ATI Radeon VE

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

taakze vcera som uz nemal cas,tak pisem vysledok teraz. 3DMARK2001 SE-1173 3D marks-co to vlastne znamena??
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

no pokud vim tak radeon VE nema HW TnL jednotku (alespon tak to mam v notebooku, kde je jeste o trochu orezanejsi), vykon pak stoji a pada na tom jak rychlej je procesor, jinak prechod z Catalyst 6.1 (original od IBM) na 6.5 byl znat prakticky ve vsem co sem zkousel (UT 04, HL2...)...

3Dmark 01 je hodne zavyslej na CPU, to skore odpovida.
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

mno nic...prv nez vratim kamartovi tu gk,dohram XIII-ktora mi na starej gk nefachcila,ale na tejto sa skoro vobec neseka.... :-D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

bong píše:taakze vcera som uz nemal cas,tak pisem vysledok teraz. 3DMARK2001 SE-1173 3D marks-co to vlastne znamena??
Znamená to, že tě velmi silně brzdí procesor. Jak jsem uvedl výše, referenční Radeon VE na rychlejším CPU má výkon dvojnásobný. Zkus si sehnat nějakou GeForce 4 MX nebo Radeon 7500 - ty jsou nejméně závislé na výkonu procesoru a jsou snadno dostupnné a za pár korun (jen si ohlídej, aby byly 128 bitové a s DDR pamětmi). Žádný velký nárůst výkonu ale nečekej, brzda je procesor.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

a potom by mi sli hry cistejsie,ted aspon o trochu?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ano, tyto dvě grafiky jsou na tom výkonem trochu jinak.

I když R7500 ? Neměl to být spíš R8500 ? Na tom CPU se asi rozdíly mezi GF3/4 a R7500 krapet sníží, ale že by natolik, aby R7500 dotáhnul tyhle dvě karty ?
Goldnoob team proud member!
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

hlavne si dej pozor na ruzne SE edice apod. (jak psal no-x) kde byva mensi sbernice, takty atd.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Thellwin: GF3 spíš nabídne podporu DX8, než výkon navíc. 700MHz CPU je pro tyhle karty opravdu brzda. Na tom zmíněném XP1700+ jsem si v pár testech projel i XGI Volari V8 (není to žádný dělo, ale se slušným procesorem je několikrát rychlejší, než všechny tyhle karty, ± jako R9600) a ve 3DMarku01, který je u těchto karet oproti starým hrám méně závislý na procesoru, vycházel o 10% líp, než R9000, takže s procesorem, který nemá ani polovinu výkonu, mi opravdu cokoli rychlejšího připadá jako zbytečnost...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já vím, měl jsem tu GF3 Ti200 jak na Celeronu 766, tak na XP2500+@3200+ a silnější CPU z ní dostane opravdu nevídané.

Jenže GF3 je dneska za 200,- a R7500 nebo GF4 taky, takže bych vzal to nejlepší :) (no dobře R7500 za 150,-)
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud je GF4Ti za 200, tak není co řešit - pokud to tedy utahne zdroj :-)

jen chci upozornit na to, že nemá smysl používat zbytečně rychlou grafiku, protože nejen, že se nevyužije, ale čím novější grafiky, tím vyšší nárok na CPU mají (i čistě po stránce běhu driverů). Na nových CPU to je třeba 1%, ale na starých systémech jsou to desítky procent, takže takové DX9 grafiky mohou dávat v podobném systému horší výsledky, než třeba ta GF4MX
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

bong píše:mno myslim ze v mojom pripade sa eoplati menit len grafiku za neaku nabuchanu,ale rovno cely PC,pretoze moje parametre su:procesor 700 MHz :) ,grafika teda ta radeonka,pamat 256 MB,HDD-20GB :)
Nemuzu si odpustit trochu OT,ale vsechny rady,ktere si dostal jsou urcite dobre,ale ja ti dam nejlepsi....
Pozadej v bazaru o PC,ktere ti nekdo daruje a budes mit vykon 10x vetsi jako ted....nic ve zlem :D
a nemusis nic resit. Urcite se nekdo najde, co se mu nejaka sunka vali ve sklepe :-D
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tahle rada zdaleka není nejlepší, protože bong nesmí v bazaru inzerovat (nesplňuje ještě pravidla)
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

no-X píše:Tahle rada zdaleka není nejlepší, protože bong nesmí v bazaru inzerovat (nesplňuje ještě pravidla)
a co musim urobit aby som splnal pravidla??
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

bong píše:
no-X píše:Tahle rada zdaleka není nejlepší, protože bong nesmí v bazaru inzerovat (nesplňuje ještě pravidla)
a co musim urobit aby som splnal pravidla??
Musis mit alespon 50 prispevku pokud je mi znamo, pokud to tak neni, vyvedte me z omylu :)

//edit Don: 20 prispevku + 2 mesice reg.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“