Chlazení GF s G92

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

MAGMA píše:Takze som namontoval Accelero S1 a max spokojnost. Teploty po pretaktovani max 80 stupnov 8)
Ale velmi by som bol rad keby mi niekto uploadol screen s vyznacenymi nap. regulatormi, pretoze ten z prvej stranky mi nejde zobrazit. Sice to ide aj bez pasivkov na nich, ale mam tu par ks a tak by som ich tam dal.
Dik
80stupnu? To mi neprijde jako nejaky zazrak, na jakych frekvencich ti to bezi? Drzeli chladice na pametich? Jinak napetove regulatory uvidis treba tady.

Obrázek

jsou prikryte temi chladici co nemuzu sehnat :-D
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

opravil jsem link v prvním odkazu, už by to mělo fungovat dobře
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

No v mojej malej bedni a navyse na tretine xladica je pricapena zvukova karta zo susedneho PCI slotu a celkovo na chladic fuka jeden 8cm AC fan na 1000 otacok, ktory je dost daleko od chladica. Takze ako som pisal je vysledok nad ocakavania dobry, kedze som sa obaval, ze zvukovka bude muset ist prec.

Pamate moc nedrzali co je ale moja chyba, pretoze som si nevsimol, ze odlakovac co sa mi dostal do ruk neni alkoholovy ale iba daky synteticky, takze skoro vobec neodmastoval. Tak som na pamate pouzil AKASA teplovodivu pasku a s tou to ako tak drzi :) Dnes skusim ako tam drzia po jednom dni a ked nebudu uspokojivo, tak zaobstaram benzinovy cistic a nalepim ich tam znova.

Dik za link na regulatory.

Co sa tyka taktov, tak ide na 700/1700/2000. Viac som este nemal cas otestovat.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
george_gray
Nováček
Nováček

Gigabyte 8800GT v Crysis - teploty

Příspěvek od george_gray »

Byl jsem spokojeným uživatelem této karty, dokonce jsem si liboval, jak ten jednoslotovej chladič dokáže uchladit tak žhavou kartu.Při hraní jsem větrák pouštěl max. na 30%, teploty nikdy nepřesáhly 86-89C.
Když jsem ale pustil Crysis, už to chladič moc nezvládá. Abych udržel teplotu pod 90C (88C), musel jsem zvýšit výkon větráku na 35%, při přetaktování (680/1980) až na 40%.
Máte někdo obdobnou zkušenost v téhle hře?

Dík
Martin_o5
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martin_o5 »

Osadil jsem na svou Zotac GF8800GT chladič AC Silencer NV5 rev3 + pasivky na regulátory podle návodu z těch polských stránek a teplota po OC na 720/1830/2000(C/S/M) je:
IDLE 43C
BURN 66C a pasivky jsou jen vlažné(to jsem sám nečekal)
Hluk je stejný jako předtím v IDLE, sakramentsky klesla teplota chipsetu(z 46 na 40C) a snížly se otáčky ventilátoru zdroje, který se začínal díky teplu foukanému stock chladičem do skříně ozývat(non-OEM Seasonic)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Pasta pod stock chladičem byla opravdu nepěkně dávkovaná :twisted:
Na posledních dvou fotkách jdou vidět jedinné dva konflikty. Chladič nedosedá přesně na paměti(Je holt dělaný pro 6xxx/7xxx řady) a pasiv na regulátorech úplně vlevo jsem musel malinko seřezat(přece nebudu kupovat dvě balení kvůli jednomu malému pasivu a utrácent dalších 130Kč)
Obrázek
Score hodně brzdí CPU, který bohužel za boha nemůžu dostat nad 2,7GHz tak, aby se zároveň Freezer nezačal ozývat :x Ale 3DMarky nehrajem :roll:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no tak v crysis sa vsetky karty takto zahrievaju. 40% je u toho vetraka este stale malo
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

nechces tam dat normalni pastu misto tech pasek?
na jadre je taky paska, nebo klasicka pasta?
nechrane casti pameti netopi?jak je to se stabilitou?

jinak je to super reseni, proti acceleru to vyfukuje teplo ven
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Celkem pěkný řešení a teploty jsou hodně dobré.A jak to ty pasivy hlinikove zvladaji? jsou horke nebo jen vlažné?
Martin_o5
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martin_o5 »

Oba krajní jsou teplé - spíš vlažné.
K těm prostředním si nedostanu, takže jejich teplotu můžu odhadovat pouze podle teploty druhé strany PCB a ty už jsou jak jsem právě zjistil docela horké :x Možná s tím něco udělám.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Tak jsem to pořídil na SLI 88GT a musím říct že fajn NV 5 rev.3

