problem s sata hdd

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Breyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem s sata hdd

Příspěvek od Breyn »

Cau sehnal jsem si segate baracuda 80GB sata problém je v tom že ho instalačka Xpček nevydí (v biosü jde vydět).
Na HDD jsou napsány dva návody.

1) nabootovat přes startovací disketu a spustit FDISK a napártovat
2) ze staránek www.segate.com stáhnout DiskWizard a vytvořit disketu s ovlačem na HDD

Jenže ani jedna metoda u mně neprošla fdisk píše (nenalezen Hdd)
a stažený DiskWizard nejde spustit... :sad:
Takže pls co teď mám dělat? thx :)
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

najdi si ovladace na radic desky nebo prepni v biosu na "native sata" nebo podobne

//pardon, chybka se sem tam objevi - byva to neco jako "sata native ide mode", a pod... jinak staci si to zadat do hledani v "pevne disky" a hned budes mit hodne temat podobnych tomuhle
Naposledy upravil(a) HacIPex dne stř 16. led 2008, 15:45, celkem upraveno 1 x.
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

Při instalaci win hned na začátku zmáčkni F6 (dole k tomu uvidíš pokyn) a pak nahraj ovladače SATA řadiče z diskety. Nebo si je pomocí nLite přidej přímo do instalačky Win. Případně přepni řadič do IDE módu (přesně naopak než radí ten nade mnou, v native SATA módu právě disk Win nenajdou!!) ale pak přijdeš o věco jako NCQ, podporu pro eSATA disky a další.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“