GT200 - informace, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

socket píše:...
SP netvoří celou plochu čipu, ale dost ji zvětší... a 512bit sběrnice se tam vleze jo? :roll: A jen tak naokraj, taky nikdy nespíš? :D

...
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

socket píše:
Hosenfeld píše:65nm+256SP+spotřeba o 15-25% nižší, než 8800GTS, to se navzájem vylučuje. Navíc, pokud by bylo G100 monolitické jádro, tak by mělo hodně přes miliardu tranzistorů a bylo by při 65nm opravdu velmi rozměrné.
dovolim si toto vyvratit. itanium montecito ma 1.75mld tranzistorov a jadro je velke ako G92. Sice CPU nieje GPU ale myslim si ze v pohode natlacia miliardu aj nieco na 65nm.
No selským rozmumem mi vychází monolitické G100 na cca 600 mm2(2xširší sběrnice a 2xvíc SP= G92x2= 315x2= 630-nějaké optimalizace= cca 600 mm2) a ještě 2xG92= 1,5 miliardy tranzistorů, což by značilo, že určitě ne každý čip se na 100% povede. Každopádně výrobně dost drahá záležitost, dražší, než G80 a cena kolem 20k. Spotřeba by taky nebyla nejnižší, ale o moc víc, než R600 by to asi nežralo. Neřikam, že je to nemožný udělat, ale mě by to celkem překvapilo, i když je pravda, že NVIDIA si na high-endu zakládá. Potom je ještě možnost, že s tim provedou pro mě nějaká "kouzla" a plocha jádra při zachování těchto parametrů nebude o moc větší, než G80.

edit//
A todle se dle mně známých zákonů, co v tomto odvětví platí, opravdu vylučuje:
65nm+256SP+spotřeba o 15-25% nižší, než 8800GTS

Možná by šlo:
(45 ještě lepší)55nm+256SP+spotřeba o 15-25% nižší, než 8800GTS s G80
65nm+256SP+spotřeba o 15-25% vyšší, než 8800GTS
65nm+192SP+spotřeba jako 8800GTS s G80
Naposledy upravil(a) Hosenfeld dne sob 29. pro 2007, 11:30, celkem upraveno 2 x.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz OT, flamovat tady na téma NV vs. ATi opravdu nebudeme.

Všichni zůčastnění si prosím dají pro příště pozor. I když jsou tyto spekulační témata vždycky dost volná, tak nějaký pořádek být musí.
Goldnoob team proud member!
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Tak já sem zase četl,že v únoru má být vypuštěna 9800 GX2 osobně sem zvědav,jestli to bude takový propadák jako 7950 GX2.Zatím jsem ale nikde nenašel nějaké její parametry,jen že by měla být napájena 8 a 6 pinem.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

podstatne info k prvnimu postu:
http://www.nordichardware.com/news,7154.html
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Akorát by mě zajímalo proč tam je v té závorce napsaný (FAKE) :lol: že by to byl jen výmysl?
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Sicco2 píše:Akorát by mě zajímalo proč tam je v té závorce napsaný (FAKE) :lol: že by to byl jen výmysl?
Ano, vždyť jen selským rozumem jsme se k tomu dopídili...

...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

No je pravda že sou tam Unreal parametry a navíc GDDR5 je teprve ve fázi testování
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

těm pamětem také nevěřím ale zbytek by mohl být pravdivý
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

tak se mi zda ze ste to opet nedocetli do konce :-D

Kód: Vybrat vše

What most people seem to have missed is that this was pure speculation as the original post ends with "PS. These are my own personal speculations..."
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Měl sem rád ATI... :evil: ale teď se těším na G100.Obecně ale takové diskuze vlastně ještě o ničem moc neberu.
Naposledy upravil(a) kesi dne čtv 3. led 2008, 13:33, celkem upraveno 3 x.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

yuri.cs píše:tak se mi zda ze ste to opet nedocetli do konce :-D

Kód: Vybrat vše

What most people seem to have missed is that this was pure speculation as the original post ends with "PS. These are my own personal speculations..."
Přesně to jsem tady chtěl postnout. Ono už nahoře v tom postu na chiphell je napsáno PREDICTION, teda když to proženeš automatickým překladačem. To nikdo z VR-Zone zřejmě neudělal, a tak ťamani na desítkách stránek onanují nad imaginární kartou :lol:

Mimo jiné... to nikomu nepřišlo divné, že ty specifikace jsou úplně padlé na hlavu?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

hm to bude tím že jsem to nečetl nemám na to čas :? :x
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Lukfi píše:...
Mně ano... :) Bylo to divné a fakt to chtělo celé přečíst...

...
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

no takze hotova biblia o nicom :D
ale myslim ze tie GDDR5 by mohla mat ... kym sa dostane na trh tak by sa mohli vyrabat uz bezne ... este ze prepadak aka GDDR4 nVidia nepouziva :P
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Sranda no.Kdyby se napsalo,ze bude mit 6GB VRAM,5miliard tranzistoru,a propustnost pameti 850GB/s stejne deset lidi napise,ju to bude delo,uz se na ni tesim,AMD krachuje..
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

http://pctuning.cz/index.php?option=com ... 9#comments
tak že by nakonec GF 9800 se opravdu jmenovala 2xG92?a čím pak nvidia ondpoví na R700? :) už konečně začíná být v tom jasno :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

1) Jak vidíš, OBR jen čeří vodu, ve skutečnosti bude mít jen 2 GF8800GTS 512MB ve SLI. Já si dovolím tvrdit, že duální karta bude pomalejší, než toto řešení, protože GTS se nedá uchladit jednoslotově. Bude se hýbat s taktem jádra, možná stream processory. Výsledná karta nemusí mít výkon ani GF8800GT SLI, ani GF8800GTS SLI, spíš to bude něco mezi tím. Navíc, i kdyby papírové specifikace byly stejné jako u jednoho ze SLI řešení, výkon může být vyšší díky samostatnému PCI Express řadiči přímo na kartě, přes který čipy (částečně) komunikují.
2) nVidia nebude odpovídat na R700, R700 je odpověď na duální G92. Tvrdím, že R700 bude maximálně o 30% rychlejší, než R680, a to by mohlo tak akorát stačit na dorovnání 'GF9800GX2'.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Lukfi: jako by jsi nevedel, ze kdyz napises "Test GeForce 9800GX2" tak lidi budou klikat jak o dusu, nez kdyz napises "Test GeForce 8800GTS-512 SLI". v alespon v necem ma Hulan pravdu... :sleepy:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

myom píše:Lukfi: jako by jsi nevedel, ze kdyz napises "Test GeForce 9800GX2" tak lidi budou klikat jak o dusu, nez kdyz napises "Test GeForce 8800GTS-512 SLI". v alespon v necem ma Hulan pravdu... :sleepy:
souhlas :) hold takhle se vydělávají peníze :)

a to že karta nebude mít výkon ani jako dvě 8800GT ve sli souhlasím OBR si s nás dělá jen srandu :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“