Problém s nastavením kontrastu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Alimon
Nováček
Nováček

Problém s nastavením kontrastu

Příspěvek od Alimon »

Zdravím všechny. Koupil jsem si monitor LG L1954TQ s dynamickým kontrastem 5000:1 a hned po zapnutí jsem si všiml, že s obrazem není něco v pořádku, je přesvětlený a příliš kontrastní. Proto jsem spustil Eizo monitor test a zjistil jsem, že můj monitor nezobrazuje první odstíny šedé. Samozřejmě že jsem se snažil vyladit kontrast jak v menu monitoru tak v programu forteManager (který byl v balení) ale neúspěšně. Ve forteManager můžu měnit kontrast, gama a světlost jak chci ale stále nevidím dva odstíny ze tří (!). Něco s tím kontrastem bude protože i program na úpravu grafiky Adobe Photoshop hlásí, že je můj monitor je špatně nakonfigurovaný.
Doufám, že tenhle typ lcd už takový není od výroby. Nevíte někdo jak ten display vyladit? Budu vděčný za každý příspěvek.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Je to TN panel, nevhodný na grafiku. Měl jsi koupit LCD jiné technologie (S-IPS, MVA...).

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=47
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Slawall
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slawall »

Přesně tak, nejspíše to bude tím, že je to TN, takže nemůžeš chtít po monitoru TN aby zvládal EIZO test :-D
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Kontrast by mel jit menit pouze s vypnoutou funkci dynamickeho kontrastu.
Muj monitor Samsung 2032BW (z meho pohledu) prosel timto testem s vyjimkou barevneho prechodu (u zlute jsem videl prouzky) a jeste s vyjimkou toho barevneho odliseni ctverce od pozadi (asi mam trosku prehnany jas, ale mne to tak vyhovuje).
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“