Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

OBR píše:wolfdale je podporovan od biosu 1202!

Kód: Vybrat vše

http://support.asus.com/download/Download.aspx?SLanguage=cs-cz
nikde nevidim oficialni zminku o podpore wolfdale u striker extreme, mam e6850 a uvazuju o prechodu na e8400, ale nikoho striker extreme + wolfdale neznam ani nevim, jediny, kde jsem se o 1202 docetl ve spojitosti se strikerem a biosem 1202 je zde

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=93956
okamzite bych presel na e8400, ale nejak se mi tomu nechce moc verit, kdyz o tom skoro nikde neni ani zminka natoz testy, nebo jste nekdo nasli?

//EDIT
i tady vynechali striker extreme mobo...

http://event.asus.com/mb/45nm/
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
chatarr
Nováček
Nováček

Příspěvek od chatarr »

Red Devil píše:Me to taky mezi 1400-1500 driv nejelo,ale s tim 1303 biosem to jde...
Vzdycky mi to vytuhlo na logu.
Musis zkouset,jak toho taky vyzkousel mraky a vejs nez ty 3200 to asi hnat nebudu
Zdravim. Musim Ti podekovat, vypada to nadejne, bios 1303 je opravdu nejakej pro muj CPU priznivej, nastavil jsem to zhruba, jak jsi psal a orthos jel pres hodinu bez chyby, ale pak spadl, coz muze byt podle myho zpusobeno jeste napajenim CPU. Potreboval bych vedet, odkud jsi vycetl a nebo kolik mas presne nastaveny napajeni v biosu?? Ja nastavil v Biosu 1,5000V - HW Monitor mi ukazuje 1,44V a CPU-Z mi ukazuje 1,38V. Takze si myslim, ze bych mel jeste pritlacit.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja tam davam min v biosu je to 1.4125 tusim everest mi ukazuje jen 1.39,kale jak rikam ortos a nic podobnyho sem neskousel,jen to proste pouzivam...
bolehlav
Nováček
Nováček

Re: Prosím pomoc

Příspěvek od bolehlav »

bolehlav píše:Chtěl bych někoho zkušeného poprosit o pomoc s nastavením. Doufám že se ptám ve správném vlákně. Snažil jsem se najít místo kde bych se mohl zeptat, ale lepší než tohle jsem nenašel.

Nedaří se mi přinutit aby mi paměti běžely na správné frekvenci. Nejprve jsem se na to snažil přijít sám (přečetl jsem si články na PCT i jinde). Na první pohled, když to autor v článku vysvětluje, tak se to zdá jasné, ale když pak koukám na nic neříkající nastavení v BIOSu, tak mi to zas tak jasné nepřijde.

....

Předem moc díky!
Snažím se na to zatím přijít sám. Našel jsem si (píšou o tom třeba zde), že by se mělo zvýšit napětí pamětí (nikde se mi nepodařilo najít, jaké je napětí při nastavení na AUTO). Skusil jsem nastavit pouze napájení pamětí na 2.1V, ale bez úspěchu. Po postu se spouští Windows, ale během nabíhání (takový ten běhající proužek) to spadne do modré obrazovky (jen to problikne) a systém se zrestartuje. Těch nastavení napájení je tam spousta. Musí se k tomu změnit ještě něco?

Neporadil byste mi někdo, třeba alespoň na kterém webu hledat?

Děkuji.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím pomoc

Příspěvek od raym0n »

bolehlav píše:Neporadil byste mi někdo, třeba alespoň na kterém webu hledat?

Děkuji.
primo na tomto foru, poradne si to prolistuj a muzes vyuzit i tyhle hodnoty, co postnul Marwinner

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=80829&postdays=0&postorder=asc&start=400
a vazne si precti z tohohle fora VSECH 32 stranek, myslim, ze te to nezabije, naopak te to obohati a nebudes se pak na spoustu veci zbytecne ptat!!
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Někdy je to únavné ale číst je třeba polovina otázek prostě zmizí!
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

raym0n píše: vazne si precti z tohohle fora VSECH 32 stranek, myslim, ze te to nezabije, naopak te to obohati a nebudes se pak na spoustu veci zbytecne ptat!!
kesi píše:Někdy je to únavné ale číst je třeba polovina otázek prostě zmizí!
Uznávám, že jsem opravdu nečetl VŠECH 32 stránek. Myslím že jsem to vzdal někde u 10té od začátku a pak jsem začal od konce. Nezlobte se, že jsem se zeptal. Chápu, že tím zbytečně narůstá počet stran.