Obrázek

Obrázek
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Martin_o5 píše:ty už jsou jak jsem právě zjistil docela horké :x Možná s tím něco udělám.
jojo já to psal již viz výše (ale můj post dnes v 16:51 se špatně zobrazuje). Připadá mi to že tahle napájecí část je neduh nV, dělala to již řada 7900.
Řešení jednoduchý - nasměrovat samotný fan na 5V a ofukovat nebo i z druhe strany nalepit pasivy a také ofukovat.
Já fiknu náký box co se mě doma válí a přilepím 3M oboustranou páskou pro klid duše (7900GT první kousky právě kvůli tomuto problému dost odcházely).
ntb alzabook/rtx3070
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterch »

Cafte, budem mat tuto grafiku http://www.zive.cz/ShowFullThumbNail.as ... =10043.jpg alebo http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2720 a chcem sa opytat ci bude nutne nalepit nejake pasivy na pamäte, popripade som tu cital, ze treba dokupit nejaku redukciu na znizenie otacok ventaku. Ak ano pasivy, mozu byt tieto http://www.tichepc.sk/produkt/Cooler-Ma ... e-841.html alebo tieto http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM-RHS1-899.html, popripade este tieto http://www.tichepc.sk/produkt/AC-Heatsi ... -2180.html ? Dakujem velmi pekne za odpovede.
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

muzu majitele 8800GT+Accelero S1 pozadat o fotky toho co jste dali na napajeni? nemam tam zatim nic, ale fouka primo na to 120mm vetrak, tak by to snad melo prezit, ne?
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

SagiCZ píše:fotky toho co jste dali na napajeni?
Stačí projet tohle vlákno a najdeš zde odkaz na PL forum kde je dost screenu abys viděl kam patří pasivy na regulátory
http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800G ... skutecznie
ntb alzabook/rtx3070
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

tnema píše:
SagiCZ píše:fotky toho co jste dali na napajeni?
Stačí projet tohle vlákno a najdeš zde odkaz na PL forum kde je dost screenu abys viděl kam patří pasivy na regulátory
http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800G ... skutecznie
diky ti moc. :-D
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Nad tymto Arctic silencerom docela uvazujem na moje gtsky, chcel by som sa opytat ze ci su k nemu pribalene pasivky na pamate/regulatory, a ak ano tak kolko a ake
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
blonďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od blonďa »

xeq píše:Nad tymto Arctic silencerom docela uvazujem na moje gtsky, chcel by som sa opytat ze ci su k nemu pribalene pasivky na pamate/regulatory, a ak ano tak kolko a ake
nejsou, mám to taky tak. pasivy 2x PC-RHS2
CPU:Intel Core i7-3930K, Corsair H110, MB:ASRock X79 Extreme9, RAM:Kingston HyperX Genesis 32GB (8x4GB) DDR3 1600 XMP, GPU:2x MSI LIGHTNING GTX680, HDD:1xOCZ Agility 3 - 120GB, ,1x WD VelociRaptor 300GB, 4x Samsung SpinPoint F4 - 2TB, PSU:Enermax Platimax 1200W, case: LIAN LI PC-A77F
PeRi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeRi »

Moje riesenie: Klasika AC Accelero S1 +2*12cm fan :)
Takty: 710/1720/2050
Teplota: Idle 35C, Burn: Max. 42C (cca 2hod Crysis)
Naposledy upravil(a) PeRi dne úte 15. led 2008, 17:09, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Athlon X2 4000+@ 3000Mhz | Cooler: Noctua NH-U12P| MoBo: ASUS M2N Sli Deluxe | RAM: Kingston 2*1GB@1000Mhz | GK: ASUS EN 8800GT 512MB @ 735/1760/2050+AC Accelero S1| PSU: Corsair VX 550W+ Noctua NF-P12
Steven.91
Nováček
Nováček

Příspěvek od Steven.91 »

Lidi , čím jste vyřešily úchyt toho 120mm fanu na accelera ? Budou stačit drátky ? A pak mě zajímá jestli je opravdu nutné chladit ty paměti ?

Obrázek

Mám k tomu osm pasivek a jeden v celku ... budu ho muset upravovat nebo koupit další ? porotože jinak to na všechny nevyjde...
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

Steven.91 píše:Lidi , čím jste vyřešily úchyt toho 120mm fanu na accelera ? Budou stačit drátky ? A pak mě zajímá jestli je opravdu nutné chladit ty paměti ?

Obrázek

Mám k tomu osm pasivek a jeden v celku ... budu ho muset upravovat nebo koupit další ? porotože jinak to na všechny nevyjde...
uchyt fanu vyres draty... doporucuju trochu pevnejsi, pameti je tam 8 bloku.. mas 8 heatsinku.. nevim co resis... to na co koukas jsou obvody napajeni, to by melo byt taky chlazene, ale neni to uplne nutne.. Nedavej ten fan doprostred, ale dej ho na tu stranu kde budes mit napajeni, aby foukal primo na nej.

btw.. ten chladic vcelku co mas u accelera nemas jak pouzit, jedine rozrezat :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“