Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- palee
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
MaWa, Kašpec, díky za odpověde...
takže vezmu Ultru s Top-em, TR XWB-1 a Swiftech MCR320...
ten Swiftech, nebo vlastne všechno, jsem našel na www.aquatuning.de
Swiftech MCR320 360mm Radiator
takže vezmu Ultru s Top-em, TR XWB-1 a Swiftech MCR320...
ten Swiftech, nebo vlastne všechno, jsem našel na www.aquatuning.de
Swiftech MCR320 360mm Radiator
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- Woyta
- Středně pokročilý
1) Vetsina pasivu na desce pocita s castecnym ofukem od CPU takze casto nemusi stacit.Lolitka píše:...
2) Zdroj je u me nejtizsi vec v PC. A pri tom neni ani vlaznej. Staci jen kvalitni fan.
3) Ty pasivy jsou na nejtopivejsich castech. Myslis, ze uvnitr uz nic jineho nehreje? Ale hreje a spoleha na ofuk od ventilatoru. Myslis ze zdroj chladit vodou nikdo nezkousel? Nedopadlo to dobre. Casti zdroje se prehrivaly a z hlediska bezpecnosti a norem to taky nebylo zrovna idealni.
4) Mas o chlazeni dost zkreslene predstavy.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Lolitka
- Černá karta
-
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec,
po delsi dobe upgraduji vodnika a potreboval bych poradit.
Abych na to nezapomel, tak zacnu s tim, co mam za sestavu:
Core 2 Quad Q6600 @ momentalne 3GHz, s lepsi vodou chci vic (EK Wawe nezvlada)
8800GT
deska nForce 680i
a momentalne vodnika:
EK wawe na procesoru
Swiftec MCW30 na northbridge
Weiftec MCW60-R na 8800GT jadro, zbytek karty obsazen pasivy
cerpadlo Eheim HPPS Plus s expanzkou Alphacool AGB1.1
radiator Alphacool NexXxoS Xtreme III, na nem 3x120mm vetrak
vse mam spojenou klasickou 10/14 hadici
tohle je momentalni stav. Chci ale upgradovat, predstavim vam svoji vizi upgradu
-blok na procesoru prodat a koupit Thermalright XWB-1
-Swiftec MCW30 dat na southbridge a na NB dat Enzotech SNBW-SLI (vim, stacil by druhy Swiftec MCW30, ale na sidewinder jej momentalne nemaji skladem a ja uz nechci cekat)
-2 bloky na mosfety od Wrooma, uz jsem mu daval rozmery
k tomu vymenit hadice za tygon s pruzinama (opet 10/14), ale to je asi vedlejsi.
Ale mam nekolik obav proto bych se rad zeptal:
1) zvladne Eheim HPPS PLUS utahnout tolik bloku? (CPU, GPU, 2xcipset, 2xmosfety, 3x120mm radiator)
a pokud ne, co bych si mel koupit? Premyslim o pad
Swiftech MCP655 12v DC Pump, ale zase nemam tolik penez nazbyt, abych jej kupoval zbytecne. A pokud do nej pujdu, co expanzka? pujde mi nacpat i na tohle nove cerpadlo? Predpokladam, ze ne a budu muset dat dalsi penize za novou expanzku.
2) co radiator? Zvladne uchladit takove mnozstvi topicich zarizeni? Jak pretaktovany Core 2 Quad, tak nForce 680i s mosfetama a 8800GT jsou decela topilci. Budu nucen dokoupit druhy radiator? V tomto pripade uz asi do noveho cerpadla budu muset jit urcite, ze?
Predem diky moc za rady
po delsi dobe upgraduji vodnika a potreboval bych poradit.
Abych na to nezapomel, tak zacnu s tim, co mam za sestavu:
Core 2 Quad Q6600 @ momentalne 3GHz, s lepsi vodou chci vic (EK Wawe nezvlada)
8800GT
deska nForce 680i
a momentalne vodnika:
EK wawe na procesoru
Swiftec MCW30 na northbridge
Weiftec MCW60-R na 8800GT jadro, zbytek karty obsazen pasivy
cerpadlo Eheim HPPS Plus s expanzkou Alphacool AGB1.1
radiator Alphacool NexXxoS Xtreme III, na nem 3x120mm vetrak
vse mam spojenou klasickou 10/14 hadici
tohle je momentalni stav. Chci ale upgradovat, predstavim vam svoji vizi upgradu
-blok na procesoru prodat a koupit Thermalright XWB-1
-Swiftec MCW30 dat na southbridge a na NB dat Enzotech SNBW-SLI (vim, stacil by druhy Swiftec MCW30, ale na sidewinder jej momentalne nemaji skladem a ja uz nechci cekat)
-2 bloky na mosfety od Wrooma, uz jsem mu daval rozmery
k tomu vymenit hadice za tygon s pruzinama (opet 10/14), ale to je asi vedlejsi.
