Mám problém a to ten že mi na základní desce odešel ide řadič zřejmě něco z biosem což jsem ale nevěděl v době kdy sem zformátoval disk tudíž nemužu nainstalovat win protože mi nejede mechanika napadlo mě tedy že si koupím tenhle PCI řadič
napojím do něj mechaniku a winy nainstaluju nevíte jestli to bude možné?? nebo mi to bios neuzná že je to řadič protože je připojenej přes PCI mám desku Asus A8NE-FE z biosem phoenix je clekem novej verzi si nevzpomenu...
Master-blaster PC :Asus EEE 1005HACPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
To záleží jen na možnostech BIOSu. Třeba já mám v BIOSU (Gigabyte P35 DS3) položku, týkající se pořadí bootování. A jsou tam kromě jiných HDD, CD, a add-on PCIe Controler. Takže, kdybych si koupil nějaký PCIe řadič, a připojil na něj něco, tak z toho můžu normálně bootovat.
Pokud ti jede disk, tak je alespoň jeden kanál IDE funkční. Pak tedy přepoj CDROM na kanál, kde je systémový disk a instaluj. Já sám mám v podobné situaci použitou redukci USB IDE za cca 250Kč. Ale PCI IDE řadič je také řešením. Mimochodem, nemáš v BIOSu vypnut sekundární kanál IDE?
ty tu redukci mám taky IDE=USB bios sice opodporuje boot z USB ale nepustí mě dál kvuli problému stím řadičem ještě to skusím vypnout veškeré IDE a bootovat z usb
Master-blaster PC :Asus EEE 1005HACPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
V BIOSu musí být zapnuto primárně USB legacy, aby počítač mohl detekovat USB zařízení ještě před startem OS. Příliš nevěřím tvým tvrzením, v každém případě jsi ani pořádně neposal svůj problém s řadičem. Těžko pak radit.
twn já ani pořádně neznám deska a8ne-fm od asus platforma amd 939 a bios phoenix se kterým zřejmě něco bude protže oba ide řadiče na desce nefungujou v biosu se mechaniky zobrazí normálně u primárního u sekundárního řadiče se objeví jenom H u obou mechanik na řadiči ve winech nefungovala mechanika myslel jsem si že to budem winama zformátoval jsem disk druhým kompem a pustil se do instalace vyjela modrá obrazovka která mi řekla že mám skontrolovat řadiče.ROzhodl jsem se flashnout bios jestli to pomuže tak sem chtěl znova nainstalovat winy tak že vypnu ide na desce a připojim to bud usb a nebo pci ata řadičem nainstaluju winy flashnu bios a uvidim co se stane jestli bude deska v haji a nebo jenom bios nemam vtomhle směru žádnou dkušenost proto jedu metodou pokus omyl je to šílené bohužel to z určitýxh důvodů nemůžu svěřit odborníkům