nezobrazování disku po reinstalaci

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tonik25
Nováček
Nováček

nezobrazování disku po reinstalaci

Příspěvek od Tonik25 »

Zdravim, pavděpodobně tu již něco podobného bylo, ale co jsem našel tak jsem moc nepochopil:oops:....
Takže....než sem došel k názoru že prostě windows reinstalovat musim, tak jsem si nainstaloval na svůj druhý disk i Ubuntu Linux. Vše šlapalo jak mělo tak sem si řekl že po reinstalu woken by to zlobit nemělo.... Tak jsem normálně reinstaloval xpčka na čerstvě zformátovaný disk. Vše bylo vpořádku systém normálně najel a tak sem si chtěl obnovit zálohu z druhého disku ale z hrůzou sem zjistil že ani jedna partition z druhého disku tam není. BIOS jí normálně pozná ale prostě najede jenom disk s xpčkama, zkoušel jsem power quest partition magic jestli náhodou ten disk např neuvidí, že bych ho v nejhorším celý smazal, ale ani on ho neviděl...Zkoušel jsem eště nějaké utility ale nic.... Proto to zkoušim tady a věřim že mi pomůžete.
PC vnitřnosti:
základní deska MSI K8M Neo-V/K8T Neo-V
funkční HDD je od samsunga a je připojeno normálně přes "široký" konektor
nefunkční HDD je WDC WD2500KS 250GB a je připojen přes SATA1
procesor atd snad dodávat nemusím, kdyby ale stejně tak se ozvětě :wink:.

Děkuji za případnou pomoc :roll: :roll:
Tonik25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tonik25 »

ha vyřešeno :) stálo mne to snad všechny nervy ale je to doma :)

postup kdyby měl někdo podobný problém:

1. musel jsem přes live cd odstranit linuxy :(
2. nastavit v biosu řadič z RAID na SATA
3. reinstalovat to

než sem na tohle přišel tak to bylo 5 kompletních reinstalů windowsů :x :lol: :lol:
Richo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Richo »

Zdravím.

Prosím Tě můžeš mi poradit, kde se v Biosu na desce K8M Neo-V přepíná řadič z RAID na SATA? Chtěl jsem kolegovi zapojit SATA disk Hitachi 160 GB a BIOS ho vůbec nenašel. Dík
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“