Problém s vypalováním DRW ASUS 1418BLT
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Turek83
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém s vypalováním DRW ASUS 1418BLT
Zdravím všechny,
před nedávnem jsem koupil ASUS DRW-1814BLT OEM,při vypalování DVD média čekám necelou hodinu.Při testu rychlosti čtení mi mechanika jede asi 2x.Vypalování je to samé.Uz mi to spatne vypaluje i DVD
Mám nejnovější firmware,bios,zkoušel jsem znovu přeinstalovat NERO,odinstalovat virt.disky,DVD + a - a vyměnil datový kabel.BIOS mám nejnovější update.
Mám základní desku ASUS A7v600-x kde je SATA(150) ,harddisk mám SATA Seagate Barracuda 80Gb.Měl jsem už dříve problémy se základní deskou při instalaci Windows XP,problém byl vyřešen nahráním nových SATA ovladačů.Poraďte prosím,třeba jste se setkali se stejným problémem.Chci přeinstalovat XP,ale jak když DVD nenabootuju ,protože mám už SATA HD.
Jediná věc co mě napadá,tak jumpery na te vypalovačce.Mam to bez papiru,tak ani nevim jak ktery Jumper dat a nikde jsem to nenasel.
předem Děkuji
před nedávnem jsem koupil ASUS DRW-1814BLT OEM,při vypalování DVD média čekám necelou hodinu.Při testu rychlosti čtení mi mechanika jede asi 2x.Vypalování je to samé.Uz mi to spatne vypaluje i DVD
Mám nejnovější firmware,bios,zkoušel jsem znovu přeinstalovat NERO,odinstalovat virt.disky,DVD + a - a vyměnil datový kabel.BIOS mám nejnovější update.
Mám základní desku ASUS A7v600-x kde je SATA(150) ,harddisk mám SATA Seagate Barracuda 80Gb.Měl jsem už dříve problémy se základní deskou při instalaci Windows XP,problém byl vyřešen nahráním nových SATA ovladačů.Poraďte prosím,třeba jste se setkali se stejným problémem.Chci přeinstalovat XP,ale jak když DVD nenabootuju ,protože mám už SATA HD.
Jediná věc co mě napadá,tak jumpery na te vypalovačce.Mam to bez papiru,tak ani nevim jak ktery Jumper dat a nikde jsem to nenasel.
předem Děkuji
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
SATA mechanika nemá žádné jumpery protože je vždy sama na kabelu a tak se nerozděluje na master a slave.
Nechápu proč by DVD mechanika nenabotovala když tam je SATA HDD.
Jediné co mě napadá z hlediska problémů s tou vypalovačkou je odinstalovat současné ovladače řadiče disků a nechat tam Windows nahrát svoje od Microsoftu. Tohle pomáhalo třeba u NForce 4 chipsetů ale tohle je postatně starší deska s nenativním sata řadičem (přídavný řadič), takže těžko říc zda to takto poběží.
Nechápu proč by DVD mechanika nenabotovala když tam je SATA HDD.
Jediné co mě napadá z hlediska problémů s tou vypalovačkou je odinstalovat současné ovladače řadiče disků a nechat tam Windows nahrát svoje od Microsoftu. Tohle pomáhalo třeba u NForce 4 chipsetů ale tohle je postatně starší deska s nenativním sata řadičem (přídavný řadič), takže těžko říc zda to takto poběží.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- Turek83
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zkoušel vymazat ovladače,ale to nepomáhá.V biosu bohužel nejde vybrat SATA HD a SATA DVD je tam akorát SCSI / others SATA......,ale to tam mám standartně,jinak by se mi nenahrál OS.Na mechanice jsou piny na jumpery.Na to jsem se ptal proto,že ta mechanika je kompaktibilní SATA 1 a SATA 2 a já mám 1 .Tak jestli tam nemusím dát jumper.Bohuzel nevim kde,protože tam nahoře není žádný popis.Ale u těch pinů je pod tím vyraženo
něco jako AL a A5 - R1 . to nechápu.
něco jako AL a A5 - R1 . to nechápu.
