já myslím že na můj starší a možná brzo vymněněný (tak rok) bude stačit ta FX5200. Hlavní abych rozjel v pohode WoW a NFSU2
Hlavně nechci moc utratit. Poraďte Díky
No já právě nevim a pořád se rozhoduju třeba napíše eště někdo.
edit// tak jsem se díval do BIOSU a mám tam AGP Mode a tam je na vyběr jen 1x, 2x, a max. 4x Myslím si že tu grafiku rozjedu ale nevím jak je to s napájením.
Tak jsem hledal na internetu a zjistil že když je grafika do AGP8x tak pojede i v AGP4x je tam nulový rozdíl. Jen jsem nekde četl že někdy hrozí spálení grafiky a přávě i základní desky. Je tahle informace pravdivá nebo je to jen pro uživatele co mají max. AGP2x?? Dík
Rozdíl mezi těmi dvěma kartami GF FX5200 je v tom, že ta grafická karta Gainward má 128 bit paměti, ta Gigabyte jen 64 bitové, tedy je horší. Jinak obě karty by měly běžet ve všech deskách a AGP tedy jak AGP 3.0/2.0/1.0 tedy AGP 8x/4x/2x. Jinak s novější kartou GF 7600GS bych byl opatrný, karta má sice přídavné napájení a tedy odběr z AGP slotu by nebyl zvýšený, ale nemusel by stíhat stávající zdroj počítače. Pokud se týče kompatibility graf, karet AGP a desek tak velice dobré jsou stránky: http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html
Zdravím všechny.. nevím jestli svůj dotázek lokalizuji dobře, ale tohle téma mi přišlo nejbližší.. řeším nákup new GK. Mám AGP slot.. a teď můj dotaz PCIe je prokazatelně rychlejší ale je rozdíl tak velký že je lepší koupit New bord (mám možnost mít jej za lepší peníze) s PCIe a nebo to nemá smysl? Zvažoval jsem nad: http://www.alza.cz/graficka-karta-sapph ... d69835.htm . Když bych šel do new bordu tak mě čeká přeinstalace což se mi moc nechce.. ale když jako zkušení lidé poradíte že ten rozdíl je fakt velký tak do toho půjdu... Díky moc za případné rady a tipy.
Nevím, co tam máš za procesor, asi nějakého obstarožního Athlona nebo Durona, myslím, že v tvém případě bych se nad upgradem, to biš v podstatě novým kompem, vůbec nerozmýšlel. To, co dneska pořídíš za 10 litrů s daní (procesor, motherboard, 2GB RAM, slušná grafika) ti přijde po zkušenostech se stávajícím kompem jako sci-fi.....uvidíš sám.
No mam P3 2,8GHz, RAM 1GB, stávající grafika 128. Ještě jsem zapomněl zmínit že nejsem žádný pařan, ale štve mě, že třeba CollinaMcRay - nech je mu zemně lehká, ani Medal of Honor Air.. a pod - kvůli těm Pixel Shaderum nerozjedu .
P3 2,8GHz nemáš, takový neexistoval. Pokud obrázek v úvodu threadu je z tvého motherboardu, pak je to chipset Via KM400 nebo něco na ten způsob. I kdyby to byl starý Celeron nebo P4, s moderními dual core procesory byť na poloviční frekvenci se nemůže měřit. Koukni, co stojí nejlevnější dvoujádra (kolem litru), 2GB RAM stojí 950 Kč, slušný motherboard pořídíš už kolem 2 litrů a grafiku (aby to mělo smysl a nějakou morální výdrž) dle gusta 3-5 tisíc, však se o tom tady píše dnes a denně všude kolem.
A uvidíš, jak si pak toho MOH Airborne (i jiné) skutečně vychutnáš....
OK, to P3 jsem cucal z paměti neb to z hlavy nevím a jsem ve worku... vím jen, že to je 2,8GHz... Bord v úvodu není můj.. Každopádně závěr: když půjdu do té grafárny (viz výše), tak dle tvého názoru, to nebude blbost, kterou by udělala jen největší Lama, chápu-li tě dobře. A snad výše jemenované gamesy rozjedu aspoň na Medium kvality.. Je tak?