Input lag

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Input lag

Příspěvek od HeadHunter »

Nazdar, vim ze se tu input lag uz resil, ale je to stary topic tak se mi ho nechtelo vytahovat...

Mam nasledujici problem, presel jsem z 24 crt (FW900) na 24 lcd (NEC MultiSync 2470WNX - S-PVA) a sokoval me input lag, od prvni chvile ve windows mi prisel pohyb mysi jiny (neni to primo pozorovatelne zpozdeni, jen je to jiny pocit z toho pohybu), pak sem zjistil ze se skoro na nic netrefim (zastavim mys "pozde"), takze sem usoudil ze je to inputlagem a ono to periferne trosku jde i videt....
Jde mi o to ze tenhle panel by mel mit podle recenzi a for input lag okolo 33 ms, coz sem mel za to ze nemuzu postrehnout, ale asi to nebude pravda...

Muze to byt chyba kusu? Nezda se mi ze by lcd za 18k (vsude celkem vychvalovane) mohlo mit nejakou az tak spatnou vlastnost...

Nebo pokud je to u tehlde lcd normalni, zvyknu si na to?
Jeste mam totiz skoro 2 tydny na vraceni a nerad bych se bil do hlavy.

:-(

Pls help....

EDIT: jak je na tom treba benq FP241W??? Ma snim nekdo v tomhle ohledu spatnou zkusenost?
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 3s
Dock: i-Tec TB4DUALDPDOCKPDPRO + Philips QD-OLED 32M2N8900 + Razer Basilisk v3
NAS: QNAP TS-253D ll 16GB DDR4 RAM ll 2TB Crucial P3 NVME SSD + 2TB WD BLACK SN770 + 20 TB Toshiba MG10ACA20TE
Network: TP-Link Archer BE550 + TP-Link EAP783
bhe
Nováček
Nováček

Re: Input lag

Příspěvek od bhe »

HeadHunter píše:Nazdar, vim ze se tu input lag uz resil, ale je to stary topic tak se mi ho nechtelo vytahovat...

Mam nasledujici problem, presel jsem z 24 crt (FW900) na 24 lcd (NEC MultiSync 2470WNX - S-PVA) a sokoval me input lag, od prvni chvile ve windows mi prisel pohyb mysi jiny (neni to primo pozorovatelne zpozdeni, jen je to jiny pocit z toho pohybu), pak sem zjistil ze se skoro na nic netrefim (zastavim mys "pozde"), takze sem usoudil ze je to inputlagem a ono to periferne trosku jde i videt....
Jde mi o to ze tenhle panel by mel mit podle recenzi a for input lag okolo 33 ms, coz sem mel za to ze nemuzu postrehnout, ale asi to nebude pravda...

Muze to byt chyba kusu? Nezda se mi ze by lcd za 18k (vsude celkem vychvalovane) mohlo mit nejakou az tak spatnou vlastnost...

Nebo pokud je to u tehlde lcd normalni, zvyknu si na to?
Jeste mam totiz skoro 2 tydny na vraceni a nerad bych se bil do hlavy.

:-(

Pls help....

EDIT: jak je na tom treba benq FP241W??? Ma snim nekdo v tomhle ohledu spatnou zkusenost?
No dej tomu tyden a uvidis jestli si zvyknes... ja myslim ze inputlag je problem (do jiste miry) vsech 8bit *VA panelu, ale necekal bych ze to pocitis az takhle moc. Cetl jsem ze nekdo si inputlagu vubec nevsimne ani ve hrach, zatimco nekomu to vadi i pri praci ve windows... Je to trochu dan za ty barvy no...
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Hm, no uvidim, snad to bude ok, protoze jinak je to luxusni panel... :-/

BTW: proc se napriklad zvysuje frevence usb ze 125 hz ( 8 ms "lag") na 1000 hz ( 1 ms) kdyz rozdil je "naprosto nepostrehnutelnych" 7 ms? Pritom rozdil v tom je, nikdo nepozna ze je to mensi lag (protoze ho nevidi, ale jen "citi") , ale vetsina lidi se shodne na tom ze 500 resp 1000 hz je lepsich....

