Se sestavou uvedenou v podpisu mám následující problém. Čas od času se komp sám od sebe vypne. Nezáleží, zda je pod zátěží (např. 3Dmarky) nebo nikoliv (systém). Podotýkám, že nic není taktováno, i když procesor je schopen jet stabilně na 2,4 Ghz (7 hodin Orthos DC - 0 errors, 0 warnings). Systém WinXP SP2 je rovněž nainstalován nový a všechny ovladače aktuální.
Jestli má někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být, sem s ním...
Dělá to právě i při def. taktech. OC jsem uvedl pro info. Napětí rovněž default. Zlobilo to i na předcházející vga Radeon X1800XL.
Teplota dle Asus Probe v max. několikahodinové zátěži je 59 st, to když to běželo na 2,4 Ghz, na 2 Ghz je min. o 3-4 st. nižší.
Občas se to vypne i v idle stavu ve win, tzn. cca při 40 st. na CPU.
Napájecí zdroj si vypůjčit bohužel nikde nemohu. Přeházel jsem zapojení napájení HDD, uvidím, co to udělá... Vyndal jsem např. šuplík na HDD, pak budu zkoušet odpojovat HDD, DVD a příp. vyndavat PCI karty.
Radas píše:Zdravím,zajímalo by mně, jestli jsi to už vyřešil.
Mě se pc také samo vypíná. Teď jsem měnil desku a bohužel deskou to alespoň u mně není.
Přidej tam voltáž na south bridge a north bridge, u south bridge jde tuším 1.200V max, tak to tam dej. Mě to na tvojí desce dělalo taky, je tam nízká voltáž na čipsetu
2 Palec123: Na přepětí nebo podpětí nejsou PC zdroje vůbec náchylné. Jsou stavěné na rozsah napětí 100-250V a je jim uplně jedno jak napětí kolísá. To platí pro všechny zdroje s aktivním PFC. Ne parodie jako EC Chyba bude určitě jinde...