Oprava/utesneni pantu - prosim kutily o radu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Oprava/utesneni pantu - prosim kutily o radu

Příspěvek od karlitos »

Zdravim
Dostal jsem darem :twisted: notebook DeLL C600, sice je to PIII 700 , 256mb RAM , zcela funkcni JENZE : panty vika sou v kyblu :sad:
Tedy lepereceno - neudrzi viko v naklonenem stavu , pokud dam display kolmo k zakladne tak to jde, jenze pak staci parkrat drcnout a viko udela suuuups...BUM na jednu nebo druhou stranu.
Ty panty sou jinak v poradku, neni nikde nic vylomeny nebo ulomeny, jen se asi obehaly , lepereceno obehal levy pantik.
Na to sem prisel kdyz sem to viko rozebral (DeLLy mozna nejsou kdeco , ale zase se daji krasne rozebirat bez poskozeni ) , pravy pantik se hybal mnohem lehceji nez levy a tim padem celou vahu drzel jen pantik pravy.
Panty sou reseny jako valecek na tycce ktra bezi po cele strane vika, ktery je zasazen do duteho valecku -coz je cast spojena se zadni stranou Ntb.
Obrázek
Da se to ze sebe vysunout. Rozebral sem tedy i pravy pant a zjistil, ze v na tech valeccich je napatlane nejake adhezivni svinstvo, ktere zvysovalo treci odpor. Jenze tim jak sem to rozendal od sebe uz je povoleny i pravy pant.

Poradi mi nekdo , cim ty panty utesnit ? Takhle se s tim pracovat neda (dekuju predem za "rady" : podloz display knizkama apod.), skoda to hodit do popelnice jen kvuli takovy ptakovine.

Zkousel sem ty vnitrni valecky pocinovat - a tim zvetsit jejich prumer, jenze zasunutim se ten cin "setre", chvili to jde ztuha, ale dve-tri protoceni a uz to zase jde lehce.Zkousel sem CEYS - lepidlo na srouby jenze to zatuhne , pak kdyz to silou protocim se ta zaschla vrstva utrhne a jde to zase lehce. Mezi vnitrnim a vnejsim valeckem je cca. 0,1-0,05 mm mezera, cokoliv tam zkusim vlozit se mi pri zasunuti valecku do sebe zmuchla a je po parade.
Dik za napady
lolo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolo »

Ja som sa s podobnym problemom stretol u toshiby. Tam bol ten pant zlomeny. Vyriesil som to jednoducho v servise kupil novy pant ten som tam namontoval a uz ide vsetko tak ako ma :roll:
Už to tak bude :-)
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karlitos »

lolo píše:... v servise kupil novy pant ten som tam namontoval a uz ide vsetko tak ako ma :roll:
Ja se dival na nemeckou eBay a tam stoji dvojice pantu treba 40-50€ :o , navic ten Ntb je uz taticek a tak jedine mit znamy v servise jestli jim nezbyl pant treba z display kterej nekdo prolomil ...
No byl bych ochotny dat do toho tak petikilo, max. 600 za oba dva panty. To by musely byt nove. Jinak se to nevyplati.
Gerlach
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerlach »

sice nemám Della, ale teď se mi taky zlomil pant u mého HP Compaq nc 6000 a v servisu si řekli 12000Kč - musí se to koupit s displejem. tak kdyby někdo věděl kde sehnat pant tak bych byl moc vděčen za radu.
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karlitos »

sice nemám Della, ale teď se mi taky zlomil pant u mého HP Compaq nc 6000 a v servisu si řekli 12000Kč - musí se to koupit s displejem. tak kdyby někdo věděl kde sehnat pant tak bych byl moc vděčen za radu.
No ja uz sem to poresil. Koupil sem zanovni display z c610 na nemecke eBay a ten stary tam zase rychle soupnu , jenom bez pantu. Kdyz to trochu vyjde tak nula od nuly pojde.
Tady v CR bych doporucil se podivat treba na Aukro.cz

Jinak jsem se dival i jinde ve svete a volny pant je asi neopravitelna zalezitost. :(
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“