nejde podsviceni display (notebook)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nejde podsviceni display (notebook)

Příspěvek od Godzzila »

Ahoj

mám celkem velký problém včera mi notebook po rozlozeni a slozeni normal fungoval bez problemu, ale dneska rano sem ho zapnul a z niceho nic nejede podsviceni displaye, po rozebrani a chvilkovem laborovani s invertorem se podsviceni na 20min rozjelo ale pak zas chciplo a od ty doby uz nejde :(

takze bude je v haji inventor, nebo i katoda... kazdopadne s tim doma asi nic neudelam tak bych chtěl poradit jak mam postupovat:

notebook je to Acer Aspire 5100 a je uz po zaruce, tzn pokud to poslu do servisu Acer (Brno) zaplatim 800,- jen za diagnostiku :(

nevi nekdo o nejaky lepsi volbě?
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

ja by som sa popozeral po daakom chcipnutom aceri (a tych je veru hrba :) ) co ma OK podsvietenie, kedze si dokazal Nb rozobrat a vies dokonca co je invertor tak predpokladam ze pre teba nebude problem si to opravit aj sam doma takze pozhanat dead acer za par supiek a fachas dalej. alebo ma tak napadlo spravit s toho luxuxnejsi model a prirobit si tam led podsvietenie ale asi by som povedal ze v domacixh podmienkach by to nebola ziadna slava. :D asi by bolo dost nerovnomerne. takze hodne zdaru v zhanani..
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

hlavně taky celkem nevim co je v haji, jestli inventor, katoda či něco jinýho, takže to asi fakt pošlu do Brna přimo do Aceru a uvidim co mi řeknou...

ale sehnat dead acer, přimo tyhle serie se stejnym LCD bude problem protože konkretně serie aspire 5100 se celkem povedla a nejsou s ni zadny problemy :( (prej teda)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

nejspíš invertor, ale chtělo by to zkontrolovat, v servisu k tomu občas přistupujou zajímavě, viděl jsem záruční opravu (HP, a šlo o invertor, to jsem sám testoval před odeslánim)kde viměnili komplet display - rozuměl celou vrchní část, včetně plastů a lcd, pro acer jsem invertor několikrát obědnával, cena cca 1500,- kč.Kdyby byla v háji trubice tak se taky dá vyměnit, ale chce to velmi precizní práci, v servisu se to opět neopravuje, mění se min. celý lcd panel. Jinak z toho co píšeš by to mohl být ještě zlomený přívodní kábl z mb k tomu invertoru, a tím jak si s tím manipuloval, si ho dorazil (jednou jsem si taky takhle naběhl, ale dá se to opravit docela dobře).
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“