Asus Xonar D2/PM vs M-audio revolution 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
hansel
Nováček
Nováček

Asus Xonar D2/PM vs M-audio revolution 5.1

Příspěvek od hansel »

Cuz lidi mam dotaz ohledne zvukove strance techto 2 karet ,Kterou byste mi doporucovali (na cenu nekoukam) prevazne na filmy a hudbu.
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

auzentech prelude x-fi(jenom pokud chces parit hry s EAX), auzentech x-meridian, Audiotrak prodigy HD2, EMU 0404 usb, EMU 1212m , rek bych, ze zvukove lepsi volby nez tebou zminovany karty, navic kdyz na cenu nehledis...
NeverMind
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeverMind »

jestli vybíráš jenom z těchhle dvou tak ber ten Asus Xonar D2/PM ... TADY máš recenzi.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

XONAR neumi poradne EAX bacha na to
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 9&Itemid=1
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Stratos píše:XONAR neumi poradne EAX bacha na to
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 9&Itemid=1

To mu může bejt jedno, pokud to má na filmy a hudbu.

Já jsem Xonar koupil do HTPC a jsem spokojený. Mám jej propojen optikou do receiveru a kvalita zvuku se zdá být bezchybná. Navíc umí DD a DTS vytvořit z čehokoliv.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

cormack píše: Já jsem Xonar koupil do HTPC a jsem spokojený. Mám jej propojen optikou do receiveru a kvalita zvuku se zdá být bezchybná. Navíc umí DD a DTS vytvořit z čehokoliv.
jen bych tam doplnil "kvalita zvuku receiveru se zdá být bezchybná", aby to nebylo zavadejici.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

prd píše:
cormack píše: Já jsem Xonar koupil do HTPC a jsem spokojený. Mám jej propojen optikou do receiveru a kvalita zvuku se zdá být bezchybná. Navíc umí DD a DTS vytvořit z čehokoliv.
jen bych tam doplnil "kvalita zvuku receiveru se zdá být bezchybná", aby to nebylo zavadejici.
Spíš kvalita zvuku ze zvukovky zesílená přes receiver se zdá být bezchybná.

Ta zvukovka je fakt super. Podívejte se někam na review. Tuším, že v Computeru vyšla pěkná recenze, přečtěte si ji.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

cormack píše:
prd píše: jen bych tam doplnil "kvalita zvuku receiveru se zdá být bezchybná", aby to nebylo zavadejici.
Spíš kvalita zvuku ze zvukovky zesílená přes receiver se zdá být bezchybná.

Ta zvukovka je fakt super. Podívejte se někam na review. Tuším, že v Computeru vyšla pěkná recenze, přečtěte si ji.
noooo tak vzhledem k tomu, ze zvuk do toho receveiru posilas pres digital, tak imho nepoznas rozdil mezi integrovanou zvukovkou a xonarem, jen u xonaru bude asi nizsi jittering.

Jeste jednou: dobrej zvuk ma receiver nikoliv zvukovka, pac az v nem se meni signal z digitalu na analog, a prave kvalita analogovy casti sestavy ma nejvetsi vliv na kvalitu zvuku.
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

Je nějakej rozdíl (zvukovej) mezi Xonar D2, Xonar D2/PM a Xonar D2X ?

D2X je PCIe
D2 a D2/PM jsou PCI

jinak asi úplně stejný karty ale co je ta "PM" verze ? :?
*Intel Pentium E8400@4GHz*Thermalright Ultra-120 eXtreme*ASUS Maximus Formula X38*Gigabite GTX560 OC 1GB*Patriot 4GB@888MHz 5-5-5-15*WD6400AAKS+Samsung F3*ASUS Xonar D2*GIGABYTE 3D Mars Black*Corsair HX620*Altec Lansing PT6021*Logitech MX518 + G25*NEC 22WMGX 22"*
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

To PRD:

počkej, to chceš říct, že zvukovka za 4 litry má stejnou úroveň na digitálním výstupu jako šváb na desce?

Nebo je dig. výstup blbej a je nutno použít analogový?

Já myslel, že právě digitál s PCM signálem je ten nejlepší pro zesilovací zařízení.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

cormack píše:To PRD:

počkej, to chceš říct, že zvukovka za 4 litry má stejnou úroveň na digitálním výstupu jako šváb na desce?

Nebo je dig. výstup blbej a je nutno použít analogový?

Já myslel, že právě digitál s PCM signálem je ten nejlepší pro zesilovací zařízení.
Radsi bych to ved pres kabel nez optiku. Nejspis na takovyhle karte bude nizsi jittering(http://www.positive-feedback.com/Issue22/nugent.htm) nez na integrovany zvukovce, ale imho v tom na normalni aparature nepoznas rozdil, takze 4000 splachnuty tatam.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

To PRD:

To je sice pěkný, ale zkoušel jsem to zapojit analogově a na mém receiveru mi pak nejde DD a DTS. Zvukovka mu dává sice 5.1, ale všechny její výhody konverze zvuku jsou disablovaný. Protože v Options zvukovky lze pracovat s DD a DTS (od 44-196MHz) pouze skrze SPDIF. Takže BABO RAĎ.

