Crysis - o hře jako takové, ne technické záležitosti - OUT

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

shadow píše:zdá spíše jako utrpení
já jsem zviklej, vždy jsem hrál na lowendu, začalo to FX5200 pak 6600TD, přechod na ATI-X300SE a teď současná X1600Pro. Ale u téhle hry mi 20FPS nevadí, zdá se mi to hratelný. Jiný hry se mi při 20FPS zdají nehratelný, ale u Crysis ne, nevím jestli to je tím že je to prostě Crisis nebo ta hra je tak optimalizovaná aby běžela plynule při nízkých FPS
CPU - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8@2,55 GHz, RAM - Kingston 2x512MB CL2,5 2,5-3-3-7 1T 231 MHz (462 MHz), Grafika - ATI Radeon HD2600XT 800(857)/1400(1710) MHz DDR3, Disk - 120Gb.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ok, beru, já taky nepotřebuji 60+ fps jako někteří, ale osobně mi vadí, když hra cuká nebo i když není tak úplně svižná (osobně tuto hranici vidím tak na 30 fps a více, bez nějakých poklesů pod tuto hranici) - pro mne je tím snížena hratelnost titulu. Crysis jsem hrál na Vistách x64, ten 64 bit. bin, na 8800 GT, 4 GB Ram a C2D E6300, vše na default, v DX9 rozhraní v rozlišení 1280x1024 se (střídavě) 4x FSAA a high detaily (vyjma toho post processingu, tj. následných úprav, které jsem měl na medium, protože na high se mi ten "rozmazávací efekt" už nelíbil), no, a hlavně v pozdějších fázích hry tedy o nějaké super plynulosti nemohlo být řeč, až mně to donutilo jít i s FSAA zcela dolů a s detaily na médium (jinak zapnutí FSAA automaticky myslím hodí kvalitu stínů na high), a i tak to nebylo úplně ideální (i kolem třeba 20 fps nebo snad i míň, i když šlo spíše o nárazové poklesy). Když to tak zpětně hodnotím, tak tato skutečnost se asi i podepsala na mém zážitku ze hry, který není, jak už jsem tady naznačil, úplně pozitivní :) (takže svým způsobem je i mé hodnocení Crysis tímto asi i trochu negativně oblivněné) protože, jak říkám, není-li plynulosti, snižuje to pro mne hratelnost, a tu vidím jako vůbec nejdůležitější aspekt hry.

Samozřejmě mohl jsem to hrát i na XP, ale defaultně už používám Visty, a když už jsem to v nich začal hrát, tak jsem to v nich i dohrál (vše jinak rockstable a bez problémů).

Líbí se mi prozatímní hodnocení SpeedyGT: já bych ho jenom rožšířil, bylo to dobré, ale rozhodně to mohlo být lepší. Hlavně ten konec... i když to už bychom chtěli asi moc. Výtku by si ale zasloužila ta asi horší optimalizace hry v pozdější fázi, která mi nepřipadá o tolik náročnější, přesto se však hra hýbe o dost hůře (fáze větřelců). I když možná právě ti vetřelci byly tím fps killerem. Aspoň takovou jsem měl zkušenost.

Zpětně musím uznat i tu velkou volnost pohybu po vzoru FarCry a cesty k cíli (to není u FPS úplně běžný rys, i tímto se hra vymaňuje z průměrnosti - pomohl tomu i Nano Suit a jeho cloak, který jsem osobně často využíval, tedy spíše "silent" postup, než "raw power" :) ), i když samozřejmě s variabilitou řešení úkolů takového Deus Ex se nemůže rovnat, ale to uznávám, že srovnávám nesrovnatelné, protože nezapomenutelný a nadpozemský Deus Ex bylo akční RPG :).
show must go on..
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Hele nevíte někdo jak pokračovat v tý jeskyni v tý části kdy se cejtíte jak vokurka v nálevu? Kdo hrál určitě pochopí o co jde. Nikde nic, všade jen voda z bublinkama... :jaw:

Jinak když máte jít v tom kamenolomu tam dolů k vratům do jeskyně, tak je dobrý vzít jeepa, skočit bez rozmyslu dolů a těsně nad zemí vyskočit. Nevím jak je to možný, ale já i auto sme přežili :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

SpeedyGT píše:Hele nevíte někdo jak pokračovat v tý jeskyni v tý části kdy se cejtíte jak vokurka v nálevu? Kdo hrál určitě pochopí o co jde. Nikde nic, všade jen voda z bublinkama... :jaw:
Rovnou za nosem :).
show must go on..
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mnojo, sice sem se o něco dál dostal, už jsem tam kde padám a padám, pak najednou se dostanu "dolu", tak du dal. Za chvili pak nejaky otresy... a zase a zase a chcipam a pak kaput... tj solidni hovadina :evil:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Myslis tu mimozemskou lod? ...
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

F4kt0r píše:Myslis tu mimozemskou lod? ...
Mno prostě tam kde mas kolem sebe vodu, vodu, jen vodu a nic jinyho... jo a jeste bublinky. V ty jeskyni.

