GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Ja si take myslim že to byla jen chyba dodávky... Moje jede na 700/1800/2000 v poho..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

olafnikov píše:Ja si take myslim že to byla jen chyba dodávky... Moje jede na 700/1800/2000 v poho..
nebo je proste velka zmetkovitost a vyrobci kaslou na vystupni kontrolu, aby usetrily.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Stratos píše:nebo je proste velka zmetkovitost a vyrobci kaslou na vystupni kontrolu, aby usetrily.
To v tý továrně dělaj samý ženský???? :roll:

Ale prosimtě, karty musí odcházet z továren 100% funkční. Buď mají v tý továrně zimu že ten burn uplně neudělaj, nebo testují pouze funkčnost, zda-li naběhne a né několika-hodinový burn (na to ani nemají čas - kdyby měly dělat u každý karty tohle, tak nebudou ani za 10 let na skladech).

A už se Stratosi uklidni, vem si svoje tichý Atínky a běž se s nima pomazlit...

Btw a zkoušel někdo, komu to kravilo, vyměnit chlazení? Změnilo se to nějak? :?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

SpeedyGT píše:
Btw a zkoušel někdo, komu to kravilo, vyměnit chlazení? Změnilo se to nějak? :?
ano uz to tu par lidi skouselo, stacilo by si precist par postů dozadu. Bohuzel to nepomohlo nikomu.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Chtělo by to, aby někdo, komu to kraví, vyndal HW na stůl, obložil to několika větrákama (hlavně napájecí obvody) na max otáčky jestli je to fakt chlazním... :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Jardaxxl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jardaxxl »

já na ně dokonce nalepil pasivy a ofukoval a ofukoval.....a nepomohlo,a na čipu jsem měl Zalmana VF-1000 takže foukaly dva větráky a stejně to padalo. A dělají to i nové hry,mě to Crysis padalo furt,jiným padá NFS-Pr.St. atd.atd
Takže nejspíš prostě vadný hardware.Už jí mám na reklamaci.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nebylo by na škodu porovnat karty z různých várek.
Goldnoob team proud member!
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Já si také myslím, tak začnu.
Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Nemám žadný problém a to mám 2 x EVGA,já s nima nemám žádný problém,zámrz,artefakty nic..mam na nich bios SCC evga a v poho,podle me to muze delat urcita kombinace HW s kartama z nějaký podělaný várky.

// to STRATOS:udivuje mě a je do nebe volající ,že nemáš opět aspoň žlutou,po tom co tenhle týden předvádíš.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

jak se da poznat z jake "varky" je moje 8800GT? :?
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

v GPU-Z dle revize, nebo verzí biosu.
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Napadlo někoho, že to vůbec nemůsí být kartama? Mě například v XP po naprosto všem co se dá vyzkoušet stejně mrzne interpolovaný rozlišení. Ve Vistách jakýkoliv pokus o spuštění 3D v jakémkoliv rozlišení spadne ovladač od karty a když se občas uráčí načíst 3D, tak dřív nebo později vytuhne stejně. Máme doma 3 kompy, takže jsem dal kartu do bráchova kompa nForce570, karta jela, pak sem jí dal do AtiCrossfire 3200Chipsetu a karta jela i na LCD i na CRT. Pamětma v mém PC to není, ty jsme zkoušeli z jiných kompů, procesorem také ne, protože ten projede naprosto všechny testy stabilně. Výměna zdrojů také nic. Zbývá tedy deska. V pondělí kupuju 650i. Jestliže to nepomůže, vracím celé PC.
darkmagic
Nováček
Nováček

Problem

Příspěvek od darkmagic »

Ahoj vsem, vymenil sem moji puvodni nvidii 6600(pci-e, 128mb) od asusu za prave 8800gt tez od asusu, po vymene me vubec nenabiha monitor, pc normalne bezi ale zadny obraz, s puv. grafikou to jede. Zkousel jsem i jiny monitor. Nevíte nekdo co by to mohlo byt?

Stavajici sestava je:
AMD athlon 3200+ s939, ram 2x512mb kingstone hyper ddr400, doporuc. nap. 2.6 +-02V, mam 2.7, zakladka ECS k8t890 s pci express, zdroj corsair hx520w, disky seagate 80 + 250 oba sata, mechaniky: cd-rom samsung a dvd-rom lite-on combo

Dekuju vam za rady
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Hlúpy dotaz, ale prečo to neskúsiť - Máš zapojené prídavné napájanie?
.
darkmagic
Nováček
Nováček

Příspěvek od darkmagic »

mam, kvuli tomu sem koupil i ten zdroj, bez napajeni grafika pekelne piska
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

darkmagic píše:mam, kvuli tomu sem koupil i ten zdroj, bez napajeni grafika pekelne piska
jj, píská, docela solidně :-D

Zkus všechno nataktit na default, popř reset biosu...

Jinak ty máš tu verzi desky s AGP i PCI-E?
JaraX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraX »

omlouvam se jeslti to tu už bylo, nemam čas to cely čist, sorry, ale moje zkušenost:

zakaznikovi jsem daval MSI-8800GT OC verzi, po chvili hrani artefakty, zase a konec, měl děsně zabordeleny pc, tak odvoz, reinstalace, čistění od prachu apod, ale po zhruba pul hodce při testovani na crysis ten sam problem, grafika u pamětí neskutečně horka, artefakty a bum, tak jsem mu to zavezl že už si nevím rady, dali jsme na to tři aktivy a nic, tak jsem zkusil ještě jednu věc, v nTune nastavit fixně otáčky te grafiky na max, od té doby to jede jako víno, ta potvora grafika si vubec nepřidavala.

moje Zotac 8800GT jede uplně bez problemu.
btw když už jsem u toho zeptam se na dotazek, mam toho Zotaca 8800GT a chci propojit přes HDMI se sony LCD TV, podporuje HDMI? že bych koupil jen redukci z DVI na HDMI? našel jsem jen že je HDCP a HDTV ready, o HDMI nic.
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

tak tady to je ocividne prehrivanim...

rekl bych ze se v tomhle dredu kombinuje nekolik problemu a snazi se najit spolecny duvod, nicmene to vypada ze tech duvodu muze byt nekolik...
darkmagic
Nováček
Nováček

to: speedy gt

Příspěvek od darkmagic »

reset biosu sem proved, takze vse na tov. nastaveni s nejakejma drobnejma upravama
mam verzi s AGP iPCI-E dohromady, v biosu nastevena grafika na PCI-E, u me se nikdy AGP nepouzivalo
JaraX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraX »

SagiCZ píše:tak tady to je ocividne prehrivanim...

rekl bych ze se v tomhle dredu kombinuje nekolik problemu a snazi se najit spolecny duvod, nicmene to vypada ze tech duvodu muze byt nekolik...
jo jo, doporučuju před jakymkoliv dalším laborovánám jen v nTune zvednout otáčky větráky grafiku, mě prostě přišlo že si vubec nepřida, přitom při bootu systemu se točí že to malem zveda počal :D
Intel e6750, MSI P35 Platinum, Thermaltake SOprano, Thermatlake 500W power, 1x WD Raptor74G, 3x WD320AKS, 1x Seagate 500GB/32MB, Corsair DHX memory, Zotac 8800GT,
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“