Win Vista - při spuštění exe napíše neplatný název adresáře!

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Win Vista - při spuštění exe napíše neplatný název adresáře!

Příspěvek od kotas »

Mám problém, nemůžu spustit žádný exe soubor, žádnou instalačku, vždycky mi to vyhodí tyhle chyby, vždy to napíše NEPLATNÝ NÁZEV ADRESÁŘE:
Obrázek Obrázek Obrázek
Nevíte někdo co s tím? Proč to dělá? Jo a předtím jsem měl problém s tímhle: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Jedná se o Windows Vista Ultimate 32bit vše aktuální..myslíte že má na to vliv ten C:\Windows\sysloader32v.dll co jsem tam předtím smazal?....

//EDIT: teď jsem si všiml že to dělá pouze u programu kde je ta ikona ochrany zabezpečení nebo jak to nazvat, tady:
Obrázek
Myslíte že by mi pomohlo vypnout ten UAC? Ale někde jsem četl že to pak přestane fungovat spousty programů... :shock:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Zkusil jsem ten UAC vypnout a restartovat - už to normálně šlo, zkoušel jsem všechny moje nainstalované programy a pouze zatím se projevil při vypnutí toho UAC jeden problém - stahování přes torrenty mi program bitlord odmítá pracovat a stahovat a vůbec je nezobrazuje..hry jsem bez toho UAC nezkoušel pouze programy, nechápu to, jak to že z ničeho nic když mám celou dobu zapnutý UAC tyhle problémy nastaly? Systém je čerstvě nainstalovaný (týden a půl) a žádný reinstall či format nepřipadá v úvahu!

prosím o pomoc co s tím, děkuji. Teď mám zase UAC zapnutý a píše to u těch inst. souborů kde je ta ikona neplatný název adresáře, obávám se že to bude tím jak jsem smazal ten C:\Windows\sysloader32v.dll protože to začalo dělat nějak po tom hned, nevíte kde bych ho sehnal případně zpátky?...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Zkus to takto:
I found this information on Technet and it seems to explain this
problem.

User Account Control: Only elevate UIAccess applications that are
installed in secure locations
There are two possible values:

· The system will only give UIAccess privileges and user rights to
executables that are launched from under %ProgramFiles% or %windir%.
The ACLs on these directories ensure that the executable is not user-
modifiable (which would otherwise allow elevation of privilege).
UIAccess executables launched from other locations will launch without
additional privileges (i.e. they will run "asInvoker").

· Disabled - The location checks are not done, so all UIAccess
applications will be launched with the user's full access token upon
user approval.

Default = Enabled

Supposedly this option is access via the secpol.msc snap-in. I do not
know how to access or get to that but I think I could and then change
that option to disabled it would solve the problem.

Please reply if you know how to get to this option.

Thanks,
Donovan
Zdroj: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=689257

Tedy bych zkusil secpol.msc a "Místní zásady" a "Možnosti zabezpečení" a "Řízení uživatelských účtů: Zvýšit oprávnění pouze u aplikací UIAccess, které jsou nainstalovány v zabezpečených umístěních" - nastavit na "Zakázat" (případné dopady na zabezpečení si musíš posoudit sám). Ja mám nastavenou ale výchozí hodnotu, tj. povoleno, a nemám s ničím problém.
Řízení uživatelských účtů: Zvýšit oprávnění pouze u aplikací UIAccess, které jsou nainstalovány v zabezpečených umístěních

Toto nastavení zabezpečení vynutí požadavek, že aplikace vyžadující spuštění s úrovní integrity UIAccess (označením parametru UIAccess=true v manifestu aplikace) musí být v systému souborů uloženy v zabezpečeném umístění. Zabezpečená umístění jsou omezena na následující adresáře:

- …\Program Files\, včetně podadresářů
- …\Windows\system32\r
- …\Program Files (x86)\, včetně podadresářů pro 64bitové verze systému Windows

Poznámka: Systém Windows vynutí kontrolu podpisu PKI u každé interaktivní aplikace vyžadující úroveň integrity UIAccess bez ohledu na stav tohoto nastavení zabezpečení.

Možnosti:

o Povoleno: Aplikace bude spuštěna s integritou UIAccess pouze v případě, že je uložena v zabezpečeném umístění v systému souborů.

o Zakázáno: Aplikace bude spuštěna s integritou UIAccess i pokud není uložena v zabezpečeném umístění v systému souborů.