Ale mam nekolik obav proto bych se rad zeptal:
1) zvladne Eheim HPPS PLUS utahnout tolik bloku? (CPU, GPU, 2xcipset, 2xmosfety, 3x120mm radiator)
a pokud ne, co bych si mel koupit? Premyslim o pad
Swiftech MCP655 12v DC Pump, ale zase nemam tolik penez nazbyt, abych jej kupoval zbytecne. A pokud do nej pujdu, co expanzka? pujde mi nacpat i na tohle nove cerpadlo? Predpokladam, ze ne a budu muset dat dalsi penize za novou expanzku.
2) co radiator? Zvladne uchladit takove mnozstvi topicich zarizeni? Jak pretaktovany Core 2 Quad, tak nForce 680i s mosfetama a 8800GT jsou decela topilci. Budu nucen dokoupit druhy radiator? V tomto pripade uz asi do noveho cerpadla budu muset jit urcite, ze?
Predem diky moc za rady
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Vivec
- Středně pokročilý
když koupíš místo thrmalright fuziona kterej je u nás snad i levnější tak bys čerpadlo měnit nemusel, doporučuju ti taky ušetřit a nekupovat tygony ale zůstat u pružinek a silikonů, a s tim radem, vyzkoušej a uvidíš
imho jeden to chladí, ale na vysoký teploty a při hlučnejch fanech, navíc když přihodíš druhej radiátor paralerně tak to neni zátěž pro čerpadlo
imho jeden to chladí, ale na vysoký teploty a při hlučnejch fanech, navíc když přihodíš druhej radiátor paralerně tak to neni zátěž pro čerpadlo
- Kašpec
- Mírně pokročilý
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
budu to objednavat ze sidewindercomputers a tam je prave XWB-1 dost levny.Gr8 Vivec píše:když koupíš místo thrmalright fuziona kterej je u nás snad i levnější tak bys čerpadlo měnit nemusel, doporučuju ti taky ušetřit a nekupovat tygony ale zůstat u pružinek a silikonů, a s tim radem, vyzkoušej a uvidíš
Toho Fuziona myslis tohoto?
http://www.sidewindercomputers.com/fuexpecpubl.html
Je o 6 dolacu drazsi, to uz mne nezabije. Za dalsich 7 babek si k nemu muzu dokoupit tzv Dtek Nozzle Kit, coz je jak jsem pochopil jiny vrsek toho bloku. Mam si ho taky koupit?
Podle tvych rad teda kaslu na tygony a normalne si z casemoddingu nebo jsc objednam dalsich par metru 10/14 hadice a z sidewinderu vemu jen par m pruzin.
A s tema radiatorama: Kdyz si koupim 2 takovehle rozdvojky:
http://www.sidewindercomputers.com/blny38idysp.html
a na kazdou pripojim jeden radiator, tak to nebude vubec zadna zatez pro cerpadlo (voda bude v kazdem proudit polovicni rychlosti) a chladici vykon bude stejny jako kdybych ty radiatory nacpal za sebe?
//jeste mne napada: ten blok Enzotech SNBW-SLI je docela drahy (50 dolacu) a zrejme nepotrebny. Neda se u nas nekde koupit ten MCW30? Objednavat pak dodatecne z USA jediny blok se mi nechce. Nebo treba z Nemecka, proste abych neplatil 200Kc postu....
