Nápady na vyřešení ozvučení Favoše?
Moderátor: CageJ
- crashPC
- Mírně pokročilý

má větší plochu membrány a co???? opakuji - jsou aplikace kde se na středy používají reproduktory co mají 12 palců a na basy je to nepoužitelnej reprák, tak proč by 6x9 musel nutně dávat víc basů?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- sallam
- Začátečník

-
dyt jsi to chtel napsat jak sem na to prisel tak sem ti to napsal tak se neptej tak blbe a co?crashPC píše:má větší plochu membrány a co???? opakuji - jsou aplikace kde se na středy používají reproduktory co mají 12 palců a na basy je to nepoužitelnej reprák, tak proč by 6x9 musel nutně dávat víc basů?
- srna
- Středně pokročilý

- sallam
- Začátečník

-
- crashPC
- Mírně pokročilý

ptal jsi se na tohle. já ti odpovídám že střeďáky mívají někdy větší membrány než SW bedny.sallam píše:proc maj sw velky membrany? zesrandy?
tím narážim na několik věcí
1)SW nemají až tak velké membrány. dohání to konstrukcí a výchylkou membrány.
2)jsou tedy pro srandu když střeďáky mívají i 30cm(12") v průměru, a plocha membrány je méně podstatná než zbytek.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- sallam
- Začátečník

-
hosi ale tohle je OT ja proste radim autorovi kompa dopredu + ovaly do zaducrashPC píše:ptal jsi se na tohle. já ti odpovídám že střeďáky mívají někdy větší membrány než SW bedny.sallam píše:proc maj sw velky membrany? zesrandy?
tím narážim na několik věcí
1)SW nemají až tak velké membrány. dohání to konstrukcí a výchylkou membrány.
2)jsou tedy pro srandu když střeďáky mívají i 30cm(12") v průměru, a plocha membrány je méně podstatná než zbytek.
//edit: F1l1p - promaz OT
- drumax
- Začátečník

-
Pěknou OT diskuzi jste tady rozjeli, jen co je pravda.
Ale co už, moje otázka byla zodpovězena, dokonce několikrát.
Já vím moc dobře, že 2k jsou na hudbu málo, do auta tím tuplem. Ale víc peněz prostě není (je, ale nechce se do toho investovat tolik, hudba v autě není priorita).
Teď ale konkrétně k vašim návrhům. Dát SW do kufru je nemožný, jak z finančního, tak praktickýho hlediska. V kufru je už LPG nádrž, což zabírá tak polovinu místa a dát tam ještě SW tubu, tak by tam už místo nebylo vůbec a to je celkem blbě, protože místo v kufru je třeba, nebyl určenej k tomu, aby se zacpal SW
Zesilovač.. Jo, proč ne, akorát to tomu zvuku pomůže, protože to rádio taky nebude dvakrát kvalitní. Zase ale volit něco levého, ať se vejdem do rozpočtu.
Osobně se nejvíc přiklaňuju návrhu co tady postoval tuším crashPC, do dveří nějaké dvoupásmovky (Na Aukru se poměrně levně dají sehnat x-plody, tak proč nejít do toho) a do plata nějaké basy, hlubokobasy, něco od TVM. Výšky neřešit vůbec nebo případně přidat takový ty malý šmejdy, někam do sloupků kde jsou pásy.
Celkem se mi taky zamlouval už konkrétní realizovaný návrh ve Favu, někdo tu postoval fotky.. Mohl bys mi k tomu říct více, na kolik to vyšlo, co v tom je?
Jinak všem zůčastněným velký dík za pomoc
Ale co už, moje otázka byla zodpovězena, dokonce několikrát.
Já vím moc dobře, že 2k jsou na hudbu málo, do auta tím tuplem. Ale víc peněz prostě není (je, ale nechce se do toho investovat tolik, hudba v autě není priorita).
Teď ale konkrétně k vašim návrhům. Dát SW do kufru je nemožný, jak z finančního, tak praktickýho hlediska. V kufru je už LPG nádrž, což zabírá tak polovinu místa a dát tam ještě SW tubu, tak by tam už místo nebylo vůbec a to je celkem blbě, protože místo v kufru je třeba, nebyl určenej k tomu, aby se zacpal SW
Zesilovač.. Jo, proč ne, akorát to tomu zvuku pomůže, protože to rádio taky nebude dvakrát kvalitní. Zase ale volit něco levého, ať se vejdem do rozpočtu.
Osobně se nejvíc přiklaňuju návrhu co tady postoval tuším crashPC, do dveří nějaké dvoupásmovky (Na Aukru se poměrně levně dají sehnat x-plody, tak proč nejít do toho) a do plata nějaké basy, hlubokobasy, něco od TVM. Výšky neřešit vůbec nebo případně přidat takový ty malý šmejdy, někam do sloupků kde jsou pásy.
Celkem se mi taky zamlouval už konkrétní realizovaný návrh ve Favu, někdo tu postoval fotky.. Mohl bys mi k tomu říct více, na kolik to vyšlo, co v tom je?
Jinak všem zůčastněným velký dík za pomoc
- srna
- Středně pokročilý

- sallam
- Začátečník

-
- drumax
- Začátečník

-
- crashPC
- Mírně pokročilý

- srna