Doporučte kvalitní zvukovku na hudbu a video

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Doporučte kvalitní zvukovku na hudbu a video

Příspěvek od X-COM »

Čau,
byl jsem u kamaráda a slyšel jsem jeho reproduktory (5.1 za cca 50.000Kč + zasilovač atd). Jejich kvalita mi naprosto vyrazila dech.
Já si k počítači plánuji pořídit Logitech Z-5500 a případně později upgradovat satelity
Chtěl bych si pořídit něco lepšího než integrovanou zvukovku.
Podmínka je co nejkvalitnější zvuk. Bude to pouze na hudbu a filmy (5.1), žádné herní efekty nepotřebuji.

Cenový přehled moc nemám. Když řeknete, že nějaká X-FI za 2.000Kč stačí, koupím ji za nedlouho s Z-5500. Když řeknete, že kvalitní zvkovka stojí do 10.000Kč, budu žít déle s integrovanou.

Byl bych rád, kdyby se vyjadřovali především zvukofilové, kteří mají větší porovnání, než jedinci, kteří si do počítače pořídili X-FI a jsou spokojeni.

Doporučili byste mi něco?

Děkuju
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ber to takhle.. vzhledm k repro, ktere chces koupit postaci jakakoli dynamictejsi karta..
Pokud si chces uzit neceho cistejsiho, kup si Revo, pripadne nejaky levny Audiophile.. nasly by se primo i HiFisticke karty..
Obecne bych ale rekl, ze k temhle bednam nema smysl na zvukovce moc utracet..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Maxtor píše:Obecne bych ale rekl, ze k temhle bednam nema smysl na zvukovce moc utracet..
Mne sa paci tato zelena zabka: Auzentech X-Meridian 7.1. No nie je pekna? A naozaj ju nemam.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já moc na poslouchání nejsem náročnej, poslouchám jen co mám v PC (MP3), ale koupil jsem Creative X-Fi Xtreme Gamer a ta má 3 módy, je tam i jeden na audio a myslím, že určitou kvalitu to má. Já jí kupoval pro hry a to je jiná liga proti integrovaném kodeku. :wink:

Edit: myslím, že toto je pro tebe Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... P0X0000D9C
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

K repro Logitech Z-5500 úplně stačí M-Audio Revolution 5.1 . Dražší karta je zbytečná investice.
Jen další blázen, v bláznivém království.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Došel jsem k názoru, že nejdřív koupím Z-5500, pak pořádné reproduktory a až pak zvukovku. Z ceny těch reproduktorů to asi bude dost malá část, takže ji možná pořádím pár dní po koupi beden.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

X-COM píše:Došel jsem k názoru, že nejdřív koupím Z-5500, pak pořádné reproduktory...
Co tim myslíš?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

To znamená, že Z-5500 budu provozovat na integrované zvukovce a až si koupím něco skutečně kvalitního, koupím k tomu i kvalitní zvukovku.
Osobně jsem rozdíl mezi integrovanou zvukovkou a X-FI music na Z-2300 nezaznamenal téměř žádný (hudbu vnímám spíš hmatem než sluchem, proto koukám po výkonných bednách).
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

X-COM píše:To znamená, že Z-5500 budu provozovat na integrované zvukovce a až si koupím něco skutečně kvalitního, koupím k tomu i kvalitní zvukovku.
Osobně jsem rozdíl mezi integrovanou zvukovkou a X-FI music na Z-2300 nezaznamenal téměř žádný (hudbu vnímám spíš hmatem než sluchem, proto koukám po výkonných bednách).
Jo to zní rozumně. Ikdyž u těch Z-5500 už by lepší zvukovka mohla být znát. Být tebou tak si zvukovku někde půjčim a vyzkouším.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“