E6600 na 3,4GHz víše - snížený výkon grafiky
- happymaster23
- Nováček

-
E6600 na 3,4GHz víše - snížený výkon grafiky
Zdravím,
přetaktovávám počítač:
C2D E6600 + Noctua NH-U12P
ASUS P5B Deluxe
4x 1GB GeIL 800MHz CL4
GeForce 8800GTS 640M
Corsair HX520
Chci se dostat na 3,6GHz, při napětí 1,55V vyhodil Orthos po třech hodinách chybu, takže jsem zvedl na 1,5625V kde by snad procesor měl být stabilní. Už jsem to chtěl jít testovat, ale ještě předtím jsem se rozhodl vyzkoušet 3DMark06 kde jsem bohužel zjistil, že se výkon grafiky trojnásobně propadá oproti tomu, jak má být. Zkoušel jsem laborovat se spoustou věcí v BIOSu (těch co se týkají PCIe - kromě frekvence) a přišel jsem na jedinou věc, že ten propad nastává až od frekvencí vyšších jak 3,4GHz (377MHz FSB).
Druhý problém, který není tak podstatný je, že nedokážu paměti dostat ani při napětí 2,3V přes nějakých 830MHz, Windows ani nezačnou bootovat, všecko skončí u zavaděče. Teď to takový problém není (protože 400MHz FSB vychází přesně 2x na 800MHz), ale stejně mi vrtá hlavou proč to nejde. Není ten problém v tom, že ty moduly jsou čtyři?
Díky za rady
přetaktovávám počítač:
C2D E6600 + Noctua NH-U12P
ASUS P5B Deluxe
4x 1GB GeIL 800MHz CL4
GeForce 8800GTS 640M
Corsair HX520
Chci se dostat na 3,6GHz, při napětí 1,55V vyhodil Orthos po třech hodinách chybu, takže jsem zvedl na 1,5625V kde by snad procesor měl být stabilní. Už jsem to chtěl jít testovat, ale ještě předtím jsem se rozhodl vyzkoušet 3DMark06 kde jsem bohužel zjistil, že se výkon grafiky trojnásobně propadá oproti tomu, jak má být. Zkoušel jsem laborovat se spoustou věcí v BIOSu (těch co se týkají PCIe - kromě frekvence) a přišel jsem na jedinou věc, že ten propad nastává až od frekvencí vyšších jak 3,4GHz (377MHz FSB).
Druhý problém, který není tak podstatný je, že nedokážu paměti dostat ani při napětí 2,3V přes nějakých 830MHz, Windows ani nezačnou bootovat, všecko skončí u zavaděče. Teď to takový problém není (protože 400MHz FSB vychází přesně 2x na 800MHz), ale stejně mi vrtá hlavou proč to nejde. Není ten problém v tom, že ty moduly jsou čtyři?
Díky za rady
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
stáhni si nejnovější bios pro desku a už by to nemělo zlobit 
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- happymaster23
- Nováček

-
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
hm tak to jseš v pytli
možná že je vadná deska pač ty paměti jsou hodně divné...problém v pamětovém řadiči?
a co EIST a podobné kravinky jsou povypinány?
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne ned 30. pro 2007, 23:19, celkem upraveno 2 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- happymaster23
- Nováček

-
- ViperCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

problem s grafikou: lehce zvys frekvenci PCIe tak na 105-115, vic ne. staci to lehce zvednout.
problem s pametma: vyssi napeti je spose na skodu, nejprve taktuj s pametma na minimum, az z procaku dostanes max, tak nastav delicku pri nejhorsim casovani.
problem s pametma: vyssi napeti je spose na skodu, nejprve taktuj s pametma na minimum, az z procaku dostanes max, tak nastav delicku pri nejhorsim casovani.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- happymaster23
- Nováček

-
- myom
- Středně pokročilý

4 moduly nikdy nepretaktujes tak dobre jako 2... pro radic je to proste vetsi zatez a pravdepodobnost, ze vsem 4 pametim sednou stejne parametry je mensi...
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- happymaster23
- Nováček

-
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
r600 srot da 11k2 s 3.5ghz c2d takze newim z ceho jsi tak spokojen ;] jinak je to divne, mne posledni bios w tomto ohledu pomohl wydatne...
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- happymaster23
- Nováček

-
- myom
- Středně pokročilý

na napeti se vykasli. to 1,8V je uz moc. zvys si tu frekvenci na tech 110MHz a potom lehce zvys napeti.
- Hosenfeld
- Začátečník

Ten problém s těma paměťma mám taky, navíc koukám, že máš i podobnou desku a stejné paměti. S 2x1GB RAM dostanu CPU i na 3500MHz a paměti běží na 1000MHz s CL5 a je to stabilní. Když mam plný všechny sloty, tak jakmile se dostanu na pamětech přes 800MHz, tak naprostá nestabilita a nepomůže nic, proto musim ject na 2800MHz 
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Problémy s pamětma mam iplně stejný. Mne pro změnu nefungujou ani dva moduly na předepsanejch frekvencích. 1066 ani náhodou, jenom 1021. Napětí i 2.3 a stejně nic.
Ono je mi to skoro jedno, ale jde o princip.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
- socket
- Začátečník

neboj ja mam 1200 a mne nejdu na mojej doske ani na 1000MHz.. tak davam 900MHz CL3HrdinaJan píše:Problémy s pamětma mam iplně stejný. Mne pro změnu nefungujou ani dva moduly na předepsanejch frekvencích. 1066 ani náhodou, jenom 1021. Napětí i 2.3 a stejně nic.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- kesi
- Začátečník

- happymaster23
- Nováček

-
No ale co mám držet níž? Napětí a nebo frekvenci? 110 mi jede na 1,60V, ale mám obavy o stabilitu. Třeba při restartu se vypne monitor a několikrát se "protáčí" mechaniky... A nebo po zapnutí se rozjede větrák na grafice na max a dál se nepokračuje...
EDIT: Zeptám se ještě trošku jinak - jaké napětí bych neměl překračovat?
EDIT: Zeptám se ještě trošku jinak - jaké napětí bych neměl překračovat?