Wifi + Vista + WPA

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Wifi + Vista + WPA

Příspěvek od off »

Cau
Mám takovej drobnej :roll: problém. Asi měsíc mám vistu na NTB a nemůžu se přes wifi připojit k AP (3com ADSL wireless router). Problém spočívá v zabezpečení přes WPA v AP. Pokud nastavím zabezpečení na AP na WEP tak všechno funguje bez problémů. Na druhé AP (ovislink 5460) funguje bez problému. Ve škole se taky připojim bez sebemenších problémů (přes radius). Druhý NTB (T43 s XPckama) se připojí na 3com taky normálně. Prostě všechno funguje jak má až na kombinaci 3com+WPA+Vista :lol: .
Zkoušel jsem už všechno možné od updatu firmware, přes různá nastavní až po konfiguraci wifi přes integrovaný ovladač Vist :blee: a nic nepomáhá.
Takže by mě zajímalo jestli někdo neměl podobné problémy, nabo nemá nějaké nápady co s tím :wink: . Dik za každou dobrou radu.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pokud ti to takto nejde, tak bych hadal, ze ovladac tve bezdratove sitovky v notebooku ma proste problem se pripojovat na ten tvuj 3Com.
Takze resenim je:
A) zkusit najit aktualizovany ovladac tve sitovky
B) poridit si jinou sitovku
C) downgradovat na XP
Toshiba Tecra A6
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Bajgy píše:...
To mě je v celku jasné že to bude nejspíš ovladač versus 3com. I kyž si zas říkám že 3com není nějakej no-name a IBM určitě počítá s jejich produkty.
Teď k tvým možnostem:
A)Ovladač mám nejnovější stažený z IBM update.
B)To radši kdyz nebude jiny řešení koupim novej AP
C)Taky jsem o tom uvažoval, ale je to nadlouho, visty mam legálně k NTB a navíc se mi některé funkce vist dost líběj.
Jinak díky aspoň za nějaké nápady. :up:
kubisz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubisz »

dobry den,

vyresil jste Vas problem s nemoznosti se pripojit pri pouziti sifrovani WPA? hledal sem reseni a sam sem prisel na to, ze je asi chyba ve vistach a ze do vydani SP1 to proste nepujde :-( jedno z reseni je vypnout multicast, druhe je uprava registru, treti je prepnuti na WPA2, ctvrte vymenit router...ach jo...diky,

kuba
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Bohužel nevyřešil. Do teď mě to ser... :evil: . O výměně routeru jsem přemejšlel ale zase měnit jinak výborně fungující 3Com za něco jiného se mi nechce (a navíc už dýl přemejšlim o celkový přestavbě sítě, ovšem to s mnohem vyššímy náklady :oops: ). Přepnutí na WPA2 nepřicází v ůvahu (router ji neumí). Úprava registrů by mě zajímala, takže jestli můžete poskytnout nějaké info, tak budu moc rád. Vypnout multicast jsem nezkoušel takže to zkusím až budu mít čas a uvidím.
Jinak jsem se s podobným problémem setkal teď u přibuzného, který si pořídil nový NTB s vistama, ale přeinstaloval na něj XP a taky se nepřipojil do sítě s WPA, nakonec jsem změnil zabezpečení na WEP (má to doma, takže o bezpečnost tak nejde) a vše šlape bez problémů.
kubisz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubisz »

ta uprava registru je trebas na hulanwebu, ted ji nemam u sebe, ale tam staci hledat...na XP by to opravdu melo byt spatnou sitovkou (ovladace), tam se problem nevyskytuje...jeste jeden clovek tvrdil, ze se mu povedlo nainstalovat do vist ovladace z XP a na ty to pak rozjel, ale to se mi taky nepovedlo :-( mate ve vistach rozjety ten management od intelu (co byl na XP), nebo je nutne vyuzivat pouze ovladaci panel win??? diky
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Na hulanwebu jsem nic nenašel takže jestli můžeš dát link budu moc rád. Ostatní pokusy taky nepomohly. :oops: Jinak já používám utilitu od IBM, ale nejde to ani s ovládacím panelem wifiny z vist.

edit. uprava chyb
kubisz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubisz »

visty sly do kytek, takze ten link tedka porad nemam u sebe, ale nezapomnle sem na Vas a poslu hned, jakmile to najdu...asi zitra...
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Zrovna jsem ten problém s nefunkční WiFi taky řešil ... je potřeba použít ovladač WiFi karty pro WinXP, pak už vše funguje. :wink:
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
kubisz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubisz »

jenze pry jak na ktere karte a na kterym pocitaci :-(
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Downgrade

Příspěvek od LiveBomb »

Downgrade z Vista Business a Ultimate na XP Pro je zcela legalni. Staci pri aktivaci WIn XP zavolat na MS linku a sdelit, ze provadite downgrade. Pote probehne aktivace....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Downgrade

Příspěvek od off »

LiveBomb píše:Downgrade z Vista Business a Ultimate na XP Pro je zcela legalni. Staci pri aktivaci WIn XP zavolat na MS linku a sdelit, ze provadite downgrade. Pote probehne aktivace....
Skutečně nebudu downgradovat (s vistama jsem hodně spokojen) a navíc v době kdy jsem to řešil tato možnost nebyla (teď je taky dost omezená a není to nic jednoduchého, ba vůbec pohodleného :wink: ).
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Downgrade se tahne uz od pocatku ... myslim uz od 2000. Jeden hovor neni nic sloziteho.

Ja Vistu pouzivam z nutnosti.... 8 GB Ram... x64 bit verze. Pokud by byli x64 XP CZ vratim se hned....

Takovych veci co tam poradne nefunguje :-) Brrr
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

LiveBomb píše:...
Nebudeme tu řešit proč jsem s vistou spokojenej a ty ne. To není účelem tohoto theadru. O možnosti downgradu jsem dřív nevěděl a jak už jsem už několikrat napsal tak by to stejně pro mě nic neřešilo.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak ti hold nepojede Wi-Fi :-)
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

LiveBomb píše:Tak ti hold nepojede Wi-Fi :-)
Mě WIFI nejede jen na 3com routeru, jinak doma přes Ovislink (WPA) i ve škole přes Cisco a radius server to funguje uplně báječně.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Zalezi na sifrovani...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“