Většina z vás je zkušených a asi i na první pohled pozná kdo tomu rozumí a kdo ne a jaké hodnoty jsou správné a co je naopak nesmysl. Nemohl bych si dovolit koupit tu desku nebo procesor znovu v případě že bych něco "odpálil", tak jsem se raději zeptal.

Moc děkuji za pomoc. Určitě si projdu všechny stránky od začátku do konce.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Nikdo tady nemůže tvrdit že ví vše je to o zkušenostech a zeptat se? Osobně se ptám i na věci který sou mi jasný ale abych měl jistotu tak...Otz..? od toho je fórum..
Radovan03
Začátečník
Začátečník

..

Příspěvek od Radovan03 »

ahoj REDEVIL,vedel by si mi prosim ta napisat ake mas presne voltaze na doske?..dakujem..myslim tym SB NB VTT a podobne...

ja viac ako 3,6ghz nedam s mojho procaku E6850 a videl som aj 4ghz so vzduchovim chladenim...

mam chladic thermalright extreme s 120mm vetrakom...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od Red Devil »

Radovan03 píše:ahoj REDEVIL,vedel by si mi prosim ta napisat ake mas presne voltaze na doske?..dakujem..myslim tym SB NB VTT a podobne...

ja viac ako 3,6ghz nedam s mojho procaku E6850 a videl som aj 4ghz so vzduchovim chladenim...

mam chladic thermalright extreme s 120mm vetrakom...
Kouknou ti muzu klidne hodim i foto,ale ja mam quada myslis,ze ti pomuzu?
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

uvidime vyskusam lebo som nanervy...dakujem..

inak s ramkami nepohnem ani ja...je to naprd
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

oki za chvilku jdu na screeny
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Takze je to mam ted takhle:

Obrázek
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

tak som to mal aj ja asi najdolezitejsie je cpu vtt to som mal ale na 1,45

no a SB som nemal tak vysoko ale na 1,55

skusim to a este jednu hlavnu vec musim dodat mal som bios 1102..a predtym som skusal 1305 co bol tiez otrasny..skusim ten vas 1303 a uvidime co to spravi...inak s chladenim by som nemal mat problem..

v evereste mam 21C v klude cez 3dmark06 ukazuje 26C a core temp ukazuje v klude 30C a pri zataci cez 3dmark06 35...system ma pri oboch 28 max 31C ..mam kvalitnu skrinku si myslim..cisty hlinik...coolemaster stracker 832 .. z predu nasava 120mm zvrchu odsava od ramiek 120mm a zozadu odsava 120mm...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Me to taky nijak vyrazne netopi
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

tj docela div pri 1,41250V ale zase kvalitni chlazeni...
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

inak ten chladic je neuveritelny... mame asi ten isty nie?.. thermalright extreme nanom z boku mam noctua chladic 120mm.. ty brto sj stal 560sk...si myslim ze na vrtulku dost vela.. :o)..ale kvalitny zato.a tichy ebo podnou mam ultru a ta je hlucnejsia a dost heatuje.. :o).. pri zataci ma aj 68C .. :o)... vraj je to normalne... vcera som hral call of duty 4... 10 hodin vkuse online a mala 69C... :o)...teda pisalo to ze gpu dioda aj ked neviem co to je...potom everest zobrazuje gpu prostredie to malo menej..
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Mám objednanou E8400 doufám že pojede na této desce víte někdo víc o tom jestli to je kompatibilní? doufám že jo
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

no niekde som videl na nete ze to bolo testovane so strikerom,.,ale neviem kde sakra...vraj to slape...a ked nie tak ich zazalujem... :-D

lebo ked som kupoval strikera bola tam nalepka ze 45nm :D
Radovan03
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Radovan03 »

Odpovědět

Zpět na „Asus“