Celeron Dual Core E1000
- Pochyst
- Začátečník

-
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak pasivně můžeš zkusit provozovat každý procák, jsem viděl tady na fóru nějaká E6300 1.8GHz s 0.9V.. A to si myslím, že jde pasivně ve standardně dobře větrané skříni bezproblémů (třeba Thermalright Ultra-120 eXtreme je asi nejlepší pasiv na trhu..).
Tyto Celerony budou super, až trošku zlevní, E2xxx taky nebyly hned za 1.500,- ale začínaly na 2.200,-.
Tyto Celerony budou super, až trošku zlevní, E2xxx taky nebyly hned za 1.500,- ale začínaly na 2.200,-.
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Co jsem tak koukal, tak "zatím" je rozdil mezi Pentiem Dualcore a Celerem na stejny frekvenci cca 70,- takze bych to jako vyhodnyho kandidata pro nakup vůbec nevidel... Priplatek v cene dvou piv se na vetší cache zcela jiste vyplatí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 Sentenced: Určitě máš pravdu, ale IMHO Intel chce nabídnout dualcore i pod 1.000,- a v tom např. AMD konkurovat nemůže.
Intel se očividně snaží pokrýt celé prodejní spektrum levnými a vysoce výkonnými procesory na bázi C2D . Nejlevnější AMD, co jsem našel v nabídce AlfaCompu, model 4400+ EE stojí 1.580,- vč. daně. Pokud tento Celeron (a já věřím, že jo) spadne i jen trochu pod 1.000,-, AMD zcela přestane mít smysl kupovat. C2D procesory zvládají vysoké OC (2.6GHz bez zvýšení napětí je pravidlem) a podávají vysoké výkony.
A to jsem ještě nezmínil to, že konečně zmizí singlecore (AMD je ještě vyrábí a nejlevnější stojí 860,-). Prostě dualcore za 1.000,- je něco, co by se ještě před rokem nikomu ani nesnilo.
Intel se očividně snaží pokrýt celé prodejní spektrum levnými a vysoce výkonnými procesory na bázi C2D . Nejlevnější AMD, co jsem našel v nabídce AlfaCompu, model 4400+ EE stojí 1.580,- vč. daně. Pokud tento Celeron (a já věřím, že jo) spadne i jen trochu pod 1.000,-, AMD zcela přestane mít smysl kupovat. C2D procesory zvládají vysoké OC (2.6GHz bez zvýšení napětí je pravidlem) a podávají vysoké výkony.
A to jsem ještě nezmínil to, že konečně zmizí singlecore (AMD je ještě vyrábí a nejlevnější stojí 860,-). Prostě dualcore za 1.000,- je něco, co by se ještě před rokem nikomu ani nesnilo.
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jj, souhlas ...
U intelu jsou ceny tak nejak už dlouhý leta dany, nejlevnejsi celer dnes stojí v prepočtu asi 840,- ... za par mesíců bude predpokladam v tyhle cene dualcore celer a single jako takovej proste zmizí z trhu.
Dneska je to proste novinka, kterou nemá smysl kupovat - do nejlevnejsich kancl sestav stačí ten singlecore (pokud už nekdo opravdu kouká na každou desetikorunu - a bohužel z vlastních bohatych zkušeností s prodejem PC - vim, že takovych lidí je opravdu mnoho
) a do dražších je lepší si priplatit aspon za tu vetsi cache.
Jedno je jisty, singlecore jako takovy to ma spočítany.
U intelu jsou ceny tak nejak už dlouhý leta dany, nejlevnejsi celer dnes stojí v prepočtu asi 840,- ... za par mesíců bude predpokladam v tyhle cene dualcore celer a single jako takovej proste zmizí z trhu.
Dneska je to proste novinka, kterou nemá smysl kupovat - do nejlevnejsich kancl sestav stačí ten singlecore (pokud už nekdo opravdu kouká na každou desetikorunu - a bohužel z vlastních bohatych zkušeností s prodejem PC - vim, že takovych lidí je opravdu mnoho
Jedno je jisty, singlecore jako takovy to ma spočítany.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jj, jsem línej to testovat, ale nekdo se určite najde ...godlike píše:Do absolutniho lowendu klidne celer(single).Ale na hry to fakt neni.Mel jsem ho na 3,2(cili 100% OC)+ 3870(jasne debilni kombinace jen na test) a 1024x768 a nehratelny.S E2140 na 3,4Ghz jiz pekne plynule..
Už 1MB cache je podle me na hry málo, 512kB bude smrtící.
- Vivec
- Středně pokročilý

parádní test na xbit: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... e1200.html
OC pěkný, výkon oproti 4MB cache ve hrách tragickej, jinak to docela jde, zamrzí že netestovali spotřebu
OC pěkný, výkon oproti 4MB cache ve hrách tragickej, jinak to docela jde, zamrzí že netestovali spotřebu
- godlike
- Středně pokročilý

-
Test trochu zavadejici.U 512kB/1MB je asi mirny propad ve vykonu,ale po OC je vykon uplne jinde.Treba E2160 je vyborny CPU(jen mu skodi nazev Pentium.Lidi si mysli,ze je to starej sunt
)Je ale za smesny penize.Vykon na def. zrejme zoufaly.Ja def. nikdy nepouzival.Pres 7000b v 06?Bida.Pokud jede aspon na 3Ghz je vykon zcela uchazejici.Pri 3,4GHz(E2160) ma vykon zcela srovnatelny s E6xx na podobne frekvenci.Moje skore s 3870 s E2160 11456 v 06.Ted s E8400 ale na 4,4GHz! 12856.Resume.Celer E1000 nebrat,E2160 stoji o par stovek vice.Po OC je to delo za 1800kc nic lepsiho nekoupis.1MB cache(proti 4MB) ho v hrach nebrzdi,mozna v renderingu video.10%?Pche..