Uživatelské zkušenosti, poruchovost, které modely jste si oblíbili a které byly naprostá hrůza. Pokud preferujete určitého výrobce, nezapomeňte ho uvést. A buďte tolerantní, žádný flame
Jakou značku HDD preferujete...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ElCondor
- Začátečník

-
Jakou značku HDD preferujete...
Docela by mě zajímala anketa oblíbenosti jednotlivých výrobců HDD.
Uživatelské zkušenosti, poruchovost, které modely jste si oblíbili a které byly naprostá hrůza. Pokud preferujete určitého výrobce, nezapomeňte ho uvést. A buďte tolerantní, žádný flame
- Lolitka
- Černá karta

-
matrox, samsung, seagate, WD - vsechno to stejny
IBM/hitachi - shit
fujitsu - absolutne nejtissi, to nejlepsi co do notebooku jde, ale sou haklivy na pady - hodne moc haklivy
jediny problem sem mel (IBM se rozbily vsechny, ty nepocitam) se samsungem co mi zacal klepat, ale delalo to jen v mim pc jak se pozdeji ukazalo - asi byl vadnej kontakt molexu, nevim.
nejoblibenejsi mam seagate (ale bohuzel nedodali ES2 co cech v cas, takze jedu na samsungach)
IBM/hitachi - shit
fujitsu - absolutne nejtissi, to nejlepsi co do notebooku jde, ale sou haklivy na pady - hodne moc haklivy
jediny problem sem mel (IBM se rozbily vsechny, ty nepocitam) se samsungem co mi zacal klepat, ale delalo to jen v mim pc jak se pozdeji ukazalo - asi byl vadnej kontakt molexu, nevim.
nejoblibenejsi mam seagate (ale bohuzel nedodali ES2 co cech v cas, takze jedu na samsungach)
- patap
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lolitka
- Černá karta

-
- ElCondor
- Začátečník

-
Western Digital
Já mám nejlepší zkušenosti s Western Digital.. Moc mi nesedi Seagate. Samsung a Hitachi jsem ještě neměl. Takže moje nové HDD jsou opět WD. (WD5000AAKS)
- godlike
- Středně pokročilý

-
V posledni dobe neni co resit.11ckova rada Sea me jinak nepresvedcila.Po 500GB AAKS jsem sel do 750GB verze.Velmi prijemna je Greenpower rada.Mel jsem i nejake pata Samsungy,typ si nevzpominam.Velmi tiche a studene disky.Kdysi tez pata 7200.7 160GB.Tez velice tichy lec malo vykony disk.Ty nove Sam me prekvapily svym vykonem,ale vibruji coz by me neskutecne vadilo.Na Hitachi jsem zapomel.Ani nemam zkusenost.Kdysi akorat s IBM GXP 120GB? tusim.Ten mel vychytanou featurku s rekalibraci cteci hlavicky tusim.Vzdy po par minutach vydaval zvuk skrcene slepice.Bezva.
- srna
- Středně pokročilý

- ElCondor
- Začátečník

-
Taky jsem koukal. Zajímavé je třeba přečíst si názory lidí na jednom z největší E-shopů newegg.com. 7200.11 jim chodí s blbým firmwarem, s vadnými sektory, s 8MB cache místo s 32MB. Naprosto nejhorsi jsou serie vyrabene v Cine.godlike píše:V posledni dobe neni co resit.11ckova rada Sea me jinak nepresvedcila.Po 500GB AAKS jsem sel do 750GB verze.Velmi prijemna je Greenpower rada.Mel jsem i nejake pata Samsungy,typ si nevzpominam.Velmi tiche a studene disky.Kdysi tez pata 7200.7 160GB.Tez velice tichy lec malo vykony disk.Ty nove Sam me prekvapily svym vykonem,ale vibruji coz by me neskutecne vadilo.Na Hitachi jsem zapomel.Ani nemam zkusenost.Kdysi akorat s IBM GXP 120GB? tusim.Ten mel vychytanou featurku s rekalibraci cteci hlavicky tusim.Vzdy po par minutach vydaval zvuk skrcene slepice.Bezva.
V Seagatu maji fakt slusny bordel
- faugusztin
- Začátečník