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tie nozzle su len trisky. A ak ich pouzijes tak vykon by si mal mat vacsi ako Thermalright. Takze myslim ze za tych 7USD sa ti to mozno oplati ku quadu kedze je tam aj triska urcena presne pre quad. ale nepocital by som z nejakym vacsim rozdielom teplot. mozno 1°C?Kamikadze píše:Za dalsich 7 babek si k nemu muzu dokoupit tzv Dtek Nozzle Kit, coz je jak jsem pochopil jiny vrsek toho bloku. Mam si ho taky koupit?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Vivec
- Středně pokročilý
trysky ani nepotřebuješ pokud se nebudeš hnát za výkonem, dost navíc brzí okruh, na normální provoz stačí fuzion bez nich...
u nás se zatim nikde MCW30 koupit nedá, bohužel...
nejlíp vychází z německa nebo GB, cca 500,- za blok a pošta bejvá kolem 10€
ještě doporučuju si koupit backplate, stačí v čechách za 150,-
imho nevim jestli neni zbytečný chladit SB vodou, sice NF peče, ale za 500,- máš thermalright HR-05 sli kterej to zvládne taky
imho nevim jestli neni zbytečný chladit SB vodou, sice NF peče, ale za 500,- máš thermalright HR-05 sli kterej to zvládne taky
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Vivec
- Středně pokročilý
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
OK, na trysky teda kaslu, diky za radu.Gr8 Vivec píše:trysky ani nepotřebuješ pokud se nebudeš hnát za výkonem, dost navíc brzí okruh, na normální provoz stačí fuzion bez nich...
Vykaslu se teda i na Enzotech SNBW-SLI. Muzes prosim hodit nejaky link na GB nebo nemecky obchod (prosim v anglictine, nemecky neumim), kde by ho meli skladem za tu cenu jak pises a muzu platit pres PayPal(tedy okolo 500,- + 300posta do CR)? Hned bych si jej objednal, 800Kc neni az tolik.
Backplate teda koupim taky, diky za radu.
Muzes jeste prosim odpovedet na tu otazku:
"A s tema radiatorama: Kdyz si koupim 2 takovehle rozdvojky:
http://www.sidewindercomputers.com/blny38idysp.html
a na kazdou pripojim jeden radiator, tak to nebude vubec zadna zatez pro cerpadlo (voda bude v kazdem proudit polovicni rychlosti) a chladici vykon bude stejny jako kdybych ty radiatory nacpal za sebe? "
- Vivec
- Středně pokročilý
s radiátorama je ta jak píšeš, hodíš rozdvojku, z ní povede hadice do každýho raiátoru a výstup radiátorů zase spojíš přes Y
dle Highlandera je restriktivita o chlup nižší než s jednim radiátorem
shopy v GB mě se osvědčil tenhle:
LINK
ale jako na potvoru MCW30 nemaj
ale zas tam je za 800,- + pošta což už je fakt dost
tady: LINK
k 30€ + pošta, asi sem kecal, za 500,- + pošta asi fakt jedině USA
dle Highlandera je restriktivita o chlup nižší než s jednim radiátorem
shopy v GB mě se osvědčil tenhle:
LINK
ale jako na potvoru MCW30 nemaj
ale zas tam je za 800,- + pošta což už je fakt dost
tady: LINK
k 30€ + pošta, asi sem kecal, za 500,- + pošta asi fakt jedině USA
- NEONET
- Středně pokročilý
chci postupne prejit na vodu, kvuli vykonu a tichu, zatim to chci jenom zkusit, takze jenom procak, jestli se mi to osvedci tak pribyde chipset a grafika...
chtel bych zacit na tomto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36037
soucasti je uplne vse co potrebuju, od bloku az po kapalinu, je to na zacatek dostacujici volba?
samozrejme disky chladi stale 1x140mm FAN a misto 2x 80mm fan outtake by byl ten radiator
chtel bych zacit na tomto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36037
soucasti je uplne vse co potrebuju, od bloku az po kapalinu, je to na zacatek dostacujici volba?
samozrejme disky chladi stale 1x140mm FAN a misto 2x 80mm fan outtake by byl ten radiator
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
to sux
co myslite na tohle?
http://www.sidewindercomputers.com/dadenddchbl.html
jako zlata stredni cesta. 34 dolaru je nakych 650 korun, coz je v pohode. Nebude to mit naky mega odpor? snad ne....
Spis mam trosku obavy z te jednotne delky mezi dirama, ale je to urceny na 680i, tak to snad na P5N32-E SLI PLUS s nForce 680i bude sedet....
//jeste taky premyslim ohledne druheho radiatoru. Jak jsem psal, tedka mam Nexxxos Extreme III. Co kdybych jako druhy koupil taky z USA tento a paralelne je zapojil?
http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html
Nebo ktery jiny radiator mne doporucite?