//Teď sem si to dal znova, tak sem vplaval do z tunelu do volnyho prostoru a v dali vidim cosi zelenyho. Plavu k tomu a najednou se mi vykresli vše okolo, ale vstoupit tam nemůzu - přes texturu.

Toto vidím v dáli
Obrázek

Trochu se přiblížím k tomu a stane se tohle
Obrázek

A když přijdu uplně až k tomu, kousnu se v textuře a podívám se do strany tak to vypada nějak takhle
Obrázek

Asi mi někdo neporadí co dělám blbě co :sad: :sad:

//Hééj teď sem mi podařilo přes jednu texturu prolízt a zkončil sem kdesi, kudy už jsem procházel. Asi jsem tedy šel špatnou cestou...bug nebo co... :)
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Jo aha, ale to neni voda, ale ses bez gravitace :) ses v ty mimozemsky lodi... Je to tam neprehledny, ale vetsinou vede cesta skrz radoby ty dvere, kdyz k nim prijdes tka se otevrou... To co vidis v dali je mrtvola nakyho mimozemskyho parchanta... A nak ti blbne grafika, protoze u obrazku s popiskem "to co vidim v dali" nemas zadny prostredi kolem sebe, ale u toho druhyho s popiskem: "priblizim se a stane se tohle", tak, tak to ma vypadat...
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

F4kt0r píše:...
Aha, ja myslel ze to je voda, kdyz to tak šploucha... :)

Mno ten druhej obrazek - jo tak by to melo vypadat, vim, celou dobu to tak i vypadalo, ale kdyz chci to prolizt tak me to pres textury nepusti. Dostal sem se totiž nějak pryč z grafiky, proto ta chyba a blbý textury... :?

Jak je to velky "namesti", tak ja sem sel hned tim vychodem jak je hnedle vpravo jak tam vlezete. Je to tezky tam vlizt, je tam nejakej protiproud ci co. Ale kdyz uz se tam dostanete, taxte asi v tom bugu. Zřejmě sem si splet "dveře" :D
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Tak to uz ti asi nepomuzu, pac je to tam fakt chaoticky... sam uz nevim jak sem se z toho vymotal :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

F4kt0r píše:Tak to uz ti asi nepomuzu, pac je to tam fakt chaoticky... sam uz nevim jak sem se z toho vymotal :)
Já už vím kudy, našel sem to, rozstřílet nějaké energetický hovadinky a pokračovat dolů.
Tamto je opravdu jen bug, dostanete se do něj když pudete do toho protiproudu. Tam se teda nemá :D
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

prekonat ho muselo hlavne dat dost prace a casu ne? :D
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Flegy píše:prekonat ho muselo hlavne dat dost prace a casu ne? :D
Mno ono staci s tim zrychlenim a vzdycky se zaseknout vo skalu, pockat az se nabije a zase dal a dal. Takhle asi 6x a pak se dostanete zkrze skviru ve skale do toho bugu :D
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hh. btw si myslim ze by autori udelali 1000x lip, kdyby se na nejaky mimozemsky jeskyne vytento... :sad:
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Prečo, mne sa ten level celkom pozdával, také oživenie hry ...
Je síce pravda že bol troch neprehľadný, ale po grafickej a zvukovej stránke je to špička, keď na mňa o pol tretej v noci vyskočil ten svetielkujúci mimozemšťan, skoro ma prehodilo :oops:
.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hm, tak mi vysvetli proc ty svetelkujici svin* nemuzu zabit? 500ran z kulometu a pak x ran pesti a vzdycky mu nic neni a killne me :evil:
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

barco píše:Prečo, mne sa ten level celkom pozdával, také oživenie hry ...
Je síce pravda že bol troch neprehľadný, ale po grafickej a zvukovej stránke je to špička, keď na mňa o pol tretej v noci vyskočil ten svetielkujúci mimozemšťan, skoro ma prehodilo :oops:
Přesně, to byl jedinej prvek hry, u kterého jsem se fakt lekl :oops: . Pak jsem šel raději spát, přece jen bylo už okolo dvou ráno..

2 Flegy: To je divný, stačí na ně 2 dobře mířené rány z brokovnice (nerozprašná munice) a jsou tuzí.. Bug? :wink:
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Onecar píše:Bug? :wink:
Bugu je tam hafo. Sem tam se něco nenaskriptuje, někdo se přestane pohybovat nebo je nesmrtelný, či se dostaneš semtam mezi textury... :roll:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jestli to je bug to nevim, ale proste at delam co delam, killnout nejde ani jeden. zkousel jsem loadnout hru pred tim nez vlezu do tech jeskyni ale stejne zadna zmena
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Hraju to uz podruhy a krome toho ze obcas zablbne fyzika a AI je naprosto dementni, sme na zadnej vaznejsi bug nenarazil... :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“