problem s HDMI na LCD TV

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s HDMI na LCD TV

Příspěvek od <big>lama »

Mame Samsung LCD televizi LE37M87BD a komp s deskou s integrovanym radkem X1250 deska je to asus M2A-VM HDMI, integrovana grafika ma hdmi vystup s hdcp podle vyrobce, ale to neni dulezite, jde o to ze kdyz pripojim televizi pres HDMI tak mam obraz na TV zmenseny z prava a leva asi o 1cm a z vrchu a zespod asi o 0,5cm.

Pres DSUB, proste klasicky VGA kabel mi to jede normalne pres celou TV, pres hdmi jsem zkousel i jine rozliseni a stejne je ten obraz maly, nesetkali jste se stim už někdo ?

//edit Wilik - presun ze smetiste
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

měl jsem podobný problém na plazmě Panasonic... stačilo v menu vypnout převzorkování obrazu.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

v menu televize nic takového není, asi na to kašlu přes dsub je ten obraz v podstatě stejný tak je to putna :razz:
QWER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od QWER »

Mam jiny problem.. ani nevim jeslti je to problem :oops:

mam od vanoc LCD Samsung 2232bw.. když ho chci připojit přes DIV kabel tak se nerozsvítí..
moc mě to netrapí ale chtěl bych proč to nejde a k čemu je to vlastně lepší :)
CPU:3700+ San Diego,GRAFIKA : GeForce 7600GT,DESKA: DFI Lan Party NF4, RAM: 2x512MB KINGMAX,ZDROJ CHIFTEC 500W,
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

QWER píše:Mam jiny problem.. ani nevim jeslti je to problem :oops:

mam od vanoc LCD Samsung 2232bw.. když ho chci připojit přes DIV kabel tak se nerozsvítí..
DVI A VGA vstup je sakra rozdil..v kvalite obrazu
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

QWER píše:Mam jiny problem.. ani nevim jeslti je to problem :oops:

na monitoru mas tlacitka, az pripojis DVI, tak nejaky zmackni, nastavi to port ze kteryho ma brat signal, zkus to! Ja ho mam taky :-)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

<big>lama píše:v menu televize nic takového není, asi na to kašlu přes dsub je ten obraz v podstatě stejný tak je to putna :razz:
jak je to u Samsungu nevim, ale neco podobneho by tam snad melo byt.

me pro zmenu pres D-sub nejde nastavit rozliseni 1920x1080 ... takze HDMI jedina moznost, navic pres HDMI jde i zvuk, takze ho zatim nemusim resit samostatne.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

no nevim nevim ale skusili jste nekdy pripojit VGA a pak HDMI, ja jsem v obrazu nevidel zadny rozdil, mam kvalitni hruby VGA kabel takze mi nedela duchy jako ty tenke kablicky :)

\\btw Smith, ty mas nejnovejsi catalysty asi, zejo, zitra dopoledne jeste skusim nove drivery ale pochybuju ze to pomuze :razz:
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

přišel jsem na to proč byl ten obraz malej přes to hdmi, bylo to tím že v nových catalystech je možnost měřítko, prostě zoom celého obrazu a tím si ten obraz zvětšuju a zmenšuju (táhlem) takže SW problém :D
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“