-
Re: Jakou značku HDD preferujete + oblíbené modely
Spokojnost : Western Digital WD5000YS (uz sa nevyraba) a WD5000ABYS. Tiche, 5 rocna zaruka.
Nespokojnost : SEAGATE 400GB Barracuda 7200rpm, SATAII,16MB ST3400620AS - ten seek je hroza, des, masaker. Pri seeku dokazal vyrobit extremne velke vibracie, podarilo sa mu rozvibrovat 10kg skrinku Antec Solo (disk bol primontovany cez antivibracne podlozky).
Edit: teraz som sa kukol na ten newegg.com - presne tak ako pisu, ten seek znie ako ked pukaju pukance (popcorn)
.
Nespokojnost : SEAGATE 400GB Barracuda 7200rpm, SATAII,16MB ST3400620AS - ten seek je hroza, des, masaker. Pri seeku dokazal vyrobit extremne velke vibracie, podarilo sa mu rozvibrovat 10kg skrinku Antec Solo (disk bol primontovany cez antivibracne podlozky).
Edit: teraz som sa kukol na ten newegg.com - presne tak ako pisu, ten seek znie ako ked pukaju pukance (popcorn)
- Sislik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dlouhobobe mam oblibeny IBM/Hitachi, jak v desktopech, tak i v posledni dobe v notebookach
Ted mam v novym notebooku disk Seagate (bohuzel, neslo si vybirat) a je hlucnejsi, nez Hitachi ve starym notebooku a subjektivne se mi jevi taky jako pomalejsi (i kdyz testy ukazujou mirnej narust, ale to muze byt cimkoliv)
Ted mam v novym notebooku disk Seagate (bohuzel, neslo si vybirat) a je hlucnejsi, nez Hitachi ve starym notebooku a subjektivne se mi jevi taky jako pomalejsi (i kdyz testy ukazujou mirnej narust, ale to muze byt cimkoliv)
Dell Vostro 1500 [Core 2 Duo T7500, 4GB RAM, 15,4" WSXGA+ (1680x1050), GF 8600M GT 256MB, 120GB 5400rpm, Vista Business 64b]
Moje vlastní recenze - http://dell.sislik.net/
Dell Vostro forum - http://dell.sislik.net/forum/
Moje vlastní recenze - http://dell.sislik.net/
Dell Vostro forum - http://dell.sislik.net/forum/
- kocourleo
- Začátečník

Zatím jsem osobně nezažil žádného vadného Seagata a všem je doporučuji i instaluji.
Jednou mi odešel IBM (75 GXP - legendární první série se skleněnými plotnami z Maďarska). A ani nevím jak, opět mám IBM (vlastně už Hitachi), asi jsem nepoučitelný.
Jednou mi odešel IBM (75 GXP - legendární první série se skleněnými plotnami z Maďarska). A ani nevím jak, opět mám IBM (vlastně už Hitachi), asi jsem nepoučitelný.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- godlike
- Středně pokročilý

-
- byv
- Nováček

no ja ho mel taky, ale stacilo mu flesnout firmware a jel bez pazvukůsrna píše:IBM(Hitachi) byly slepicima zvukama legendarniale clovek si zvykne
ja mam dobry zkusenosti se Seagate (Barča)
V celém kompu jeden vetrak a to ve zdroji Seasonic S12-II 430 .AMD Athlon 2500@3200 watter cooled, Ati X1650Pro watter cooled,a7v880 wattecooled, 2GB RAM dual chanel CL2,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
- pan_david
- Začátečník

-
seagate dlouhé roky a ted samsung
CPU Intel celeron 420 BOX 1,6ghz 8 x 200mhz 1,3V. @ CPU 2664mhz = 8 x 333mhz 1,26V. FSB 333 x 4 = 1332. Gigabyte p31 ds3l. ATI hd 2600 xt 256mb ddr3. 2 x 1gb ddr2 dual 2,4 x 333mhz = 800mhz 5-5-5-18 1,9V Kingston. Samsung hd321kj 320gb, 7200ot, sata2. 2x vypalovačka, wifi asus, leadtek winfast dtv 2000 h- to je stroj teda,, fortron 350w.
- socket
- Začátečník

- Hosenfeld
- Začátečník

Měl jsem už 4 disky Seagate a ani jeden se neporouchal, takže té značce věřim, jenom ty dva co teď mám jsou v seeku trochu hlučnější, ale nic hroznýho. Maxtor dělával o dost větší kravál a celkově nic moc. Hitachi taky neni špatný, ale celkově si myslim, že jsou v PC důležitější věci, než disk 
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Desktop: Seagate - NS modely , WD taky nejsou špatný, ale po čase se začnou ozývat ložiska, a přišlo mi, že jsou háklivější v případě poruchy zdroje
NTB: hitachi, dobré parkování hlav, v kombinaci s gravitačným senzorem snad nezničitelné.
NTB: hitachi, dobré parkování hlav, v kombinaci s gravitačným senzorem snad nezničitelné.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Haveja
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
WD raptor 36 gb, pak wd 120gb a pak zadarmo seagate 120gb.
WD nebo seagate, ale radsi mam WD.
WD nebo seagate, ale radsi mam WD.
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]