PLS nema nekdo z okoli ostravy srovnatelny panel (idelane treba ten benq), ze bych to treba porovnal???
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 3s
NAS: QNAP TS-253D ll 16GB DDR4 RAM ll 2TB Crucial P3 NVME SSD + 2TB WD BLACK SN770 + 20 TB Toshiba MG10ACA20TE
Styxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Styxx »

ide o to, ze reakcny cas oko-ruka je u spickovych hracov pod 100 ms.
preto sa snazia usetrit ms kde sa len da, ci uz je to na usb, kvalitnych periferiach... pripocitaj si k tomu faktor akym je ping u online hrania a input lag ktory je 1/3 z reakcneho casu uz moze byt problem, ak hravas online fpska (cs, cod) na vysokej urovni. na druhej strane pri beznej praci vo windows by to nemalo byt pozorovatelne...
a02
Nováček
Nováček

Příspěvek od a02 »

[quote="HeadHunter"][/quote]
Inputlagu jsem si na monitoru 24 SPVA (Hp LP 2465) taky vsimnul. Prechazej jsem z 17 TN (yiiama prolite e 431). Ale ze zacatku jsem mel pocit, ze mys jezdi tak 8 cm za mysi..ale nastesi jsem si na to zvykl a hry nehraju..
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

a02 píše:
HeadHunter píše:
Inputlagu jsem si na monitoru 24 SPVA (Hp LP 2465) taky vsimnul. Prechazej jsem z 17 TN (yiiama prolite e 431). Ale ze zacatku jsem mel pocit, ze mys jezdi tak 8 cm za mysi..ale nastesi jsem si na to zvykl a hry nehraju..
Zvykl v tom smyslu ze uz to ani nevnimas??? Nebo jako ze s tim umis pracovat?
a02
Nováček
Nováček

Příspěvek od a02 »

[quote="HeadHunter"][/quote]
Zvykl jsem si na to ve smyslu, ze mi to prijde normalni. Takze uz zadnej input lag subjektivne nepozoruju. Input lagu jsem si vsimal prvnich pet minut....
Toto je strasne tezky vyjadrit a oba dva monitory jsem najednou nesrovnaval.

ps. jeste diskuze na czc, ale nemyslim, ze to neco vyresi...
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... ?ansid=114

Proste input lag u velkych LCD je, zalezi jen na tom ja je clovek zvyklej.
To je muj nazor.
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

a02 píše:
HeadHunter píše:
proto jsem si nekopil 24 spva panel ,protoze sic pozorovaci uhlly ma daleko lepsi ,ale ten imputlag je pro mne neprijatelnej a pri rizeni auta lfs+rfactor jsem to hned poznal,,proto jsem zatim volil tn panel w2408h s barvamy k nepoznani od spva! ale mnoooohem lepsim inputlagem ,dan je teda mizerny pozorovaci uhly,ktery me ve hre ale nevadej ,na nic jinyho to nepouzivam .,na filmy mam klounou plazmu :roll:
HeadHunter
Začátečník
Začátečník

Nevite jak jsou na tom S/H-IPS panely?
Hodne me zajima NEC 2490, ale ten se k nam (zatim?) nedovazi, nevite o nem neco?
Vendo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vendo »

mam AS-IPS NEC MultiSync 20WGX2 a je tam maly input lag... ale zvykol som si nato rychlo a vobec mi to nevadi... Pokym nehras CS tak to asi ani nespoznas.
Intel Core2 Duo E6850@3.6Ghz, ASUS 8800GTS (G92) 512MB DDR3, 2GB Kingston 1066Mhz, ASUS MAXIMUS FORMULA, Orange doma
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“