Ztráta Product key Win XP Home OEM

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
compl3t3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ztráta Product key Win XP Home OEM

Příspěvek od compl3t3 »

Zdravim,

mám celkem velký problém. K novému (vlastnoručně sestavenému) jsem si koupil XP Home v OEM verzi. Chtěl jsem je hned nainstalovat, ale zjistil jsem, že mi nejde Cd-rom. Cd-rom jsem po pár týdnech vyměnil a znovu šel nainstalovat winy.

Při zadávání product key ale nastal problém - ztratil jsem štítek s zmíněným klíčem, a ani pro prohledání celého bytu jsem štítek prostě nenašel.

Chci se zeptat jestli lze nějakým generátorem např. si key vygenerovat, popřípadě jak ho jiným způsobem získat.
Slyšel jsem že se o náhradu dá požádat přímo microsoft, ale nevím jak to funguje s OEM verzí.

Děkuji za odpověď
Můj krám: CPU- Intel Pentium 4 630, 3000 MHz VGA- PowerColor 1950Pro (256 MB) RAM- 2x512 A-Data 533Mhz DDR2 MB- Gigabyte 915P PX Turbo ZDROJ-
400W CASE- Papírová eurocase
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ak pouzijes generator = mas piratsky Win.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
compl3t3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od compl3t3 »

Tak co mám teda dělat?
Prosím poraďte
Můj krám: CPU- Intel Pentium 4 630, 3000 MHz VGA- PowerColor 1950Pro (256 MB) RAM- 2x512 A-Data 533Mhz DDR2 MB- Gigabyte 915P PX Turbo ZDROJ-
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

s fakturou dojit do M$ nebo prodejci PC, kteri ti zajisti nove SN
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

compl3t3 píše:Tak co mám teda dělat?
Prosím poraďte
Kontaktovat Microsoft, dá se snima rozumě mluvit a pokud prokážeš že máš doklad o koupi a CD snad ti pomůžou...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
compl3t3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od compl3t3 »

Diky všem, zachránili jste mi život, zkusim se teda s nima domluvit. :D
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No pokud je to OEMko, tak nevim - stiket ma byt na Case...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

LiveBomb píše:No pokud je to OEMko, tak nevim - stiket ma byt na Case...
Ano, ale stitok stratil este pred OEM instalaciou ;-) .
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

JJ, ale to se bude MS tezko vysvetlovat....
Ale je fakt, ze se s nima da jednat....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

LiveBomb píše:JJ, ale to se bude MS tezko vysvetlovat....
Ale je fakt, ze se s nima da jednat....
M$ nerespektuje ceske pravo, takze ho nezajima ani original CD, ani cestne prohlaseni ze to mas legalne, ani nejaky stitek, ale pouze FAKTURA ;o)) ale kdyz ji mas, tak nema problem ti dat nove CD, obcas i nove CD
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

VasekB píše:...nema problem ti dat nove CD, obcas i nove CD
:-D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

VasekB píše:M$ nerespektuje ceske pravo, takze ho nezajima ani original CD, ani cestne prohlaseni ze to mas legalne, ani nejaky stitek, ale pouze FAKTURA...
Vzhladom na piratsku povahu velkej casti naroda to asi ani inak robit nemozu, a FA je naozaj najlepsi sposob akym sa preukaze PRAVY MAJITEL.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Wuuduu píše:
VasekB píše:M$ nerespektuje ceske pravo, takze ho nezajima ani original CD, ani cestne prohlaseni ze to mas legalne, ani nejaky stitek, ale pouze FAKTURA...
Vzhladom na piratsku povahu velkej casti naroda to asi ani inak robit nemozu, a FA je naozaj najlepsi sposob akym sa preukaze PRAVY MAJITEL.
to sice ano, ale pokud chcteji, aby lide respektovali zakon, tak by ho meli respektovat take, nebo by se mel zakon zmenit
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Ale nech toho už....jestli jsi koupil originál CD v bazaru za stováka bez instalačního čísla neznamená, že jsi koupil originál OEM soft. Ztratil jsi štítek? Kak eto vozmožno?
Jaká čestná prohlášení?
Jediné čestné prohlášení je skutečně doklad o nabytí....to biš faktura od autorizovaného prodejce.
Chtěl bych vidět, jak ti třeba bez dokladu o nabytí vydají na "čestné prohlášení" třeba nové značky na auto.....

P.S. A neodvolávej se na české právo, když o něm nemáš šajna....jen co jedna paní povídala.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

Surgical píše:Ale nech toho už....jestli jsi koupil originál CD v bazaru za stováka bez instalačního čísla neznamená, že jsi koupil originál OEM soft. Ztratil jsi štítek? Kak eto vozmožno?
Jaká čestná prohlášení?
Jediné čestné prohlášení je skutečně doklad o nabytí....to biš faktura od autorizovaného prodejce.
Chtěl bych vidět, jak ti třeba bez dokladu o nabytí vydají na "čestné prohlášení" třeba nové značky na auto.....

P.S. A neodvolávej se na české právo, když o něm nemáš šajna....jen co jedna paní povídala.
1) ztratit nalepeny stitek problem je, ale v praci mame dost stitku od useru pekne potrhanych
2) neplet auto a licenci. auto nekupujes podle autorskeho zakonu.
3) cestne prohlaseni - pravnik nejsem, ale predpokladam ze pravnicka fy Mironet, ktera danou problematiku prednasela pote co jim (asi na udani BSA) sw-policie (jak se po nekolika letech ukazalo u soudu) neopravnene vybrala celou firmu, o tom neco vi. takze si to nastuduj ty a neplet pojmy:
obcansko-pravni spor (poskozena firma musi vycislit skodu, kterou jsi zpusobil tim ze nemas vse co chteji, ale jen jejich original CD z bazru), trestne-pravni spor (policie musi dokazat, ze jsi CD ukradl. zde staci cestne prohlaseni. soud to ale nemusi uznat jako ucelove.)
situace je tu stejna, jako u "osoby blizke" v silnicnim zakonu.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“