Co je lepší 64bit nebo 32bit

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
fps
Začátečník
Začátečník

Co je lepší 64bit nebo 32bit

Příspěvek od fps »

co je lepší 64bit nebo 32bit jak operační sistem tak procesor (hlavně mi jde o hry) jde 64bit operační sistem na 32bit procesor asi je lepší 64bit ale dokážete někdo napsat o kolik procen to je a nebo jaký to má vliv na výkon ramm či grafiky
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Na 64bit systému je horší kompaktibilita s hrama (ale jsou na to patche), takže na hry 32bit windows zatím a cpu dneska snad ani jiný než 64bit kromě nějakých lowend neprodávaj
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jak psal owoce. dale 64bit os a aplikace maji diky sve povaze vyssi naroky na pamet a tim i trosicku i na propustnost systemu. dnes se jeste 64bit os v podobe vist nebo xp nevyplati. u linuxu je situace jina, jelikoz 99% aplikaci je udelana jak pro 32 tak 64bit systemy nativne :)
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Sorry za OT ,ale system se pise s tvrdym :) ... :wink: Co sem slysel ,tak u 64bit Vistach behaj hry o neco lepe a muzes osadit vic jak 3.5Gb ram ,ale POZOR ! Na hry od Valve pokud mas vice jak 2Gb ram a vista 64bit tak ty hry nejdou ..Pisou chybu prave s ram .. :cry:
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

GaGy píše:Sorry za OT ,ale system se pise s tvrdym :) ... :wink: Co sem slysel ,tak u 64bit Vistach behaj hry o neco lepe a muzes osadit vic jak 3.5Gb ram ,ale POZOR ! Na hry od Valve pokud mas vice jak 2Gb ram a vista 64bit tak ty hry nejdou ..Pisou chybu prave s ram .. :cry:
Ach jaj, prestan uz s tym. Ak niekto pouzivat warez, tak je to jeho problem. Ale netvrd, ze hry od Valve nejdu - mam ti spravit screenshoty na mojej Viste Home Premium 64-bit so 6GB RAM, na ktorej mi bez problemov bezia HL1, HL1:Source a HL2, TF2 atd ?
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Po nahrani nejakeho patche mozna jo ,ale pochybuji ze bude patch i na CS 1.5 kterej hraju :wink:

Samozrejme pokud mi poradis budu rad :wink:
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tento problém s 64bit + 4GB RAM a viac sa týka len Counter Strike, ostatné hry od Valve idú OK ...
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

barco píše:Tento problém s 64bit + 4GB RAM a viac sa týka len Counter Strike, ostatné hry od Valve idú OK ...
Skor len CS 1.5 (a mozno 1.6, neviem, nemam ich kupene). CS:S samozrejme funguje bez problemov.
fps
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fps »

nehádejte se tady o něčem co jsem se neptal rači chci znát váš názor na to co jsem se ptal zda 64bit nebo 32bit jak CPU či OS
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Nové procesory jsou všechny 64bit, takže tady není co řešit.
A jaký koupit systém? K novému počítači jedině 64bit. Při dnešních cenách ram není problém kupit 4G a víc, pokud 4G nepotřebujete hned, dá se předpokládet že za půl roku bude situace jíná a pak přece nebudu kupovat novej systém. Navíc pro Vistu64-bit už u nového hardware nejsou problémy ani s ovladači. Takže k novému pc patří jednoznačně Vista64-bit (teda pokud nepoužíváte nějaké archaitské externí zařízení, které nejde modernizovat).
Tohle samozřejmně beru z pohledu běžného domácího uživatele, kterých je tomhle fóru většina, ve firmě bude situace jiná.
Jen další blázen, v bláznivém království.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Pokud bych dnes "kupoval" OS tak jedině Vistu 64 ta má do budoucna větší perspektivu než XP a co se týče her tak i ty nejnovější byly vyvýjeny na XP proto ty broblémy na Vistě do budoucna se to určitě zlepší!
edit: Na pamět je náročnejší než XP ale mnohem lépe s ní umí hospodařit.
Naposledy upravil(a) kesi dne ned 13. led 2008, 17:23, celkem upraveno 1 x.
fejk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fejk »

mno me na Vistach chodi i CS 1.5, ale musis ji mit ve steamu a je to OK, jinak stejne jedu na XP zatim je to lepsi volba, uvidime co prinese SP 1
PC nemuze za to, ze jsem tlustej... Mam na to papir od doktora.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fejk píše:...jinak stejne jedu na XP zatim je to lepsi volba, uvidime co prinese SP 1
Tak to by mě zajímalo proč je XP lepší volba, hlavně zvhledem k tvému počítači?
A jaká vlastnost je u Vista tak špatná že čekáš co přinese SP1?
Prosím konkrétní odpověď , ne žádné obecné tlachání.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

ja teda vzal windows vista 32 bit,četl sem že pokud nevim na co to využiju,tak mám vzít 32bit a ne 64bit,asi tak no,ale snad sem tím neudelal nejakou chybu
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Raoul Duke píše:
fejk píše:...jinak stejne jedu na XP zatim je to lepsi volba, uvidime co prinese SP 1
Tak to by mě zajímalo proč je XP lepší volba, hlavně zvhledem k tvému počítači?
měl jsem doteď Vista x64 a Vista 32 bit, , Visty X64 mi přišly super , jelo mi na nich všechno (crysis, bioshock, cs 1.6), občas nějaký pohledání ovladače, ale sou fajn.30dní uplynulo, tak sem hodil visty 32bit, ale mi na vistách štvou takový ty malichernosti, jako mi QIP občas napíše Language file corrupted a takový ptákoviny na XP nikdy neřešim.

Visty 32 bit sem měl už zadělaný (3 různý desky, 3 různý procáky), trak sem pro jistotu při testech nainstaloval svoje xpčka a zatím nemám problém...Ale já si reinstaluju cca každý 2 měsíce, takže mi to je fuk...
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

šups s tím do OS, tohle nemá s intelem ani zbla společného
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

owoce píše:...ale mi na vistách štvou takový ty malichernosti, jako mi QIP občas napíše Language file corrupted a takový ptákoviny na XP nikdy neřešim...
Pár takovejch drobností se určitě najde, ale není problém najít vhodné alternativy. A kdo Vistu nějakej čas používá uzná že těch pár minut s hledáním alternativ/novejch verzí programů se vyplatí.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

owoce píše:
Raoul Duke píše: Tak to by mě zajímalo proč je XP lepší volba, hlavně zvhledem k tvému počítači?
měl jsem doteď Vista x64 a Vista 32 bit, , Visty X64 mi přišly super , jelo mi na nich všechno (crysis, bioshock, cs 1.6), občas nějaký pohledání ovladače, ale sou fajn.30dní uplynulo, tak sem hodil visty 32bit, ale mi na vistách štvou takový ty malichernosti, jako mi QIP občas napíše Language file corrupted a takový ptákoviny na XP nikdy neřešim.

Visty 32 bit sem měl už zadělaný (3 různý desky, 3 různý procáky), trak sem pro jistotu při testech nainstaloval svoje xpčka a zatím nemám problém...Ale já si reinstaluju cca každý 2 měsíce, takže mi to je fuk...
to s tim qipem se mi stavalo i na XP
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

problemy se 64bit verzi win maji lide zafixovany kuli winXP pro 64, ktere byly/jsou proste hrozny,ale visty 64 jsou vpohode
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“