Nemyslím si však, že těch 4000,- jsou spláchnutý Pokud to porovnám s integr. zvuk. na desce, má nižší odstup signálu, hraje méně výškově a basově a více potichu. Nevím, jestli je to SW nebo HW, ale je to tak.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

To je sice pěkný, ale zkoušel jsem to zapojit analogově a na mém receiveru mi pak nejde DD a DTS. Zvukovka mu dává sice 5.1, ale všechny její výhody konverze zvuku jsou disablovaný. Protože v Options zvukovky lze pracovat s DD a DTS (od 44-196MHz) pouze skrze SPDIF. Takže BABO RAĎ.
myslel sem dratem, ale digitalne, ale pokud to ma digitalni vystup jen pres optiku tak neni co resit.
Nemyslím si však, že těch 4000,- jsou spláchnutý Pokud to porovnám s integr. zvuk. na desce, má nižší odstup signálu, hraje méně výškově a basově a více potichu. Nevím, jestli je to SW nebo HW, ale je to tak.
Tohle jsou parametry analogovy casti.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

aha,
výstup má optickej, ale tak, že má redukci z tos koax na optiku. Je přiložena v příslušenství.
Pokud je to s tou kvalitou tak jak píšeš, pak se divím, proč se vůbec tyto zvukovky prodávaj. Podle uváděných parametrů by měly být relativně kvalitní.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

cormack píše:aha,
výstup má optickej, ale tak, že má redukci z tos koax na optiku. Je přiložena v příslušenství.
Pokud je to s tou kvalitou tak jak píšeš, pak se divím, proč se vůbec tyto zvukovky prodávaj. Podle uváděných parametrů by měly být relativně kvalitní.
Podle me ne kazdej ma externi DAC, aby obesel slabej analogovej vystup z int. zvukovky, proto si koupi kvalitnejsi alternativu, trebas Xonar.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

cormack píše: To mu může bejt jedno, pokud to má na filmy a hudbu.

Já jsem Xonar koupil do HTPC a jsem spokojený. Mám jej propojen optikou do receiveru a kvalita zvuku se zdá být bezchybná. Navíc umí DD a DTS vytvořit z čehokoliv.
Toto sa mi naozaj zapacilo, citujem: "navíc umí DD a DTS vytvořit z čehokoliv" :roll:
To je viac ako usmevne, pretoze ak aj dokaze posielat do receiveru pri prehravani stereo signalu "DD5.1" tak to nieje plnohodnotny DD5.1, to nieje mozne, zvuk by musel byt tak nahrany v studiu, aby to bolo naozaj prave DD, alebo DTS, zvukovka Ti zo sterea, alebo mona, neurobi DD ani DTS a nejake konvertovanie je o nicom, dojem moze byt OK, ale to je asi tak vsetko :wink:

PS: Osobne by som odporucil s tychto dvoch kariet tu M-Audio, ten ASUS je sice pekny pokus, ale za vela nestoji, M-AUDIO bude urcite lepsia volba, ma velmi kvalitne vystupy.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

To Streethawk:

O tom DD a DTS to bylo myšleno takhle (citace z propagačního materiálu):

Xonar D2 také naplněn mnoha zvukovými technologiemi Dolby a DTS, aby tak poskytoval vynikající zážitky a pobavení. Ty zahrnují Dolby Digital Live, který převádí PC nebo ozvučení her v reálném času na Dolby Digital; Dolby Headphone, jež vytváří zážitek prostorového ozvučení médií s použitím soupravy sluchátek; Dolby Virtual Speaker podávající vzrušující poslechový dojem z prostorového ozvučení ze stereo reproduktorů a Dolby Pro Logic II, který vytváří až osmikanálové prostorové ozvučení z 5.1 zdrojů jakož i DTS Interactive určený pro kódování AC-3 v reálném čase.

Všechno jsem zkoušel a zdá se, že to pracuje dobře. Rozhodně, obyčejná integrov. zvukovka by toho docílila rovněž, že?

Jinak, nejsem hlupák, který předpokládá, že z mizernýho signálu tato zvukovka vyrobí excelentní DTS zvuk.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

cormack píše:To Streethawk:

O tom DD a DTS to bylo myšleno takhle (citace z propagačního materiálu):

Xonar D2 také naplněn mnoha zvukovými technologiemi Dolby a DTS, aby tak poskytoval vynikající zážitky a pobavení. Ty zahrnují Dolby Digital Live, který převádí PC nebo ozvučení her v reálném času na Dolby Digital; Dolby Headphone, jež vytváří zážitek prostorového ozvučení médií s použitím soupravy sluchátek; Dolby Virtual Speaker podávající vzrušující poslechový dojem z prostorového ozvučení ze stereo reproduktorů a Dolby Pro Logic II, který vytváří až osmikanálové prostorové ozvučení z 5.1 zdrojů jakož i DTS Interactive určený pro kódování AC-3 v reálném čase.

Všechno jsem zkoušel a zdá se, že to pracuje dobře. Rozhodně, obyčejná integrov. zvukovka by toho docílila rovněž, že?

Jinak, nejsem hlupák, který předpokládá, že z mizernýho signálu tato zvukovka vyrobí excelentní DTS zvuk.
Neslo mi o to, ci je, alebo nieje v tomto pripade exceletny, ide o to, ze s obycajneho mono, alebo stereo signalu neurobis nijako DD ani DTS, je to len take "5.1 stereo", alebo inak povedane Dolby Surround, nic viac, o plnohodnotnom DD5.1 alebo nebodaj DTS nemoze byt rec !
A je jedno ci je ten signal mizerny, alebo perfektne kvalitny (stereo, mono), proste to nikdy nebude DD5.1, DTS. To, ze to hra zo vsetkych repro, este neznamena, ze to tak je

PS: Nikto netvrdi, ze si hlupak, len som sa nad tym pousmial, nebrat osobne kamarat :wink: :)
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Zdravím,
jaký je Váš názor na novou ZK ASUS Xonar DX?
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

asi se hodí vědět, že M-Audio vydalo snad po 4 letech nové ovladače pro Revo 5.1 pod XP (a i Visty 32b), bohužel nemám po ruce mikrofon, abych otestoval, jestli jsou opravené známé problémy.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“