Nelze nainstalovat WIN XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nelze nainstalovat WIN XP

Příspěvek od Poděs »

Dostal jsem za úkol na kupovanou sestavu od ACER nainstalovat WIN XP namísto WIN VISTA.
Po úspěšném nabootování instalace WIN XP mě vyzve instalace k vybrání oddílu. Ovšem žádné oddíly zde zobrazeny nejsou a když stisknu ENTER nebo šipku nahoru, napíše mi to tuto hlášku:

Byly zjištěny potíže a systém Windows byl ukončen, aby nedošlo k jeho poškození.

Pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, pokračujte těmito kroky

Zkontrolujte, zda máte dostatek místa na disku. Pokud je v koncové zprávě určen ovladač, ovladač zakažte nebo se obraťte na dodavatele ovladače a vyžádejte si jeho poslední verzi. Zkuste změnit videoadaptery.

Obraťte se na vašeho dodavatele hardware a vyžádejte si poslední verzi systému BIOS. Zakažte paměťové možnosti BIOS, popříklad použití mezipaměti nebo stínování. Pokud potřebujete pro odebrání něho vypnutí součásti použít nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnění možnosti spuštění a poté vyberte položku Nouzový režim.

Technické informace:
*** STOP: 0x0000008E(0xC0000005, 0x8081C09C, 0xF7012798, 0x00000000

Je možné, že ACER nějakým způsobem zabranil novou instalaci systému.
Prosím o nějaké rady, díky.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Nikdo se s tímto problémem nesetkal? :(
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Jestli nemáš vytvořené oddíly vytvoř je znovu. Jdou oddíly odebrat, nebo se tam také nedostaneš ?
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

vypnout sata native support / prepnout sata na emulaci IDE v biosu nepomaha ?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

proje pameti memtestem :wink:
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Jackal píše:Jestli nemáš vytvořené oddíly vytvoř je znovu. Jdou oddíly odebrat, nebo se tam také nedostaneš ?
Taky nejde. Ať stisknu cokoli, ukáže se chybová hláška.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

iks píše:vypnout sata native support / prepnout sata na emulaci IDE v biosu nepomaha ?
Kdybych věděl, co to je :shock:
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Hledej v BIOSu AHCI a vypni to.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

kocourleo píše:Hledej v BIOSu AHCI a vypni to.
Je to šedivé, jako že s tím nejde nic udělat.
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Nějaké další rady, prosím :?
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Těžko radit, když jsi ani nenapsal typ notebooku, ACER je málo. Třeba se ozve někdo, kdo ho má taky a pomůže ti.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Je to Aspire M3600-DE71
Lolitka
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Lolitka »

No typek to resil a po tom co se rozhl, ze integrace ovladacu do instalace je na nej moc slozita, tak updatoval bios a podpora sata>ide mu pribyla tak to zapl.

Ale jinak windows instalator te k vyberu oddilu ani nepusti pokud nenajde disk, takze tim to nebude, mozna treba vadne medium ...
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

já měl stejný problem hledej v biosu cokoli se satou nebo patou ja tam měl položku only pata tak jsem jí přepl na sata + pata a vpoho už to jelo 8)
Master-blaster PC : Asus EEE 1005HA CPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
Dorota
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dorota »

Mám takovej pocit, že problém bude právě v driveru pro SATA disk. Tudíž je musíš nainstalit- XP se na začátku instalace ptají, jestli chceš nainstalit drivery právě pro SATA, či jiné potřebné zařízení. Stiskneš tedy při této hlášce klávesu F6, pokud máš cd s drivery tak ho tam dáš a nainstalíš patřičnej ovladač, případně si ho stáhni ze stránek výrobce s smahni. Pak vraz zpátky instalační disk a pokračuj normálně v instalaci.
Efklor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Efklor »

Už jsi ten problém vyřešil?
A jak?
Já jsem neteři přeinstalovával počítač a dostal jsem se do podobného problému. Po scandisku se zeptal, jestli chci pokračovat v instalaci a po entru vždy zůstal stát. Použil jse tedy příkaz
X:\setup /is
a ejhle, instalace dále pokračovala bez jakýchkoliv problémů až do konce. Teď počítač pracuje. Jsem ale také jenom samouk, takže to nemusí vždy platit.
Bleez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bleez »

Dorota píše:Mám takovej pocit, že problém bude právě v driveru pro SATA disk. Tudíž je musíš nainstalit- XP se na začátku instalace ptají, jestli chceš nainstalit drivery právě pro SATA, či jiné potřebné zařízení. Stiskneš tedy při této hlášce klávesu F6, pokud máš cd s drivery tak ho tam dáš a nainstalíš patřičnej ovladač, případně si ho stáhni ze stránek výrobce s smahni. Pak vraz zpátky instalační disk a pokračuj normálně v instalaci.
Ja jsem se teda zatim setkal jen s instalatorem kterej umel dalsi ovladce pridat jen z disketovky, takze na NTB nepouzitelny. To co popisujes je nejaka nova verze instalatoru WinXP??
Ja to teda resil integraci ovladacu a vytvorenim noveho instalacniho media pomoci nLite.
semtamtuk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semtamtuk »

Pokuď se jedná o tento stolní počítač Aspire M3600-DE71 tak mě trápil docela dlouho neboť výrobce asi přestal podporovat WinXP na nových počítačích pouze Visty .Cokoliv na co jde stáhnou na toto je na Visty kromě biosu ten je na XP a visty flešovat to nemá cenu neboť na tento model novější není.Dalo se to ale dohledat podle čipové sady a stáhnout z myslím od intelu řadič a nacpat ho tam přez F6 a samozřejmě připojit disketovku pro ty méně zručné prostě Win XP nezná tyto řadiče mám zato,že jsem tam cpal jak na tu disketu koukám asi 82801GR/GH Sata AHCI nebo 82801G(ICH7 family) Jsem hroznej bordelář takže v mém chaosu něco najít správně popsané je zázrak čágo
Nerozumím tomu tak mě nebijte
SonnyKing
Nováček
Nováček

Re: Nelze nainstalovat WIN XP

Příspěvek od SonnyKing »

Acer Aspire 6920G vista je na píííííííííííííííííí.. jsou vůbec ovladače na Win XP tak aby vše běželo tak jak na vistách jestli ano tak prosím o nejaký odkaz kde tyto ovladače můžu stáhnout.Acer je na svích stránkách nemá tudíž usuzuji že ASI ani nejsou ale vždy je lepší se zeptat díkec jak cip tomu kdo se rozhodne poradit
bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze nainstalovat WIN XP

Příspěvek od bonavox »

Řešní problému je tady, zejména část MassStorage ... http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“