Výchozí hodnota: Povoleno
Jinak google> Directory Name is Invalid + Vista

edit: spíše to ale vypadá, že to máš celé nějaké pomrvené, a vzhledem k tomu, že v odkazovaném threadu píšeš, že jde o takřka novou, čistou instalaci, tak bych se tomu reinstalu nebo obnovení systému asi tolik nebránil, ozvláště pokud máš problémy se spouštěním i těch aplikací, které jsou umístěny v "zabezpečeném umístění" (viz výše).
Naposledy upravil(a) shadow dne sob 5. led 2008, 12:58, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nepomohlo mi to, takhle, když jsem v tom secpol.msc a "Místní zásady" a "Možnosti zabezpečení" a "Řízení uživatelských účtů: nastavil vše na zakázat - pořád stejně, pak jsem si tam ještě pohrál s nastavením a pořád nic, tak jsem to hodil zpět do default. Když vypnu ten UAC, tak většina programů mi funguje a hry taky, jen BitLord (torrenty) ne, nechápu :?
Tady je ještě chyba, jiná než ostatní, dokonce s kódem chyby při defaultním zapnutém UAC: Obrázek
to jsem zkusil nainstalovat program Everest při tom zapnutém UAC, po vypnutí UAC to jde..blbá otázka, ale raději se ještě zeptám: nemá na to vliv ten smazaný C:\Windows\sysloader32v.dll ? :(
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

1. Viz můj edit výše -

2. sysloader32v.dll - to je nějaká malware knihovna ne? Já to v systému vůbec nemám. Viz k tomu http://gtsamis.wordpress.com/2007/12/30 ... F-spyware/

kde je tento soubor součástí doporučovaného průmazu.
show must go on..
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Obnovení systému udělat bohužel nemohu, jelikož jsem hned po instalaci a nakonfigurování windows zakázal i tohle.. :-( A když se u Win Vista provede reinstall, musí se znovu aktivovat? A taky zůstanou mi všechna data na disku? Mám tam několik GB filmů a mp3 a další důležitá data a nesmím přijít o žádné! Momentálně mám ten UAC vypnutý, potřeboval jsem něco nainstalovat, jinak pokud nebudu nic měnit a instalovat tak ho zapnu zpátky, jinak bych nemohl mít ani puštěný bitlord...
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

A co oprava systému z instalačního DVD ?
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Jak dlouho ho máš nainstalovaný? Jestli už delší dobu tak ho zkus bud opravit nebo přeinstalovat.Nebo pokud ti to háže hned po to cos to nainstaloval,tak musí být zrada jinde...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

to matajon: samozřejmě, hned jako první věc, akorát tam není podobná volba na opravu co bývala u XP..

to Sicco2: kdyby sis to celé pořádně přečetl dozvěděl by si se, že systém je nainstalovaný čerstvě cca týden a půl :wink:

Jinak jsem letěl do DATARTu pro DVD a dělám si právě zálohy a chystám se na format a čistou instalaci OS, doufám že nenastanou nějaké komplikace ach jo ztráta času..
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

http://www.mojevista.cz/oprava-poskozene-Windows-Vista-Repair-chybne-spousteni píše:Pokud mezi funkcemi na opravu počítače marně hledáte přeinstalaci systému, pak prostě proveďte instalaci typu upgrade. Ta zajistí čistou instalaci a přenesení všech nastavení a instalovaných programů - počítejte ale s tím, že tato operace může trvat i několik hodin. Vista je totiž na disku uložena jako image "univerzálního počítače", takže čistá instalace je velmi rychlá, pak se vymění jen specifické ovladače, což také netrvá dlouho. Jenže přenesení všech nastavení a instalovaných programů je skutečně časově náročné.
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tak, format a nahození čisté instalace mám za s sebou, to jsem ale zapotil, všechny potřebné programy a aktualizace mám nainstalované, zítra si naisntaluji nějaké ty hry :roll: teď mi běží napozadí defragmentace, doufám že mi systém vydrží déle než týden a půl..jak krásně rychle všechno běží, to je to nejhezčí na čisté instalaci :oops:

vyřešeno, tady asi LOCK, děkuji všem za pomoc hlavně uživateli shadow!!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Prosím :) a do budoucna můžeš zauvažovat ještě o nějaké záloze systému, resp. i dalších dat, např. i pomocí Windows Complete PC Backup obsaženého v samotných Vistách, tedy aspoň v Ultimate, což píšeš, že máš, a Business edici.

Popř. pomocí nějaké 3-rd party specializované aplikace jako třeba Acronis True Image 11, nebo popř. pokud máš disk Seagate nebo Maxtor, tak můžeš zkusit i DiscWizard, což je taková free OEM verze jmenovaného produktu od Acronisu, kterou Seagete pro své zákazníky nabízí.

http://www.seagate.com/www/en-us/suppor ... iscwizard/

Osobně se do něčeho takového v brzké době chystám a bude to asi dělat průběžně, protože taky začínám mít strach a nechtěl bych o ten vyladěný košatý strom :) nějak přijít (a vše znovu instalovat, nastavovat, vylaďovat, což zabírá spoustu času, i když člověk podruhé už obvykle ví, co má a co nemá dělat). Např. z důvodu nějaké hardwarové poruchy HDD, sice se mi to ještě nikdy nestalo, to ale neznamená, že se stát nemůže...

Veškeré výše uvedené aplikace jsou i v češtině..
show must go on..
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

shadow píše:Prosím :) a do budoucna můžeš zauvažovat ještě o nějaké záloze systému..
Děkuji za rady a pomoc, ještě jednou MOC DĚKUJI :wink:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“