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty piny jsou servisní a nejsou určeny pro žádné jumpery a nic se s nima nenastavuje, SATA mechaniky jsou standartě SATA I a bohatě jim to stačí.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
- glu
- Začátečník

-
Taky mam tuhle mechaniku, sice ne OEM, ale jinak tu samou. Nekolik mesicu jsem resil problem s vypalovanim audio cd, jinak bylo vsechno funkcni. Taky jsem aktualizoval firmware, bios desky, zkousel jiny kabely atd. a nakonec to bylo v sata ovladaci. Byt tebou, tak bych si na strankach vyrobce desky nasel posledni vydany sata ovladac. Jinak pokud to nepomuze a nemas aktualizovany system vsema zaplatama, tak si ho aktualizuj, nekde jsem cetl, ze nedavno vysla zaplata na problemy se sata vypalovackama. Taky jsem nekde cetl pri prolejzani for, ze se vubec nedoporucujou sata vypalovacky na starsi desky s nenativnim sata radicem, takze ti mozna nezbude nic jinyho nez ji reklamovat a vzit si ide vypalovacku. Jeste se podivej na czechcomputer, je tam dlouha diskuze u tyhle vypalovacky (ne OEM), treba je tam nekdo s podobnym problemem a vyresil to.
- Turek83
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky,je to dobré vedět že to je určené pro servisní účely.Tak to mám všechno zapojené dobře.Udělal jsem chybu že jsem koupil SATU.Udělal jsem si zbytečné problémy.Souhlasím že to není dobré na takové starší zákl. desky.Zkusim ten update ovladačů od Windowsu,akorát mám problém ,když dám ať si to vyhledá z netu.Tak to probíhá to vyhledávání,ale nic to nedělá.Snad se to nemůže připojit nebo něco.Jinak Vám děkuju.Dám vědět jak to dopadlo.
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No chce to jen doladit,to ze jsi koupil satu si myslim neni chyba ja mam uz vse se satou,vice mista v Case,jednodusi zapojení atd,navic co kdyby ti umrela deska v pc co by jsi delal,dneska desky maji snad jen 1 ide řadič nebo žádný,a to by jsi byl nahraný.Turek83 píše:Jo díky,je to dobré vedět že to je určené pro servisní účely.Tak to mám všechno zapojené dobře.Udělal jsem chybu že jsem koupil SATU.Udělal jsem si zbytečné problémy.Souhlasím že to není dobré na takové starší zákl. desky.Zkusim ten update ovladačů od Windowsu,akorát mám problém ,když dám ať si to vyhledá z netu.Tak to probíhá to vyhledávání,ale nic to nedělá.Snad se to nemůže připojit nebo něco.Jinak Vám děkuju.Dám vědět jak to dopadlo.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- TomasH
- Začátečník

-
Vypalování DVD-RAM
Zdravím.
Měl bych dotaz, který snad patří do tohoto tématu...
Koupil jsem si DVD-RAM médium, jenže nelze na něj "vypalovat". V neru mi to napíše, že se nejedná o přepisovatelný disk a navíc se hlásí jako DVD-ROM médium
Nelze provést ani formát přes InCD...
Myslím si, že je problém v rozpoznání typu disku, ale nechápu proč ?
Jen doplním:
1) jedná se o DVD-RAM disk zn.Verbatim (oboustraný v krabičce jako pro zip mechaniku nebo jako taková větší disketa)
2) vlastním ASUS 1814BLT s nejnovějším firmwarem 1.14
dík za radu....
Měl bych dotaz, který snad patří do tohoto tématu...
Koupil jsem si DVD-RAM médium, jenže nelze na něj "vypalovat". V neru mi to napíše, že se nejedná o přepisovatelný disk a navíc se hlásí jako DVD-ROM médium
Myslím si, že je problém v rozpoznání typu disku, ale nechápu proč ?
Jen doplním:
1) jedná se o DVD-RAM disk zn.Verbatim (oboustraný v krabičce jako pro zip mechaniku nebo jako taková větší disketa)
2) vlastním ASUS 1814BLT s nejnovějším firmwarem 1.14
dík za radu....
Core I5 7400; ASUS PRIME Z270-A; Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133; GTX 1050 2G, Kingston SSD 128GB; PSU Corsair HX520; X-Fi Fatality...