výběr UPS

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
sysel
Začátečník
Začátečník

výběr UPS

Příspěvek od sysel »

potreboval bych poradit s výběrem nejaké levné UPS (hodně levné) normálně bych potreboval preklenout výpadky cca 1sekundu ale občas když nejakej krypl shodi jistič tak alespon 2 minuty abych si vse ulozil nebo lépe radši pet minut abych stihl nahodit jistič.

jinak moje pc viz popis (PSU caculator mi to spocital na 215W) no a plus 19" crt monitor což je dohromady neco málo pres 300W

jinak co si myslite treba a tomhle http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=56204 mě se to zdá velice levné ale co kvalita ???
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

nevim, ja takovym neznackovym vyrobcum neverim. Radsi bych volil nejakou bazarouvou APC.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

osobně mám tuhle: http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=54499
sice trochz dražší, ale maximální spokojenost. PC + monitor + repro dokáže udržet okolo 15 minut, pak dá (samozřejmě) pokyn k vypnutí. Ve stand-by mám vyzkoušeno asi 12 hodin :-D
sysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sysel »

tak jsem si nakonec koupil tohle http://www.alza.cz/apc-cyberfort-700va- ... d82444.htm za 2416Kč v optimě. jinak maximalni spokojenost! pc + 19" CRT udrží 14 minut a potom začne hlásit že zbívá málo baterky. jinak linux sni nema nejmensi problemy. na ubuntu sem nemusel nic instalovat :wink:
všem můžu jenom doporučit!!!
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

Já mám zkušenost jen s APC, ve firmě jsou 4 už pár let a nikdy nebyl problém. Asi bych se bál "ušetřit" na ups od jiného výrobce, kvalita může být všeljaká, toto je odzkoušeno a do levných už nemusíš sehnat náhradní baterie.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Docela často nám doma vypadává proud a potřeboval bych si pořídit nějakou levnou UPSku. Můj PC v Idle žere asi 250W, takže bych prostě vypnul do standby v případě výpadku. Nevím ale, jestli potřebuju, aby ta UPSka uměla 600W (jako můj zdroj), nebo jestli stačí jen reálná spotřeba sestavy...

Stačí tedy tato?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

h4__ píše:Docela často nám doma vypadává proud a potřeboval bych si pořídit nějakou levnou UPSku. Můj PC v Idle žere asi 250W, takže bych prostě vypnul do standby v případě výpadku. Nevím ale, jestli potřebuju, aby ta UPSka uměla 600W (jako můj zdroj), nebo jestli stačí jen reálná spotřeba sestavy...

Stačí tedy tato?
Ano, staci. V pohode to udrzi moju aktualnu zostavu (E6750@3.4GHz, HD3870, 2x500GB disk) cca desat minut, na domace pouzitie bohate postacuje. Do firmy sme kupovali MGE Nova 1100, tie su tiez dobre (akurat ze maju iba seriove komunikacne rozhranie, v pripade nasho servra to ale nebol ziadny problem).

Cyberfort 700 teda na domace pouzitie (1xPC, 1xLCD + nejaka drobna elektronika) bohate staci.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“