Software na přidání titulků do obrazu videa
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Software na přidání titulků do obrazu videa
Rád bych věděl,zda existuje něco,čím bych snadno a rychle (pokud možno bez rekomprese) dostal titulky z externího souboru přímo do videa.Jde mi o to,že mé domácí kino neumí korektně zobrazit české fonty,tak bych to rád vyřešil takto.Díky za rady.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Software na přidání titulků do obrazu videa
Do jakého formátu? Umí to jinak VirtualDubMod, a pak třeba DVDx2.2NobodyLovesMe píše:Rád bych věděl,zda existuje něco,čím bych snadno a rychle (pokud možno bez rekomprese) dostal titulky z externího souboru přímo do videa.Jde mi o to,že mé domácí kino neumí korektně zobrazit české fonty,tak bych to rád vyřešil takto.Díky za rady.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- kocourleo
- Začátečník

Ovšem budeš muset použít znovu ztrátovou kompresi a tím ničíš kvalitu, radši bych ti poradil koupit nový DVD přehrávač s podporou češtiny, ušetříš čas a nervy.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud grabne DVD do DivX v DVDx2.2 a tam rovnou použije volbu vlepení titulků tak to neni znát... jinak samozřejmně komprese je na míste.kocourleo píše:Ovšem budeš muset použít znovu ztrátovou kompresi a tím ničíš kvalitu, radši bych ti poradil koupit nový DVD přehrávač s podporou češtiny, ušetříš čas a nervy.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

No moment,možná si nerozumíme...Mám už hotové *.avi,takže žádné ripování se konat nebude.Myslel jsem,že to bude fungovat tak,že přilepím titulky a dám "direct stream copy" ve virtualdubu.Výsledné video by pak bylo za chvilinku hotové i s těmi titulky...Bohužel jsem zatím neměl čas to vyzkoušet.
kocourleo:jde o to,že to není přehrávač,ale domácí kino.Až na ten problém s českými titulky jsem s ním spokojen.Mám ho už nějaký rok,tehdy jsem potřeboval kino s podporou Divx,s podporou českých titulků tehdy žádný komplet nebyl.
kocourleo:jde o to,že to není přehrávač,ale domácí kino.Až na ten problém s českými titulky jsem s ním spokojen.Mám ho už nějaký rok,tehdy jsem potřeboval kino s podporou Divx,s podporou českých titulků tehdy žádný komplet nebyl.
- glu
- Začátečník

-
Tak jednoduchy to zase nebude, ty titulky se tam musi dostat zase snimek po snimku, takze zadny direct stream copy se nekona. Uz jsem to dlouho nedelal, ale nejdriv musis prevest titulky do formatu ssa a pak je pomoci pluginu subtitler ve virtualdubu "zapracujes" do toho filmu. Kdyz budes trochu hledat, tak urcite najdes nejakej navod, nebo jeste lepsi metodu.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ano tak jsem to delal ale on chce bez rekomprese... a já myslim žeto nejde ale nejsem si jist ...glu píše:Tak jednoduchy to zase nebude, ty titulky se tam musi dostat zase snimek po snimku, takze zadny direct stream copy se nekona. Uz jsem to dlouho nedelal, ale nejdriv musis prevest titulky do formatu ssa a pak je pomoci pluginu subtitler ve virtualdubu "zapracujes" do toho filmu. Kdyz budes trochu hledat, tak urcite najdes nejakej navod, nebo jeste lepsi metodu.
POkud je možnost tak znovu preves z DVD přes DVDx2.2 a je to snadny...
- kocourleo
- Začátečník

Bez rekomprese to nejde, navíc se to zhorší kvalita i tím, že bude třeba dost bitratu na to, aby kolem písmenek titulků nebyly artefakty po kompresi. Takže zhoršení obrazu bude větší, než kdybys použil jen další kompresi bez titulků.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Takže dejme tomu,že se smířím s rekompresí.Kdybych ten film dělal z DVD,tak vím jak na to.To už jsem v minulosti nakonec dělal v No.1 DVD ripperu.Ale potřeboval bych návod,jak ty titulky tedy zapracovat do hotového videa.Jak se převádí titulky do formátu *.ssa?
Máte někdo nějaký jiný nápad na nějaký software?
kocourleo:ty artefakty by tak nevadily,většinou jsou jenom kolem titulků a jinak je obraz ok.
Máte někdo nějaký jiný nápad na nějaký software?
kocourleo:ty artefakty by tak nevadily,většinou jsou jenom kolem titulků a jinak je obraz ok.