadřovat, nevyprovokuješ mě :-D

7. Poč se na tom ocGuru asi t raptory tak levne prodavají? Já vím! Asi proto, že jsou tak skvělá koupě! :-D ROFL
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Raptor je zcela určitě rychlejší i než 500GB či 1TB HDD jak při načítání windows, tak při načítání her, to že je rychlejší při čtení menších souborů je pravda, ale není to jenom při tomto stavu, prostě celkově je to živější. Kdo jednou zkusí raptora a hlavně v raidu, tak už nebude chtít nic jiného. A navíc mě stačí pro hry pár GB, na co proboha 1TB? no je mi jasné na co to každému vesměs asi bude.
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No kdyz si misto rapotora muze clovek koupit xbox na ktery sou hry kvalitnejsi nez na PC tak nevim proc na hry zejo ...

OT :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ElCondor píše:1. Raptor mám výhodu jedině při čtení malých souborů - obecně dat rozházených pod isku. Pokudbuseš číst velké soubory, nejlépe nefragmentované, Raptora stračí do kapsy každý moderní disk, díky sekvenčnímu čtení, protože právě velký na soubor je sekvenční čtení (hromada dat po kupě).
tohle je ale případ starý pár měsíců protože disky kolem 500GB se neprodávají zrovna levně a ne moc dlouho.
ElCondor píše:2. Nevím co máš za konfiguraci, ale pokud máš omezený rozpočet, tak je hned několik možností, do kterých když investuješ, počítač bude rychlejší (RAM, CPU,.....)
protože raptor neni nejlevnější záležitost tak se kupuje do dražších sestav. když se tady koukneš do podpisů, tak je většinou v sestavách s 4 nebo 2 jádrovýma cpu, 2+gb ram, rychlou grafikou, velkým monitorem atd. žádný sempron 2600+, 512mb ram. i když tomu by možná v rychlosti programů pomohl víc na %. Když kouknu na pracovní stanici u mě, tak ty 2 74gb raptoři stojí ani né dvacetinu ceny sestavy.
ElCondor píše:7. Poč se na tom ocGuru asi t raptory tak levne prodavají? Já vím! Asi proto, že jsou tak skvělá koupě! :-D ROFL
Taky tenhle disk neni nejnovější záležitost. Jak dlouho se prodává? Na druhou stranu si vem, že dost drží cenu. Obyčejná 80ka se dneska prodává za pár stovek a 80ku raptora i po "letech" prodáš za tisíce. 8-) :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“