//este sem koukal a asi nakonec vemu ty tygony. U nas stoji silikon 10/14 za 85Kc + posta z casemodding.cz, v USA tygon 10/14 za 125Kc/m a posta u par metru trubice bude v pomeru te ceny za postu za radiator skoro nic
co myslite na tohle?
http://www.sidewindercomputers.com/dadenddchbl.html
jako zlata stredni cesta. 34 dolaru je nakych 650 korun, coz je v pohode. Nebude to mit naky mega odpor? snad ne....
Spis mam trosku obavy z te jednotne delky mezi dirama, ale je to urceny na 680i, tak to snad na P5N32-E SLI PLUS s nForce 680i bude sedet....
//jeste taky premyslim ohledne druheho radiatoru. Jak jsem psal, tedka mam Nexxxos Extreme III. Co kdybych jako druhy koupil taky z USA tento a paralelne je zapojil?
http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html
Nebo ktery jiny radiator mne doporucite?
//este sem koukal a asi nakonec vemu ty tygony. U nas stoji silikon 10/14 za 85Kc + posta z casemodding.cz, v USA tygon 10/14 za 125Kc/m a posta u par metru trubice bude v pomeru te ceny za postu za radiator skoro nic
- Vivec
- Středně pokročilý
ten DangerDen by neměl být restriktivní, stejný jak ten enzotech...
MCW na tom bude líp, ale ne o moc
ten swiftech radiátor je v poměru výkon/cena asi jeden z nejlepších, jen si dej pozor, používá fitinky se závitem G3/8" a ne standartní G1/4"
ale na sidewinderu by je mít měli
ještě k těm tygonům- já jsem z nich byl nejdřív docela nadšenej, když jsou nový tak jsou fakt supr, ale po čase stejně zbělaj, a hlavně si pamatujou tvar, tz. že nějaký předělání okruhu s nima je nemožný, taky pokud je po nějaký době sundáš a zase nandáš tak musíš použít stahovačku kolem fitinky protože už se tolik nepřicucnou, navíc silikon s pružinkou je stejně ohebnej
najdi si ji, pak si laskavě přečti FAQ a potom přijď znovu, ju?
MCW na tom bude líp, ale ne o moc
ten swiftech radiátor je v poměru výkon/cena asi jeden z nejlepších, jen si dej pozor, používá fitinky se závitem G3/8" a ne standartní G1/4"
ještě k těm tygonům- já jsem z nich byl nejdřív docela nadšenej, když jsou nový tak jsou fakt supr, ale po čase stejně zbělaj, a hlavně si pamatujou tvar, tz. že nějaký předělání okruhu s nima je nemožný, taky pokud je po nějaký době sundáš a zase nandáš tak musíš použít stahovačku kolem fitinky protože už se tolik nepřicucnou, navíc silikon s pružinkou je stejně ohebnej
na minulý (možná předminulý) jsem napsal jednu větu dost velkym červenym písmem (doufám že to bylo v tomhle threadu )NEONET píše:...
najdi si ji, pak si laskavě přečti FAQ a potom přijď znovu, ju?
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Diky, to jsem nevedel. Napsal jsem to Garymu, aby mne tak 2 kousky tady s timto zavitem dal.Gr8 Vivec píše:ten swiftech radiátor je v poměru výkon/cena asi jeden z nejlepších, jen si dej pozor, používá fitinky se závitem G3/8" a ne standartní G1/4"
Jak moc si pamatuji tvar? Kdyz s nima predelas okruh, tak ani nasilim nedrzi a porad se krouti?Gr8 Vivec píše:ještě k těm tygonům- já jsem z nich byl nejdřív docela nadšenej, když jsou nový tak jsou fakt supr, ale po čase stejně zbělaj, a hlavně si pamatujou tvar, tz. že nějaký předělání okruhu s nima je nemožný, taky pokud je po nějaký době sundáš a zase nandáš tak musíš použít stahovačku kolem fitinky protože už se tolik nepřicucnou, navíc silikon s pružinkou je stejně ohebnej
- Vivec
- Středně pokročilý
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
To jsem vazne zvedavy.Gr8 Vivec píše:ad tygon: pokud si zapamutuji U tak kdybys ji chtěl ohnout proti tak se spíš zlomí než ohne, navíc to jde dost ztuha, záleží jak moc velkej ten ohyb byl
Kazdopadne ja mnohokrat dekuji za pomoc pri vyberu a uz se tesim.
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: