Nápady na vyřešení ozvučení Favoše?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

srna píše:ses nejakej chytrej....ovalny 3pasma jsou mizerny....a nemel jsem v ruce jen jeden par

ty blaupunkty taky nejsou uplne koser, aby to hralo hezky to chce oddeleny vejsky...

holt je malo penez
jo je malo penez ale rikam ze za ty penize to bude hrat nejlip........nic lepsiho za tyhle penize nesezenete :) celou dobu vam to rikam :-D
a muzes mi rict v cem sou mizerny?
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

nevim jakej rozměr repráků je ve fáčku vpředu. co se týče plata, sou tam 16 cm. osobně bych se předkem vůbec nezabejval při tak malým rozpočtu. narval bych to všechno do plata, případně bych dopředu píchnul jednu vejšku, kamkoliv.
když se šestnáct zdá málo, může pořídit 22+vejšky+výhybky. ale to je ještě dražší. co se týká těch oválů, který sem pořád lifruješ, nehrajou špatně (vzhledem k tomu jak blbě vypadaj a že do týhle varianty de jen lojař 8-) ), ale nemá to prostě styl. nehledě na to, že tyhle kombinace 3v1 nebo 2v1 sou dycky na úkor něčeho. v tomhle případě třeba na úkor kvality zvuku... :lol: .
stejně třeba když si koupíš vakuově balenej krájenej sallam, kde sou tři druhy. ochutnáš všechny a zjistíš, že ti chutná jen jeden, ale z toho se nenažereš. se staženým krkrem pak musíš dorazit ty další dva.
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

Radkoff píše:nevim jakej rozměr repráků je ve fáčku vpředu. co se týče plata, sou tam 16 cm. osobně bych se předkem vůbec nezabejval při tak malým rozpočtu. narval bych to všechno do plata, případně bych dopředu píchnul jednu vejšku, kamkoliv.
když se šestnáct zdá málo, může pořídit 22+vejšky+výhybky. ale to je ještě dražší. co se týká těch oválů, který sem pořád lifruješ, nehrajou špatně (vzhledem k tomu jak blbě vypadaj a že do týhle varianty de jen lojař 8-) ), ale nemá to prostě styl. nehledě na to, že tyhle kombinace 3v1 nebo 2v1 sou dycky na úkor něčeho. v tomhle případě třeba na úkor kvality zvuku... :lol: .
stejně třeba když si koupíš vakuově balenej krájenej sallam, kde sou tři druhy. ochutnáš všechny a zjistíš, že ti chutná jen jeden, ale z toho se nenažereš. se staženým krkrem pak musíš dorazit ty další dva.
absolutni blbost hlavne kompa dopredu.....zadny skladani komponentni set co tady radim sou 2 reproduktory zvlast pro ty malo chapavy ze radkoffe
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

můžeš mi říct, jakej je rozdíl mezi těmahle dvouma setama, co se týče komponent?
můj příspěvek http://www.tuningautohifi.cz/autoradia/ ... sp?id=3833
tvůj příspěvek http://www.ahifi.cz/reproduktory/sinus- ... o-13s.html

a proč tvůj návrh je dobrej a můj špatnej?

jo, a vyblejsknul sem, co mám ve fáčku já. omlouvám se za kvalitu obrazu a špínu interiéru, už jezdí jen do lesa

Obrázek
Obrázek
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

k tomu nic jsou dobry taky ale poradil si mu k tomu 10cm repraky :-)
ale proste nejdulezitejsi je predek,ty koupis kvalitni zadek,trosku to zesilis a ve predu ti to bude rachotit a vzadu hrat pekne. Takze hlvne se zamerit na predek a ja jsem reagoval na to zes napsal ze by ses predkem vubec nezabejval a narval vsechno do plata.
a rozmysli se co mu radis jednou kvalitni kompa do predu pak ze se ma zas vyprdnout na predek :-D
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

sallam píše:
Lukazkiss píše:
To lukazkiss: je videt ze se v autohifi vubec nevyznas ani nevis co jsou to komponentni reproduktory (2 pasmove tj oddeleny stredobas + vyskovy reproduktor to se dava i do hi-end autohifi sestav protoze lepsi reseni neni)

Chlape, ty jsi opravdu dobrej. Přečteš si něco málo příspěvků na jiném fóru a pak si myslíš, že tvůj návrh je nejlepší a všechny ostatní stojí za ho*no. . .
Potřeboval by si srazit hřebínek. . .

Co to meleš? Zkus si ještě přečíst jednou ten můj příspěvek, na který mi odpovídáš tyhle bláboly . . . Já nepsal, že jsou komponentní reproduktory špatný, ale psal jsem, že je nesmysl dávat více pásmové repro všude-tzn. komponenty vpředu a 3pásma vzadu. . .

ty ses mi nejakej chytrej by ses divil jak zahrajou ovaly,sam sem je mel Wink
a za ty penize je nemsysl tam davat sw Laugh pokud jsou ve facku 135 tak pak treba tyhle http://www.ahifi.cz/reproduktory/blaupunkt-gtc-542.html
hosi za ty penize je tohle nej nic lepsiho tam nedate,je nesmysl tam davat nejake sw. proste kompa + ovaly Very Happy a utahne to i starsi radio zadny zesilovac na to neni potreba,taky sem to tak mel a basovalo to az az Wink
a projdete si to treba tady http://www.tuning-forum.org/viewforum.p ... 47171d0ae7
poradej vam tam to stejny co sem tady napsal ja
Takže zase odpovím na tvoji pomatenost. . . Nepsal jsem o tom, že bych k tomu dal SW, ale samostatné středy (basy).
Ovály jsou prostě blbost, pokud budeš dávat do předu komponenty, pochopíš to konečně? A pořád nedokážu souhlasit s tím, že tebou popsaná sestava bude basovat...Bez lesu... Kdyby se ty ovály nahradily samostatnými středovými reproduktory, tak to zahraje lépe a ještě za menší peníz.

S tebou to není diskuze, ty si jenom hájíš svůj názor a na takové lidi se nedá slušně. . .
sallam píše:
Lukazkiss píše:
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

v prvním příspěvku sem reagoval přímo na požadavky zadavatele. tj kombo dopředu a kompo dozadu. to, proč sem tam dal 10cm sem už vysvětlil - nevěděl sem, že vpředu sou 13,5cm. ve svym fáčku sem tam nechal stocky a vůbec se jima nezabejval.
v dalším příspěvku kerej komentuješ sem prezentoval vlastní názor vycházející ze skutečnosti, že mý starý alpine rádio ma štelung na to, kam pude víc výkonu, zda dozadu, či dopředu, případně doleva či doprava. tím odpadá starost, že ti to bude vpředu chrčet a vzadu hrát čistě. další věc je prostě ta, že basy nejedou přímkou, tzn., že ti to vůbec nemusí basovat vepředu. tam potřebuješ slyšet vejšky a středy, abys rozumněl textu, kerej Kája zpívá. proto navrhuju 90% investovat do plata a basů a 10% do vejšky vpředu. to je ideální kombinace na techno, který předpokládám, že tam budou poslouchat.
v případě, že vpředu dá jen střed, musel by mít třípásmový výhybky a vzadu mít bas a vejšku, to by taky nebyla špatná kombinace. byly-li by extra, tzn. středy na jeden stereo kanál a kompo vzadu stereo na jeden kanál, musel by zase mít již výše zmíněný rádio s rozdělením výkonu dozadu/dopředu, jinak by mu taky chrčely.

jinak bych třeba doporučil fórum
http://forum.diyfans.org/index.php
tam maj spíš víc zkušeností. ikdyž v daný cenový relaci by nejspíš vymysleli něco podobnýho
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Radkoff píše:jinak bych třeba doporučil fórum
http://forum.diyfans.org/index.php
tam maj spíš víc zkušeností. ikdyž v daný cenový relaci by nejspíš vymysleli něco podobnýho
tak tak :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

tohle viditelne nema cenu :-D ja se tady bavim o tom ce nejlepe zahraje za 2K kupte si co chcete
:P
Lukasku ja ctu fora mas pravdu ale v mem byvalem aute sem mel komponentni reproduktory ve predu a ovaly v zadu, hralo to krasne a basovalo to taky hodne dostatecne na to ze tam nebyl woofer. a na kazdem foru ti doporuci to co radim ja :razz:
Naposledy upravil(a) sallam dne ned 6. led 2008, 17:13, celkem upraveno 2 x.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ne....ty se nebavis....ty prosazujes svoji pravdu...tu jedinou spravnou a pravdivou a ano, opravdu to cenu nema :evil:
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

sallam píše:tohle viditelne nema cenu :-D ja se tady bavim o tom ce nejlepe zahraje za 2K kupte si co chcete
:P
Lukasku ja ctu fora mas pravdu ale v mem byvalem aute sem mel komponentni reproduktory ve predu a ovaly v zadu, hralo to krasne a basovalo to taky hodne dostatecne na to ze tam nebyl woofer. a na kazdem foru ti doporuci to co radim ja :razz:

Neřikej mi Lukášku, já ti taky neřikam Vysočinko. . .

Ano, třeba to může hrát obsotjně, ale prostě je blbost dávat do plata 3pásma, když budeš mít vpředu koaxiály. . .
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

ale tady jde o to ze ty ovaly ti nejvic zabasujou maji totiz velkou plochu membrany :) a muzes mi ukazat nejake stredobasy?
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

A to je právě to, co není pravda. . . Sice mají membránu poměrně velkou, ale téměř vždy je v membráně díra na ty výšky a tředy. . . To basům 2x nepřidá. Ale to je snad logické ne? To je vidět u všech věcí. Vždy, když je to víc v jednom, tak je to horší, než každé zvlášť. . .Podle mě není o čem diskutovat. . .

TY středobasy jsem nevybíral a nezajímal jsem se o ně, teď na to nemám čas, ale středobas viz třeba 1. odkaz ve vyhledávači. . . http://www.audio-car.cz/carpower-crb165ps-p-1563.html Něco tohoto rázu, ale rozhodně neříkám, že právě konkrátně tyhle. . .
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

středobasy treba tady: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=80&catg=1&&l=1

a zduvodneni ze reprak vic basuje protoze ma vetsi plochu membrany.... :lol: :lol:
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

srna píše:středobasy treba tady: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=80&catg=1&&l=1

a zduvodneni ze reprak vic basuje protoze ma vetsi plochu membrany.... :lol: :lol:
a jeste rekni ze ne :-D :-D proc maj sw velky membrany? zesrandy? a opravdu velice kvalitni reproduktory si sem postnul :-)
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

a ja uz tady koncim prej vam nutim to svoje a dyt vy mi zase nutite to svoje :-D autor viditelne nereaguje ja jsem napsal ze nejlip udela kdyz koupi komponentni repro do predu a ovaly do zadu. Na shledanou
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

chtel si stredobasy, mas stredobasy....krome toho TVMka nejsou zas tak spatny....rozhodne lepsi nez ty co jsi sem hazel ty

jinak na tom zda bude reprak basovat spis zalezi na ozvucnici nez na plose membrany, pricemz jak je psano nade mnou ty ovaly maj uprostred este diru

/krome toho jak vis ze oval 6*9" ma vetsi plochu nez kulatej xx cm....pocitals to? :lol:

EDIT: nashledanou a dobrou noc :twisted:
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

srna píše:chtel si stredobasy, mas stredobasy....krome toho TVMka nejsou zas tak spatny....rozhodne lepsi nez ty co jsi sem hazel ty

jinak na tom zda bude reprak basovat spis zalezi na ozvucnici nez na plose membrany, pricemz jak je psano nade mnou ty ovaly maj uprostred este diru

/krome toho jak vis ze oval 6*9" ma vetsi plochu nez kulatej xx cm....pocitals to? :lol:

EDIT: nashledanou a dobrou noc :twisted:
ty uz jdes spat?
ma vetsi membranu staci zaklady matematiky
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

sallam: tak to nás pouč. rádi se přiučíme

ber komplex ne jen membránu. co je platná široká membrána když je těžká jak prase, pohon repráku neni z kvalitního magnetu ale z bláta, ozvučnice je absolutně nevhodná a krmí to nějakym chrchlajícím rádiem?? k čemu je pak taková velká membrána? já vím k čemu, ale nebud sprostej.

s tou velikostí taky nemáte pravdu. podívejte na logitech Z-2300. reproduktor v subwooferu má 20cm pokud se nemýlím. v PA je 20cm reproduktor slabej střeďák. I 30cm se tam používá jako středový reproduktor. O ploše membrány to sice je, ale je to jeden z mnoha faktorů jak docílit basů. ani jeden nesmí být opomenut. Plocha membrány jde do určitý míry nahradit výchylkou.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
sallam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sallam »

16,5cm je 6,5 palce
a oval o velikosti 6x9 palce ma urcite vetsi plochu membrany :) a o radiu tu nepedla ani zminka vubec nevime o jakem radiu se tu bavime :-) takze cela tahle konverzace je uplne zbytecna
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“